CARLA LALLI MUSIC, „THAT SOUNDS SO GOOD”, WYD. CLARKSON POTTER, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2022 nr 212.
Edukować kulinarnie, udowadniać, że gotowanie jest proste, oswajać z kuchnią, a jednocześnie uczyć technik i przyrządzania potraw, których nie powstydziłaby się dobra restauracja - taka misja przyświeca Carli Lalli Music.
CARLA LALLI MUSIC, „THAT SOUNDS SO GOOD”, WYD. CLARKSON POTTER, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2022 nr 212.
Kasia i Zosia Pilitowskie - mama i córka - to znany duet kulinarny stojący za sukcesem krakowskiej śniadaniowni Ranny Ptaszek (Kasia prowadzi też Hummus Amamamusi) oraz książki "Jajko".
Jeśli wasza specjalność to ryby i owoce morza lub chcecie podszkolić się w tym zakresie, koniecznie sięgnijcie po publikację: "Eventide: Recipe for Clambakes, Oysters, Lobster Rolls and More from a Modern Maine Seafood Shack".
Ta książka stanowi niejako podsumowanie działalności jednej z najbardziej legendarnych współczesnych restauracji.
Kolejny tom z wydawanej przez Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie serii "Monumenta Poloniae Culinaria" (Polskie Zabytki Kulinarne) to wielka księga z niezwykłymi, w większości zupełnie do tej pory nieznanymi przepisami z XVI, XVII i XVIII w.
"Latin America" bierze na warsztat złożony geograficznie, kulturowo i kulinarnie region. Na kartach książki zagościł wybitny szef kuchni Virgilio Martinez, peruwiański mistrz znany głównie z restauracji Central w Limie.
Bezpłatna, cyfrowa publikacja "Polski stół" dostępna jest w językach angielskim oraz hiszpańskim.