„ITALIA DLA ZIELONYCH”, ALICJA ROKICKA, 2021 R. WYD. MARGINESY.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 12/2021-1/2022 nr 211.
"Italia dla zielonych" zrodziła się z miłości do kuchni włoskiej, która kusi aromatem ziół i szeroką gamą smaków. Alicja Rokicka zabiera nas w kulinarną podróż po Italii.
„ITALIA DLA ZIELONYCH”, ALICJA ROKICKA, 2021 R. WYD. MARGINESY.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 12/2021-1/2022 nr 211.
Cukiernie i piekarnie to ten sektor gastronomii, który w ciągu ostatnich tygodni mógł w miarę normalnie funkcjonować i w związku z tym nie został poważnie sparaliżowany przez kryzys.
"East London Food", Rosie Birkett, wyd. Hoxton Mini Press 2016
Czy właściwie obchodzicie się z ziarnami i powstającymi z nich produktami, na których opiera się nasza dieta - mąką, płatkami, kaszami, ryżem?
- Francuzi mają koniak, Szkoci whisky, Meksykanie tequilę, a Polacy wódkę, z której mogą być dumni - powtarza od dawna Piotr Popiński, inicjator Muzeum Wódki, właściciel Domu Wódki. Na rynku ukazała się książka poświęcona temu polskiemu trunkowi narodowemu.
Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. W tym roku wydarzenie odbędzie się w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.
Już w najbliższą sobotę, 18 listopada, w Pałacu Kultury i Nauki odbędzie się druga edycja Festiwalu Pierogów Świata.