x

Tadeusz Müller stworzył catering dietetyczny. Co serwuje w pudełkach syn Magdy Gessler?

Kategoria: Lifestyle - zdrowe odżywianie    16.12.2021

Dieta z Liścia - tak nazywa się nowa marka cateringu dietetycznego wykreowana przez Tadeusza Müllera, Łukasza Strzelczyka i Pawła Barańskiego. Ich misją jest dostarczenie naturalnego, nieprzetworzonego jedzenia o optymalnych wartościach odżywczych.

Oferta cateringu Dieta z Liścia. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta cateringu Dieta z Liścia. Zdjęcie: materiały prasowe
Tadeusz Müller wraz Łukaszem Strzelczykiem i Pawłem Barańskim stworzyli catering dietetyczny, który można zamówić do większości miast w Polsce. Ideą ich marki jest dostarczanie organizmowi możliwie najwięcej wartości odżywczych.

 – Dieta z Liścia to efekt doświadczeń, które zebrałem przez kilkanaście lat w gastronomii. Wynika z mojej pasji do nutritarianizmu, czyli jedzenia opracowanego pod kątem wartości odżywczych, które jest jak najmniej przetworzone.

Oferta cateringu Dieta z Liścia. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta cateringu Dieta z Liścia. Zdjęcie: materiały prasowe
Używamy jak najbardziej zróżnicowanych produktów. Codziennie dekorujemy posiłki innymi kwiatami, kiełkami, korzeniem lotosu po to, by postawić na różnorodność, zróżnicowane składniki. Statystyczny Polak odżywia się paletą około 30 produktów. To nie jest korzystne dla zdrowia, bo organizm nie otrzymuje w ten sposób nowych probiotyków i prebiotyków – tłumaczy Tadeusz Müller.

Probiotyki to żywe, dobroczynne bakterie ułatwiające proces trawienia, wzmacniające układ odpornościowy. Do prebiotyków zaś zaliczamy te składniki pokarmowe, których nasz organizm nie trawi, ale których potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania flory bakteryjnej, jak np.pektyny, niestrawiona skrobia czy Inulina. Jadłospisy i

Oferta cateringu Dieta z Liścia. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta cateringu Dieta z Liścia. Zdjęcie: materiały prasowe
potrawy komponowane są pod okiem dietetyczki Justyny Mizery, a klienci mogą wybierać spomiędzy kilku wariantów diety, decydując się na posiłki mięsne, wegetariańskie lub wegańskie.

– Razem tworzymy ofertę zaspokajającą wszystkie grupy: od foodiesów przez wegan, „ortodoksów”, którzy zdrowo się odżywiają, aż po sportowców potrzebujących w pełni zbilansowanych posiłków pod względem ilości białka, węglowodanów, błonnika. Łączymy restauracyjne doświadczenia w kolorowy i przystępny sposób – mówi Müller.

Tadeusz Müller jest synem znanej restauratorki Magdy Gessler. Od lat zajmuje się kreowaniem konceptów gastronomicznych. Ma na swoim koncie stworzenie takich lokali jak ORZO, Munja czy Cava. Ostatnio współtworzył NINE's Restaurant & Sports Bar, restaurację Roberta Lewandowskiego w Browarach Warszawskich.


Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Łukasz Flieger: Mięsne laboratorium od kuchni

Roślinne zamienniki mięsa nie są jedyną widoczną na horyzoncie alternatywą, inną jest tzw, czyste mięso. Do niedawna postrzegano je jako zagadnienie ze sfery science fiction, z mocnym akcentem na "science", bo pracowano nad nim w laboratoriach.

Trend - kuchnia, która wzmacnia odporność

Epidemia kształtuje nowe trendy żywieniowe: chętniej weryfikujemy zawartość naszych talerzy i wybieramy te produkty, które pomogą nam zbudować naturalną odporność organizmu. Restauracje mogą skorzystać na tym trendzie, rozszerzając ofertę o potrawy pozytywnie wpływające na układ immunologiczny.

Dominika Targosz: Apetyt na roślinne smaki

Kuchnia roślinna zdążyła się już zadomowić na salonach, a oferta bezmięsnych dań w restauracjach jest coraz bardziej różnorodna. Z drugiej strony patrzymy na statystyki, które mówią, że konsumenci unikają wybierania takich pozycji z karty, bojąc się, że będą musieli iść na kompromis w kwestii smaku.

Fit Cake i Krowarzywa - połączył ich nurt wege

Fit Cake i Krowarzywa udowadniają, że wegańskie nie znaczy mniej smaczne. Przekonują klientów tradycjonalistów, że można zmieniać swoje upodobania i mieć swój malutki wpływ na poprawę kondycji środowiska. Marki zawiązały nieformalną koalicję działającą na rzecz poprawy nawyków żywieniowych Polaków.

Dominika Targosz: Nie tylko roślinne mięso, czyli o alternatywnym nabiale

Rozmowy o roślinnych produktach zdominował ostatnimi czasy temat alternatyw dla mięsa - co chwila pojawiają się na rynku elektryzujące nowości.

Dieta Adele, czyli dieta SIRT zyskuje na popularności. Co ją wyróżnia?

Dieta SIRT zyskała popularność dzięki spektakularnej metamorfozie brytyjskiej piosenkarki Adele. Z powodu szybkiej utraty wagi, którą obserwowaliśmy u gwiazdy ten model odżywiania wciąż wzbudza zainteresowanie i staje się hitem cateringów dietetycznych. Na czym polega fenomen diety?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej