x

Boston Wings & Pizza - nowa sieć franczyzowa na polskim rynku

Kategoria: Miejsca    18.01.2022

Białostocki restaurator Tomasz Siemieńczuk wprowadza na polski rynek nową sieć franczyzową - Boston Wings & Pizza. Składa się ona z czterech różnych konceptów, które sprawdzą się w małych miejscowościach i dużych aglomeracjach.

Boston Wings & Pizza. Zdjęcie: materiały prasowe
Boston Wings & Pizza. Zdjęcie: materiały prasowe
Sa to: Boston Pizza, Boston Wings, Boston Wings & Pizza, Boston Hot Dog (riksza/wyspa). Najbogatszą ofertę kulinarna ma Boston Wings & Pizza, koncept dla miłośników amerykańskiej kuchni. Pierwszy lokal pod tym szyldem powstał w 2019 roku w Białymstoku. W jego menu znajdują się panierowane skrzydełka o przeróżnych smakach, pizza pełna sera i nachos.

Wiele osób rezygnuje z założenia i prowadzenia własnej restauracji w obawie przed niepowodzeniem, stratami finansowymi czy wizerunkowymi. Zdaniem założyciela sieci, restauratora Tomasza Siemieńczuka, gastronomia w ramach umowy franczyzowej startuje z bezpieczniejszej pozycji niż inne lokale i skazana jest na sukces.

– Wybierając naszą ofertę franczyzową klient zyskuje bezpośredni dostęp do know-how firmy, czyli gotowego przepisu, jak krok po kroku prowadzić biznes. Przyszłym franczyzobiorcom oferujemy między innymi znak towarowy, pomoc w wyborze lokalu, wsparcie przy zakupie wyposażenia, projekt dostosowany indywidualnie do lokalu oraz wsparcie w wykonaniu aranżacji – mówi Tomasz Siemieńczuk.

Boston Wings & Pizza. Zdjęcie: materiały prasowe
Boston Wings & Pizza. Zdjęcie: materiały prasowe
Franczyzobiorca otrzymuje również nadzór wykonawczy przy pracach remontowych i wykończeniowych.
– Prowadzenie restauracji, zwłaszcza na początku, nie jest łatwe. Nasza oferta obejmuje wsparcie na każdej płaszczyźnie: od wskazania najlepszych produktów, profesjonalne szkolenie po zestaw gotowych przepisów. Jesteśmy do dyspozycji franczyzobiorców 24 godziny na dobę – podsumowuje właściciel Boston Wings & Pizza.

Franczyza wiąże się z inwestycją w lokal, wyposażenie i zatowarowanie. W zależności od wybranego konceptu, koszty wahają się od kilkunastu do kilkuset tysięcy złotych. Jednak sieć na dobry początek oferuje promocję. Franczyzobiorca, który zawrze umowę z siecią w tym roku, jest zwolniony z opłaty jednorazowej, natomiast opłaty miesięczne w 2022 roku są o 50 procent niższe.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kino ze Smakiem - kolacja z filmem w barze Setki Powodów przy Muzeum Polskiej Wódki

Seans filmowy połączony z inspirowaną jego fabułą kolacją autorstwa Michała Brysia - to nowa oferta baru Setki Powodów w Muzeum Polskiej Wódki. - Dla mnie jako szefa kuchni, reżysera i aktora to okazja do stworzenia unikatowego wydarzenia, w którym połączymy sztukę filmową z kulinarną - mówi Bryś.

Pisarz Szczepan Twardoch stworzył kartę koktajli dla baru Lane’s w Warszawie

W stołecznym gin barze Lane’s w Hotelu Bristol można spotkać bohaterów powieści Szczepana Twardocha - zagościli tam Pokora, Ljubow, Widuch i Baronessa. Wszystko za sprawą autorskiej karty koktajli Lane’s by Szczepan Twardoch, którą pisarz współtworzył z szefem baru Arnoldem Skibą.

Kopenhaska Noma przestanie istnieć? "Bycie restauracją już nas nie definiuje"

Noma - najbardziej znana duńska restauracja i jedna z najlepszych na świecie - ogłosiła, że kończy działalność w dotychczasowej formule. Co dalej? W 2025 roku stanie się "gigantycznym laboratorium" pod szyldem Noma 3.0.

Piekarnia Dickery w kolejnym mieście. Gofry w kształcie penisa i waginy dostępne także w Katowicach

W Katowicach zadebiutowała piekarnia Dickery, która oferuje gofry w kształcie męskich i żeńskich narządów płciowych. To już kolejne miasto, w którym te kontrowersyjne wypieki są dostępne. Na otwarciu były tłumy.

McDonald's rośnie: ma już w Polsce ponad 500 lokali!

W 2022 r. McDonald's otworzył łącznie 30 restauracji, w tym 19 zarządzanych przez franczyzobiorców. Miniony rok przyniósł też otwarcie jubileuszowej 500. restauracji, która znajduje się w Wyszkowie. - Nie zwalniamy tempa. Przed nami kolejne otwarcia - zapowiada sieć.

Muzeum Fabryka Wódki w Krakowie

Krakowskie muzeum Fabryka Wódki otwarto w zabytkowym budynku po wybudowanej w latach 30. Wytwórni Wódek nr 11, późniejszej Destylarni Polmos. Trudno o lepszą lokalizację - te mury pamiętają wieloletnią pracę ludzi i urządzeń nad produkcją oraz rozlewem alkoholi kojarzonych do dziś.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej