Szef Koneser Grilla Piotr Wójcik gościć będzie pozostałych szefów z Ferment Group i wspólnie przygotują popisowe dania każdej restauracji. Grzegorz Zięba z Kieliszków na Próżnej poda najbardziej rozpoznawalnego dla swojej kuchni tatara, Bartosz Szymczak z Rozbrat 20 postawił na aktualnie bardzo sezonowe owoce morze. Przemek Samul z Le Braci wraz z początkiem wiosny poda po mistrzowsku przygotowane warzywa, a Marek Burakowski z Butchery&Wine grillowanego rib eye’a.
Nad wszystkim będzie czuwał Piotr Wójcik, który zadba o to, aby ogień w kuchni Koneser Grill nie zgasł. O wina zatroszczy się Beata Gawęda-Pawełek, właścicielka firmy importującej wina Vini e Affini oraz sieci sklepów Wine Corner i wine baru Grono.
– Wierzymy, że również my ludzie kochający jedzenie i wino możemy realnie przyczynić się do pomocy naszym sąsiadom, robiąc to, co umiemy najlepiej. Wielu z naszych przyjaciół, kolegów i współpracowników pozostawiło na Ukrainie swoje rodziny. Część z nich, znajduje się na terenach oblężonych, z których na razie nie mogą wyjechać. Nasza akcja ma również na celu udzielenie im wsparcia, którego tak bardzo obecnie potrzebują.
Otwieramy dla was nasze drzwi, gotujemy z serca, wyciągami z piwniczek gromadzone latami perełki, bo tak trzeba – mówi Wojtek Bońkowski.
Daniel Pawełek, właściciel Ferment Group dodaje – To zaangażowanie moich pracowników, którzy w trakcie swoich dni wolnych chcą przyjść do pracy, czy przekazać na pomoc Ukrainie własne napiwki, daje mi siłę i energię to realizowania takich przedsięwzięć.
Miejsce: Koneser Grill ul. Ząbkowska 29 (Centrum Praskie Koneser)
Czas: 7 marca, 18.30 - 21.00 Aperitivo, 19.30 aukcja win
Bilety w cenie 500 zł za osobę można kupić na tej stronie.