x

Wegetariańskie karty w restauracjach Grupy Jarczyński

Kategoria: Miejsca    18.03.2022

Restauracje z Grupy Jarczyński zazielenią się na wiosnę. Od 21 marca, czyli od pierwszego dnia wiosny, we wszystkich lokalach pojawią się wegetariańskie karty. To odpowiedź na popularny roślinny trend w gastronomii. Motywem przewodnim wszystkich dań są nowalijki i młode warzywa.

Oferta restauracji Podwale 25. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta restauracji Podwale 25. Zdjęcie: materiały prasowe
– Dania wegetariańskie nie od dzisiaj są w naszej ofercie. Zdaję sobie sprawę, że kojarzymy się głównie z wysokiej jakości mięsem, świeżymi rybami oraz owocami morza. Teraz jednak postanowiliśmy zadbać bardziej o naszych gości myślących szczególnie o zdrowiu i swojej linii. Nasi kucharze przygotowali przepyszne dania. Inspirowali się kuchniami świata. Warto więc odbyć smakowitą wycieczkę i po kolei odkrywać nowe smaki w naszych restauracjach. To będzie podróż pełna świeżości, ponieważ na wiosnę używamy sporo nowalijek – mówi Artur Jarczyński, właściciel restauracji Grupy.

Oferta restauracji Der Elefant Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta restauracji Der Elefant Zdjęcie: materiały prasowe
Der Elefant

Oferta Der Elefant to kuchnia fusion z nutką orientu i włoskich inspiracji. Jako przystawkę Der Elefant zaserwuje kolorową sałatkę ze świeżych warzyw i szpinaku z pieczonym kozim serem i pestkami dyni. Nowością będzie dwukolorowy krem z cukinii. Na amatorów pożywnych dań czeka marokański tadżin w warzywami i ciecierzycą. Propozycja deseru to sorbet z owoców kiwi z bazylią.

Jeff’s
Będzie kalifornijsko – na przystawkę Jeff’s proponuje tatara z avocado z nowalijkami. Oprócz tego: wege burger z soczystymi, chrupiącymi warzywami, a na deser zielony koktajl, który doda mocy na cały dzień.

Podwale 25
Na Podwalu goście mogą zamówić dwie zupy: pachnący chłodnik z ogórka
z nowalijkami lub krem z gruszki i pietruszki, a poza tym sałatkę z nowalijek w sosie koperkowym. Dla głodniejszych przygotowano stek z kalafiora z batatami oraz puree z zielonego groszku, a na deser – mus kokosowy z malinami i duszonymi daktylami.

U Szwejka
Szwejk zaprosi swoich gości na chłodnik z rzodkiewką i świeżym koprem, placki
z cukinii z sosem miętowym z kolendrą (dla peskatarian – wersja z łososiem wędzonym), a na deser oferuje malinowe mascarpone z granolą.

Otto Pompieri
Otto proponuje włoskie akcenty – zielone minestrone oraz pizzę z mozzarellą, rzodkiewką i szczypiorkiem. Na deser – kokosowe chia z musem wiśniowym.

Oferta restauracji Bazyliszek. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta restauracji Bazyliszek. Zdjęcie: materiały prasowe
Bazyliszek

Bazyliszek przygotował zupę krem z selera, tagliatelle ze świeżymi szparagami
i migdałami oraz gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną, marchewką i grzybami. Deser to naleśniki z owocami i sosem waniliowym.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wine&Bar Grono w Warszawie - wino w miłym gronie

Co można stworzyć na 30 mkw w centrum stolicy? Sklep z winami? Miejsce degustacji? Lokal, do którego można wpaść na aperitivo i antipasti? Piękną przestrzeń do spotkań z przyjaciółmi? Wszystko w jednym - taki jest właśnie Wine&Bar Grono.

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Sposób na kryzys? Morski Zając - restauracja latem, palarnia kawy poza sezonem

Niektórzy restauratorzy zamiast utyskiwać na wojnę i szalejącą inflację, dywersyfikują ryzyko, przekształcając swój koncept. Morski Zając z Kuźnicy, dotąd miejsce całoroczne, w tym roku zamyka się na zimę, by skupić się na drugim biznesie - palarni kawy.

Pomysł na kryzys według Koko & Roy - delikatesy zamiast bistro

Pandemia, wojna, inflacja... Są restauratorzy, którzy się nie poddają kryzysom, a zamiast narzekać wymyślają kolejne sposoby na dywersyfikowanie lub zmianę swojego biznesu. Bistro Koko & Roy przekształciło się w delikatesy. O zmianie rozmawiamy z Anną Sytą, właścicielką biznesu.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej