

The World’s 50 Best Restaurants 2022 - w lipcu w Moskwie


Poznaliśmy gospodarza przyszłorocznej gali rozdania nagród The World's 50 Best Restaurants. Doroczne spotkanie szefów kuchni, restauratorów, mediów i smakoszy odbędzie się w Moskwie w lipcu 2022 roku.
Najważniejszymi wydarzeniami programu w Moskwie będą m.in forum dyskusyjne #50BestTalks, uczta szefów kuchni prezentująca najlepsze produkty i potrawy z regionu moskiewskiego, oraz, oczywiście, ceremonia wręczenia nagród. Program lipcowego wydarzenia poprzedzi również szereg nagród specjalnych, mających na celu uhonorowanie osiągnięć zarówno osób prywatnych, jak i instytucji.
The San Pellegrino World's 50 Best Restaurants to coroczne nagrody branży gastronomicznej przyznawane od 2002 roku. Lista często działa jak barometr światowych trendów gastronomicznych, prezentując różnorodne kuchnie z całego świata.
Podczas imprezy The World’s 50 Best Restaurants 2021, która odbyła się w Antwerpii, do grona najlepszych restauracji świata dołączyła kopenhaska Noma. Oznacza to, że w kolejnej edycji powiększy ona grono the Best of the Best – zwycięzców poprzednich edycji, którzy nie mogą ponownie ubiegać się o miejsce na liście.

Zobacz także

Kurt scheller gwiazdą siódmych warsztatów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

Siódme spotkanie z cyklu Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere poświęcone były rybom i owocom morza. Ich gościem specjalnym był szwajcarski szef kuchni Kurt Scheller.

Konkurs Heinz Selection dla burgerowni niesieciowych

Heinz Selection to globalny program kierowany do burgerowni niesieciowych, które zrzeszają poniżej 5 punktów pod tą samą nazwą. Kwalifikacja do konkursu lokali przygotowujących i sprzedających burgery potrwa do 5 lutego. Finał odbędzie się na Gastrotargach SMAKKI w Warszawie - 25 marca 2023 roku.

GASTROTARGI SMAKKi: Czy gastronomii opłaca się być "eko"?

Rozmowy o byciu "eko" często sprowadzają się do dyskusji o kosztach. Wciąż pokutuje przekonanie, że to drogie rozwiązanie. Podczas GASTROTARGÓW SMAKKi, które odbędą się 23-25 marca w EXPO XXI w Warszawie, HoReCa przekona się, że "eko" to nie tylko eko-logia, ale też eko-nomia, czyli eko-efektywność.

Roślinne wyzwanie: misja oszczędzanie

Z powodu wysokiej inflacji oraz rosnących cen produktów spożywczych podczas podejmowania zakupów intuicyjnie sięgamy po tańsze opcje. Czy bazując na tanich artykułach, możemy stworzyć pełnowartościową dietę roślinną?

Plebiscyt RoślinnieJemy na najlepszy roślinny produkt 2022 r

Głosy na najlepszy roślinny produkt roku oddają konsumenci, więc dla producentów żywności nagroda jest szczególnie wartościowa. Wyróżnienia w Plebiscycie kampanii RoślinnieJemy zostaną przyznane w sześciu kategoriach.

Madrid Fusión Alimentos de España - w styczniu 2023 roku

Targi Madrid Fusión Alimentos de España po raz kolejny zostaną zorganizowane w madryckim centrum kongresowym IFEMA, gdzie na potrzeby wydarzenia wygospodarowano powierzchnię ponad 25 000 mkw. Impreza potrwa od 23 do 25 stycznia 2023 roku.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

