x

Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska

Kategoria: Ludzie    11.01.2022

Z początkiem 2022 roku do Columbus Polska S.A. dołączył Piotr Jaskulski - manager zarządzania i sprzedaży na rynku HoReCa oraz branży spożywczej. Będzie pełnił rolę CEO, odpowiadając za sprzedaż na rynku B2B, budowę sieci handlowej oraz rozwój marki kawy Qethereal.

Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska. Zdjęcie: materiały prasowe
Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska. Zdjęcie: materiały prasowe
Swoje wieloletnie doświadczenie Piotr Jaskulski zdobywał jako dyrektor sprzedaży oraz dyrektor zarządzający dużych spółek branży HoReCa i FMCG. W latach 2006-2009 pełnił funkcję regionalnego kierownika sprzedaży Kamis Przyprawy S.A., odpowiadając m.in. za budowę struktury sprzedażowej i negocjacje handlowe z kluczowymi klientami.

W roku 2010 został managerem regionalnym w spółce Compass Group, odpowiadając za markę Eurest, specjalizującą się w usługach cateringowych. Następnie przez ponad 6 lat był dyrektorem sprzedaży i zarządzającym spółki Chefs Culinar (wynik za 2018 - 190 mln PLN), gdzie zajmował się opracowaniem i realizacją strategii długofalowej, wdrażaniem procesu sprzedażowego, zarządzaniem polityką cenową i łańcuchem dostaw. Do końca ubiegłego roku pełnił funkcję CEO spółki Eurofoods Gastro (wynik za 2021 - 24 mln PLN) zarządzając rozwojem przedsiębiorstwa w obszarze FMCG i HoReCa.

– Działając przez wiele lat w branży spożywczej zobaczyłem jak szybko rozwija się segment kawy, dlatego z przyjemnością dołączyłem do zespołu Columbus Polska. Wiem, że Polacy coraz częściej sięgają po  kawę coraz wyższej  jakości, ale też taką, która będzie wpisywała się w ich gusta oraz zwyczaje zakupowe. Marka kawy Qethereal odpowiada na te potrzeby, zapewniając wysokiej jakości produkt, nawiązujący do filozofii fairtrade i bio organic, ale też oferując nowoczesne kanały sprzedaży oraz innowacyjne rozwiązania konsumenckie. Cieszę się, że mogę uczestniczyć w tworzeniu tej marki i wierzę, że moje doświadczenie przyczyni się do tego, że zajmie ona stałe miejsce na wysokiej półce rynku – mówi Piotr Jaskulski, CEO Columbus Polska S.A.

Spółka Columbus Polska zajmuje się produkcją, dystrybucją i sprzedażą na rynki europejskie kawy oraz herbaty. Założona pod koniec 2020 roku firma zadebiutowała na polskim rynku z marką Qethereal w listopadzie 2021. Marka oferuje do sprzedaży kawy single origin oraz blended.

Oferta kierowana jest do klientów indywidualnych i branży HoReCa, a sprzedaż prowadzona jest za pośrednictwem sklepu internetowego oraz sieci przedstawicieli handlowych. Dołączając do spółki, Piotr Jaskulski zajmie się m.in. poszerzeniem kanałów dystrybucji, budową struktury wyspecjalizowanych handlowców w Polsce i Hiszpanii gdzie działa już pierwszy zagraniczny podmiot należący do Columbus Polska S.A. Do jego zadań należeć będzie  również zarządzanie strategią rozwoju spółki, ustalanie kwestii budżetowych, wdrażanie systemów sprzedażowych oraz budowa relacji z kluczowymi klientami.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Dagmara Piasecka Ramos nową dyrektor generalną i prezes zarządu w PepsiCo Polska

Zmiany w PepsiCo Polska. Od 4 lipca Dagmara Piasecka Ramos obejmie stanowisko dyrektor generalnej i prezes zarządu. Zastąpi Michała Jaszczyka, który awansował na wiceprezesa ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych w Europie i dyrektora generalnego rynków franczyzowych w Europie Centralnej.

Krzysztof Bielawski szefem kuchni w bydgoskim Słonecznym Młynie

Po 10 latach Krzysztof Bielawski powrócił do bydgoskiego hotelu Słoneczny Młyn, tym razem na stanowisko szefa kuchni. - To miejsce, które otworzyło mi oczy na gastronomię - przyznaje. Serwuje tu dania z sałatami, kwiatami i ziołami z hotelowej szklarni.

Agnieszka Rojewska mistrzynią World Coffee in Good Spirits Championship!

Ogromny sukces baristki Agnieszki Rojewskiej! Zajęła pierwsze miejsce w tegorocznych Mistrzostwach Świata Coffee in Good Spirits w Mediolanie organizowanych przez Specialty Coffee Association (SCA).

Jacek Majcherek szefem kuchni w toruńskiej restauracji Szeroka No. 9

Znany z udziału w programie Top Chef Jacek Majcherek powrócił do toruńskiej restauracji Szeroka No. 9 na stanowisko szefa kuchni. Zapowiada, że lada dzień poznamy szczegóły nowego, sezonowego menu.

Krzysiek Rzyman: ekologiczna droga kawiarni STOR

Gdy mówimy o ekologicznej rewolucji w gastronomii, na myśl przychodzą kawiarnie STOR. To tam na co dzień króluje idea less waste i zielona energia. Z właścicielem kawiarni, aktywistą i podcasterem Krzyśkiem Rzymanem rozmawiamy o tym, jak mała zmiana może wpływać na kształtowanie świata.

Dawid Szkudlarek - transfer z Folwarku Folińscy do cateringu Smaczna Dieta

Dawid Szkudlarek po prawie 10 latach rozstał się z restauracją Siedem Stołów w Folwarku Folińscy. Od niedawna jest szefem kuchni cateringu dietetycznego Smaczna Dieta - Restauracja w pudełku.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej