x

Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska

Kategoria: Ludzie    11.01.2022

Z początkiem 2022 roku do Columbus Polska S.A. dołączył Piotr Jaskulski - manager zarządzania i sprzedaży na rynku HoReCa oraz branży spożywczej. Będzie pełnił rolę CEO, odpowiadając za sprzedaż na rynku B2B, budowę sieci handlowej oraz rozwój marki kawy Qethereal.

Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska. Zdjęcie: materiały prasowe
Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska. Zdjęcie: materiały prasowe
Swoje wieloletnie doświadczenie Piotr Jaskulski zdobywał jako dyrektor sprzedaży oraz dyrektor zarządzający dużych spółek branży HoReCa i FMCG. W latach 2006-2009 pełnił funkcję regionalnego kierownika sprzedaży Kamis Przyprawy S.A., odpowiadając m.in. za budowę struktury sprzedażowej i negocjacje handlowe z kluczowymi klientami.

W roku 2010 został managerem regionalnym w spółce Compass Group, odpowiadając za markę Eurest, specjalizującą się w usługach cateringowych. Następnie przez ponad 6 lat był dyrektorem sprzedaży i zarządzającym spółki Chefs Culinar (wynik za 2018 - 190 mln PLN), gdzie zajmował się opracowaniem i realizacją strategii długofalowej, wdrażaniem procesu sprzedażowego, zarządzaniem polityką cenową i łańcuchem dostaw. Do końca ubiegłego roku pełnił funkcję CEO spółki Eurofoods Gastro (wynik za 2021 - 24 mln PLN) zarządzając rozwojem przedsiębiorstwa w obszarze FMCG i HoReCa.

– Działając przez wiele lat w branży spożywczej zobaczyłem jak szybko rozwija się segment kawy, dlatego z przyjemnością dołączyłem do zespołu Columbus Polska. Wiem, że Polacy coraz częściej sięgają po  kawę coraz wyższej  jakości, ale też taką, która będzie wpisywała się w ich gusta oraz zwyczaje zakupowe. Marka kawy Qethereal odpowiada na te potrzeby, zapewniając wysokiej jakości produkt, nawiązujący do filozofii fairtrade i bio organic, ale też oferując nowoczesne kanały sprzedaży oraz innowacyjne rozwiązania konsumenckie. Cieszę się, że mogę uczestniczyć w tworzeniu tej marki i wierzę, że moje doświadczenie przyczyni się do tego, że zajmie ona stałe miejsce na wysokiej półce rynku – mówi Piotr Jaskulski, CEO Columbus Polska S.A.

Spółka Columbus Polska zajmuje się produkcją, dystrybucją i sprzedażą na rynki europejskie kawy oraz herbaty. Założona pod koniec 2020 roku firma zadebiutowała na polskim rynku z marką Qethereal w listopadzie 2021. Marka oferuje do sprzedaży kawy single origin oraz blended.

Oferta kierowana jest do klientów indywidualnych i branży HoReCa, a sprzedaż prowadzona jest za pośrednictwem sklepu internetowego oraz sieci przedstawicieli handlowych. Dołączając do spółki, Piotr Jaskulski zajmie się m.in. poszerzeniem kanałów dystrybucji, budową struktury wyspecjalizowanych handlowców w Polsce i Hiszpanii gdzie działa już pierwszy zagraniczny podmiot należący do Columbus Polska S.A. Do jego zadań należeć będzie  również zarządzanie strategią rozwoju spółki, ustalanie kwestii budżetowych, wdrażanie systemów sprzedażowych oraz budowa relacji z kluczowymi klientami.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Agnieszka Rojewska poprowadzi szkolenia w Five Elephant

Jedna z najbardziej utytułowanych polskich baristek Agnieszka Rojewska rozpoczęła współpracę znaną niemiecką palarnią kawy speciality. W berlińskim Five Elephant Polka będzie między innymi prowadzić szkolenia dla baristów.

Andriy Cherukha, Eat Me At: ukraiński biznes roślinny w czasach wojny

Eat Me At jest jedną z firm produkujących w Ukrainie roślinne zamienniki mięsa mimo trwającej tam wojny. Jak się prowadzi działalność w tej trudnej sytuacji i jakich zmian trzeba było dokonać, aby było to możliwe - rozmawiamy o tym z Andriyem Cherukhą, CEO Eat Me At.

PEACHES GASTRO GIRLS: moc tkwi w wyjątkowości

Odwaga, styl i przede wszystkim smak! To cechy konceptu PEACHES GASTRO GIRLS, który w pandemii otworzyły KLAUDIA GÓRAK I MONIKA MAZUREK. Szturmem podbiły warszawską scenę gastronomiczną, stając się pionierkami kuchni wegańskiej w wydaniu restauracyjnym.

Robin Simsa: Roślinna ryba z wydruku 3D to nie science fiction!

Co się kryje za pojęciem "drukowanie żywności w 3D"? Jak to działa? Kiedy w kuchniach pojawią się maszyny drukujące posiłki? Rozmawiamy o tym z Robinem Simsą, CEO i współzałożycielem firmy Revo Foods.

Zofia Barto, piekarnia Zaczyn: Piekę chleb i karmię ludzi

Oferuje słodkie wypieki, chleby, śniadania. Brzmi znajomo i prosto, a jednak jej obecność przyczyniła się do zrewolucjonizowania polskiego rynku piekarniczego. O tym, co różni Zaczyn od podobnych lokali, opowiada właścicielka Zofia Barto.

Agnieszka Rojewska - mistrzyni polskiej sceny kawy - na GASTROTARGACH SMAKKi

Jest jedną z trzech osób na całej kuli ziemskiej, która ma dwa tytuły mistrzowskie w dwóch różnych kawowych kategoriach. Już w marcu Agnieszka Rojewska spotka się z uczestnikami GASTROTARGÓW SMAKKi w Centrum EXPO XXI w Warszawie.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej