x

The World’s 50 Best Restaurants 2022 - w lipcu w Moskwie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    06.12.2021

Poznaliśmy gospodarza przyszłorocznej gali rozdania nagród The World's 50 Best Restaurants. Doroczne spotkanie szefów kuchni, restauratorów, mediów i smakoszy odbędzie się w Moskwie w lipcu 2022 roku.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
– Z radością ogłaszamy, że Moskwa będzie gospodarzem The World’s 50 Best Restaurants 2022. Po pomyślnym powrocie do wręczania nagród na żywo w 2021 roku, nie mamy wątpliwości, że program wydarzeń w 2022 roku pozwoli globalnej społeczności gastronomicznej ponownie połączyć się osobiście i celebrować niezłomnego ducha branży na jeszcze większą skalę – mówi  William Drew, Director of Content w The World’s 50 Best Restaurants.

Najważniejszymi wydarzeniami programu w Moskwie będą m.in forum dyskusyjne #50BestTalks, uczta szefów kuchni prezentująca najlepsze produkty i potrawy z regionu moskiewskiego, oraz, oczywiście, ceremonia wręczenia nagród. Program lipcowego wydarzenia poprzedzi również szereg nagród specjalnych, mających na celu uhonorowanie osiągnięć zarówno osób prywatnych, jak i instytucji.

The San Pellegrino World's 50 Best Restaurants to coroczne nagrody branży gastronomicznej przyznawane od 2002 roku. Lista często działa jak barometr światowych trendów gastronomicznych, prezentując różnorodne kuchnie z całego świata.
Podczas imprezy The World’s 50 Best Restaurants 2021, która odbyła się w Antwerpii, do grona najlepszych restauracji świata dołączyła kopenhaska Noma. Oznacza to, że w kolejnej edycji powiększy ona grono the Best of the Best – zwycięzców poprzednich edycji, którzy nie mogą ponownie ubiegać się o miejsce na liście.  


Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli Gołębiewski

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, założyciel sieci hoteli Gołębiewski oraz fabryki cukierniczej Tago. Zmarł 21 czerwca - poinformowała Agnieszka Gawińska, odpowiedzialna za kontakty z mediami w firmie Tago.

Start Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere. Znani szefowie kuchni w ekipie trenerów

Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski będą szkolić młodych kucharzy kształcących się na kierunkach gastronomicznych. Wśród trenerów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere znaleźli się m.in. Adam Chrząstowski, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński czy Tomasz Łagowski.

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Konkurs "Czas na rybę!" - jest o co walczyć!

Laureaci trzech pierwszych miejsc ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Czas na rybę!" pojadą na wycieczkę do Włoch, do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast trzy najlepsze drużyny w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych wezmą udział w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem pieców UNOX.

Bartosz Peter i Sebastian Plasota zajęli 4. miejsce na Global Chefs Challenge

Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Sebastian Plasota zajęli czwarte miejsce w finale Global Chefs Challenge na Worldchefs Congress & Expo w Abu Dhabi. Zespół otrzymał też wyróżnienie za najlepsze danie główne - halibuta z przegrzebkami z palonym masłem i tymiankiem.

Zwycięzcy I Mistrzostw Polski Barmanów SPB OPEN - Classic oraz Flair

Znamy zwycięzców I Mistrzostw Polski Barmanów. W kategorii klasycznej I miejsce zdobył Artur Wawrzyszczak, a w kategorii flair Kacper Smarz. Uczestnicy zawodów walczyli o wyjazd na Kubę, gdzie w listopadzie odbędą się Międzynarodowe Mistrzostwa Świata.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej