x

Marek Kondrat otworzył kolejny sklep z winem w Warszawie

Kategoria: Miejsca    06.12.2021

Nowa placówka Kondrat Wina Wybrane mieści się przy ul. Muślinowej 1 w Warszawie. Pod szyldem Marka Kondrata działa już 11 specjalistycznych sklepów winiarskich na terenie całego kraju, w tym trzy w stolicy.

Marek Kondrat. Zdęcie: materiały prasowe
Marek Kondrat. Zdęcie: materiały prasowe
Sklepy winiarskie Kondrat Wina Wybrane oferują ponad 500 etykiet z osobistej selekcji Marka Kondrata. Sklep na Ursynowie, przy ul. Muślinowej 1 to już trzeci lokal w Warszawie należący do tej sieci.
– Wina z mojej selekcji to przede wszystkim uczciwa relacja jakości do ceny. Sklepy Kondrat Wina Wybrane usytuowane są w doskonałych lokalizacjach, mają przestronne i niezobowiązujące wnętrza, a świetnie przeszkolona obsługa pomoże dobrać wina najlepiej pasujące do gustu danego klienta. Mam nadzieję, że sklep na Muślinowej zyska państwa przychylność – mówi Marek Kondrat, właściciel sieci Kondrat Wina Wybrane.

Sieć sklepów Kondrat Wina Wybrane to już 11 lokalizacji m.in. w Gdyni, Katowicach, Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Bydgoszczy, Poznaniu i Przemyślu. Dodatkowo trzy z nich (Trójmiasto, Warszawa i Kraków) pełnią funkcję wine barów. Właścicielem pięciu sklepów jest firma Marka Kondrata, kolejne sześć działa na zasadzie franczyzy. Planowane są dalsze otwarcia.

– Nasi franczyzobiorcy są wspierani na każdym etapie powstawania i prowadzenia placówki. Partnerzy oprócz korzystania ze sprawdzonego konceptu opartego na dopracowanym wystroju i starannej selekcji win, podnoszą swoje kompetencje uczestnicząc w szkoleniach winiarskich – mówi Małgorzata Sułek, manager ds. rozwoju sieci franczyzowej.

Kondrat Wina Wybrane to autorski koncept winiarski Marka Kondrata, który zajmuje się importem i sprzedażą win z całego świata. Firma prowadzi również degustacje i szkolenia, a także organizuje wyjazdy do najlepszych winnic w Europie i na świecie. Misją Kondrat Wina Wybrane jest ukazanie winnego świata w przystępny i zrozumiały dla każdego sposób, a także wsparcie w doborze odpowiednich win zarówno klientów indywidulanych, firm jak i branży HORECA.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ogień

Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.

Stół - nieoczywiste połączenia smakowe w Krakowie

Pod koniec marca tego roku w Krakowie, w bezpośrednim sąsiedztwie krakowskiego rynku, powstała restauracja Stół. Lokal ma industrialne wnętrze i 53 miejsca siedzące. Dodatkowo dostępnych jest 50 miejsc w piwnicy, przeznaczonej na organizację imprez dla grup zamkniętych.

Bez Tytułu po lockdownie: stawiamy na foodsharing

Celebrowanie posiłków łączy ludzi! Foodsharing, czyli dzielenie się jedzeniem przy stole, ma szansę po lockdownie zrewolucjonizować trendy restauracyjne - z tego założenia wychodzi warszawski lokal Bez Tytułu, oferując w menu wiele potraw do podziału.

Smashny - w Warszawie rusza lokal ze smash burgerami

Smash burger stał się w ostatnich latach jednym z ulubionych streetfoodowych dań w USA. Nowe miejsca z tym rodzajem burgera są tam regularnie otwierane, a technikę jego przyrządzania wykorzystują również znane sieci, m.in. Shake Shack i In-N-Out. Jak to smakuje?

2am: dessertbar kończy 10 lat

Z tej okazji barmani, Kamil Foltan i Suichi Ofuchi wspólnie z Janice Wong i zespołem dessert-baru przygotują specjalne menu. Wydarzenie odbedzie się 11 października w 2am dessertbar w Singapurze.

Japońska restauracja Yatta Sushi w Sopocie - ekskluzywne wnętrza, inkluzywna atmosfera

Nowe miejsce na gastronomicznej mapie Sopotu! Nieopodal plaży działa już restauracja Yatta Sushi. Jej twórcy - Filip Herba i Maciej Jabłoński - proponują kulinarną podróż do Japonii. Bez wyjeżdżania z Trójmiasta, za to w towarzystwie niepowtarzalnego designu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej