Nuta
Gwiazdą Chef’s Menu jest gwiazdkowy szef Andrea Camastra. Jego wieloletnie doświadczenie widać w precyzyjnie skomponowanych zestawach opartych na tradycyjnej, wytwornej kuchni polskiej z włoskimi i azjatyckimi akcentami. W swej nowej restauracji Nuta przygotował pięć nowatorskich propozycji, z których goście mogą na miejscu skomponować własne trzydaniowe menu.
Ceviche Bar
Na gości czekają cztery rodzaje ceviche: robalo (okoń morski, czerwona cebula, chilli, kolendra, pomidory, sezam), langostinos (krewetki, leche de tigre, mleko kokosowe, pomidory), mixto (krewetki, okoń morski, ośmiornica, leche de tigre), atun (tuńczyk, tajska bazylia, orzechy ziemne, puree z batata). Posiłek zakończą dwa kieliszki szampana Frerejean Freres Brut.
Restauracja Baczewskich
Tak powstał doskonały zestaw trzech tatarów: z tuńczyka, troci i krewetek uzupełniony domowymi piklami (zestaw dla dwojga), którego goście będą mogli spróbować podczas Chef’s Menu. Ponadto dla każdego przewidziana jest degustacja trzech kieliszków wina, odpowiednio dobranych do dań.
#SzanujJedzenie
Pełna lista restauracji biorących udział w Chef’s Menu znajduje się pod linkiem: https://restaurantclub.pl/chefsmenu. Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa.
Co ważne, inicjatywie przyświeca idea #SzanujJedzenie. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do skomponowania wybranego menu. W ten sposób ograniczane jest marnowanie jedzenia.
Rezerwacje trwają na https://restaurantclub.pl/chefsmenu