x

Bistro Charlotte uruchamia sklep online ze swoimi bestsellerami

Kategoria: Miejsca    08.12.2021

Bistro Charlotte rozpoczyna kolejny etap rozwoju. Właśnie uruchomiło sklep online www.bistrocharlotte.pl, z takimi bestsellerami jak czekolada, konfitury, miód z lawendą, słony karmel, domowa granola i zestawy z francuskim winem. Wszystko z dostawą pod same drzwi.

Bistro Charlotte. Zdjęcie: materiały prasowe
Bistro Charlotte. Zdjęcie: materiały prasowe
Pół miliona kaw, ponad 300 tysięcy croissantów i 400 tysięcy śniadań rocznie – tak w liczbach można podsumować sukces sieci Charlotte. Bistro, działające w trzech miastach i 6 lokalach, już dziś jest na wyciągnięcie ręki dla osób z całej Polski dzięki uruchomionemu właśnie sklepowi online, który umożliwi zakup markowych bestsellerów Charlotte.

Wszystko zaczęło się od Placu Zbawiciela. To tam powstała pierwsza Charlotte, w której stanął słynny wspólny stół, a goście zaczęli tłumnie schodzić się na serwowane przez cały dzień śniadania, wabieni zapachem świeżo wypieczonego chleba i paryskich bagietek. Fascynacja francuską kulturą, gastronomią, kawiarnianym życiem

Oferta online Bistro Charlotte. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta online Bistro Charlotte. Zdjęcie: materiały prasowe
Paryża i szacunek do tradycji (z mocnym, współczesnym twistem) pozwoliły na stworzenie miejsca, które od 10 lat nieustannie rozwija się i współtworzy tkankę miejską Warszawy, Krakowa i Wrocławia.

Dziś kultowe bistro rozpoczyna kolejny rozdział, uruchamiając nowoczesny sklep online oferujący dostawę produktów na terenie nie tylko Polski, ale również krajów Unii Europejskiej.

– Od 10 lat karmimy naszych gości. Naszą siłą jest nie tylko chleb i wino, ale także poczucie wspólnotowości, które tworzymy w naszych bistro. Pandemia pokazała, jak bardzo popularne są nasze produkty, nie tylko w całej Polsce, ale i w Europie. Zmieniła też nasze spojrzenie na inne kanały sprzedaży. Rozwinęliśmy kanał dostaw, który został z nami do dziś. Planujemy rozwinąć dostawy własne. Obecnie przez www.bistrocharlotte.pl w zakładce „Zamów u nas” można zamówić jedzenie z Placu Zbawiciela. Wraz z powrotem pracowników do biurowców wracamy z naszą ofertą cateringową. Nasze tartines, viennoiserie, sernik czy świeżo wyciskane soki świetnie sprawdzają się na

Oferta online Bistro Charlotte. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta online Bistro Charlotte. Zdjęcie: materiały prasowe
konferencjach czy zebraniach, a także na eventach dla klienta biznesowego lub indywidualnego – mówi Dorota Kaczmarska, dyrektorka ds. zarządzania siecią w bistro Charlotte.

E-commerce to kolejny etap rozwoju Charlotte. Aktualnie w sklepie online można kupić wspomniane wcześniej bestsellery, ale także zamówić bluzy będące efektem współpracy z polską marką odzieżową The Odder Side.

– Ta współpraca to jeden z elementów obchodów naszego 10-lecia, z którego jesteśmy szczególnie dumni. Pracujemy nad rozszerzeniem naszego asortymentu. Na początek będą to produkty słone sprzedawane w słoikach, np. marchewki marynowane i tapenada będące składnikami naszych dań. Nie zapominamy też o podstawie naszej działalności. Nieustannie szukamy ciekawych miejsc, w których możemy otworzyć nowe lokale i wypełniać je zapachem świeżego pieczywa – podsumowuje Dorota Kaczmarska.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Cafe Podrygi - nowe miejsce restauratorów Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego oraz aktora Macieja Musiała

Cafe Podrygi na jednym z dziedzińców Muzeum Narodowego w Warszawie to kawiarnia za dnia, a wieczorem wine bar z muzyką na żywo. Miejsce wspólnie stworzyli aktor Maciej Musiał oraz Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, właściciele restauracji Muzealnej i Ale Wino.

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej