„ELEMENTARZ KUCHNI ROŚLINNEJ”, DOMINIKA TARGOSZ, 2021 R. WYD. CHEFS FOR CHANGE.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 12/2021-1/2022 nr 211.
Jak sprawić, by rośliny grały w kuchni pierwsze skrzypce? W e-booku "Elementarz kuchni roślinnej" Dominika Targosz, ambasadorka projektu Chefs for Change, zdradza tajniki przygotowania wegańskich dań o niepowtarzalnym smaku, bogatym aromacie i apetycznej konsystencji.
„ELEMENTARZ KUCHNI ROŚLINNEJ”, DOMINIKA TARGOSZ, 2021 R. WYD. CHEFS FOR CHANGE.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 12/2021-1/2022 nr 211.
Oprócz najlepszej jakości składników głównych równie istotnym nośnikiem smaków i aromatów w potrawie są zioła i przyprawy. To wręcz klucz do kulinarnego sukcesu. Jak gotować, by nie przytłoczyły one pozostałych komponentów dania, a wydobyły je i podkreśliły?
Ramen to rozgrzewająca japońska zupa idealna na zimowe dni. A do tego treściwa, więc można ją uznać za pełnowartościowe danie.
Profesor Jarosław Dumanowski od lat zajmuje się historią żywności - głównie staropolskiej kuchni i kultury kulinarnej.
To już czwarte polskie wydanie legendarnego "Kursu wiedzy o winie" napisanego przez Kevina Zraly'ego w 1985 r.
O ile nie brakuje przewodników po restauracjach oraz internetowych rankingów gastronomicznych, o tyle odnalezienie w nowym mieście atrakcyjnej kawiarni nie zawsze jest proste.
Laura Osęka, po debiucie, jakim była "Miska szczęścia", szybko napisała drugą książkę - "Formę obfitości".