x

Expo Sweet 2022: największe targi branży cukierniczej powrócą w lutym

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    28.01.2022

Expo Sweet 2022 odbędzie się 27 lutego i potrwa przez 4 dni. Oprócz części targowej na odwiedzających czekają jak zawsze liczne konkursy i pokazy.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Targi Expo Sweet na stałe wpisały się w kalendarz ogólnopolskich imprez branżowych przeznaczonych dla cukierników, piekarzy, przedstawicieli branży lodziarskiej oraz HORECA. Jak co roku, podczas edycji 2022 nie zabraknie również miejsca dla najlepszych europejskich baristów i producentów ekspresów do kawy.

W tym roku targi rozpoczną się 27 lutego i potrwają przez cztery kolejne dni. Jak co roku, oprócz spotkań z wystawcami, zaplanowano liczne pokazy i konkursy. Podczas targów odbędą się Mistrzostwa Polski w dekoracji tortu, w przygotowywaniu deseru. Na gości targów czeka także konkurs dekoracji cukierniczych.Na zwycięzców każdego z konkursów czekają atrakcyjne nagrody

Swój udział w konkursie przygotowywania deserów zapowiedziało łącznie 12 drużyn. Na najlepszy zespół czeka nagroda pieniężna wysokości 10 tysięcy złotych. Z kolei zwycięzca Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortu otrzyma 20 tysięcy złotych a także możliwość startu mistrzostwach świata w Mediolanie.

Targi odbywają się w hali Centrum Expo XXI Warszawa przy ul. Prądzyńskiego 12/14.
Bilety zakupić można na stronie Exposweet.pl. Na stronie targów można zapoznać się także z pełnym katalogiem firm, które spotkać będzie można podczas tegorocznej edycji imprezy.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Konkurs barmański World Class powraca po roku przerwy

Organizator konkursu oficjalnie ogłasza: koniec czekania! Po roku przerwy spowodowanej pandemią, polscy barmani znów będą mogli się zmierzyć się w turnieju umiejętności i kreatywności. Właśnie wystartowały krajowe kwalifikacje do World Class Competition 2021. Finał odbędzie się w Madrycie.

Lokale gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej

W prawie połowie lokali gastronomicznych skontrolowanych przez Inspekcję Handlową w ubiegłorocznym sezonie turystycznym odnotowano nieprawidłowości. Kontrolerzy szczególną uwagę zwracali na rzetelność obsługi konsumentów oraz prawidłowe uwidacznianie cen towarów, potraw i napojów.

Branża HoReCa na Targach EuroGastro i WorldHotel

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 13. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to wydarzenia przeznaczone dla branży gastronomiczno-hotelarskiej. Odbędą się 1-3 września w Nadarzynie, w PWE.

BIOEXPO: Międzynarodowe Targi Żywności i Produktów Ekologicznych powracają pod koniec września

Trzy dni, dwie konferencje branżowe, pięć paneli tematycznych i blisko pięćdziesięciu ekspertów - Kongres BIOEXPO to niepowtarzalna okazja do poznania i rozpoczęcia swojej drogi z produktami ekologicznymi.

Winterhalter Gastronom Polska wycofuje się z targów EuroGastro 2022

Winterhalter Gastronom Polska wycofuje się z udziału w targach EuroGastro 2022. Firma będąca wieloletnim sponsorem głównym tej dużej branżowej imprezy przysłała do redakcji oświadczenie, z którego wnika, że nie odpowiada jej zmiana podejścia i sposobu organizowania eventu.

Wielkanocne "Spotkania ze smakiem" w Selgros Cash & Carry

Już po raz kolejny w okresie przedświątecznym restauracje z całej Polski mogą prezentować i sprzedawać swoje produkty w halach Selgros Cash & Carry. Od 8 do 13 kwietnia restauratorzy zapraszają klientów sieci na specjalne stoiska pełne kulinarnych przysmaków w ramach akcji "Spotkania ze smakiem".

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej