

The World’s 50 Best Restaurants 2022 - w lipcu w Moskwie


Poznaliśmy gospodarza przyszłorocznej gali rozdania nagród The World's 50 Best Restaurants. Doroczne spotkanie szefów kuchni, restauratorów, mediów i smakoszy odbędzie się w Moskwie w lipcu 2022 roku.
Najważniejszymi wydarzeniami programu w Moskwie będą m.in forum dyskusyjne #50BestTalks, uczta szefów kuchni prezentująca najlepsze produkty i potrawy z regionu moskiewskiego, oraz, oczywiście, ceremonia wręczenia nagród. Program lipcowego wydarzenia poprzedzi również szereg nagród specjalnych, mających na celu uhonorowanie osiągnięć zarówno osób prywatnych, jak i instytucji.
The San Pellegrino World's 50 Best Restaurants to coroczne nagrody branży gastronomicznej przyznawane od 2002 roku. Lista często działa jak barometr światowych trendów gastronomicznych, prezentując różnorodne kuchnie z całego świata.
Podczas imprezy The World’s 50 Best Restaurants 2021, która odbyła się w Antwerpii, do grona najlepszych restauracji świata dołączyła kopenhaska Noma. Oznacza to, że w kolejnej edycji powiększy ona grono the Best of the Best – zwycięzców poprzednich edycji, którzy nie mogą ponownie ubiegać się o miejsce na liście.

Zobacz także

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli Gołębiewski

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, założyciel sieci hoteli Gołębiewski oraz fabryki cukierniczej Tago. Zmarł 21 czerwca - poinformowała Agnieszka Gawińska, odpowiedzialna za kontakty z mediami w firmie Tago.

Start Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere. Znani szefowie kuchni w ekipie trenerów

Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski będą szkolić młodych kucharzy kształcących się na kierunkach gastronomicznych. Wśród trenerów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere znaleźli się m.in. Adam Chrząstowski, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński czy Tomasz Łagowski.

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Konkurs "Czas na rybę!" - jest o co walczyć!

Laureaci trzech pierwszych miejsc ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Czas na rybę!" pojadą na wycieczkę do Włoch, do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast trzy najlepsze drużyny w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych wezmą udział w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem pieców UNOX.

Bartosz Peter i Sebastian Plasota zajęli 4. miejsce na Global Chefs Challenge

Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Sebastian Plasota zajęli czwarte miejsce w finale Global Chefs Challenge na Worldchefs Congress & Expo w Abu Dhabi. Zespół otrzymał też wyróżnienie za najlepsze danie główne - halibuta z przegrzebkami z palonym masłem i tymiankiem.

Zwycięzcy I Mistrzostw Polski Barmanów SPB OPEN - Classic oraz Flair

Znamy zwycięzców I Mistrzostw Polski Barmanów. W kategorii klasycznej I miejsce zdobył Artur Wawrzyszczak, a w kategorii flair Kacper Smarz. Uczestnicy zawodów walczyli o wyjazd na Kubę, gdzie w listopadzie odbędą się Międzynarodowe Mistrzostwa Świata.
Inne kategorie
Podcasty


Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

