x

Marek Kondrat otworzył kolejny sklep z winem w Warszawie

Kategoria: Miejsca    06.12.2021

Nowa placówka Kondrat Wina Wybrane mieści się przy ul. Muślinowej 1 w Warszawie. Pod szyldem Marka Kondrata działa już 11 specjalistycznych sklepów winiarskich na terenie całego kraju, w tym trzy w stolicy.

Marek Kondrat. Zdęcie: materiały prasowe
Marek Kondrat. Zdęcie: materiały prasowe
Sklepy winiarskie Kondrat Wina Wybrane oferują ponad 500 etykiet z osobistej selekcji Marka Kondrata. Sklep na Ursynowie, przy ul. Muślinowej 1 to już trzeci lokal w Warszawie należący do tej sieci.
– Wina z mojej selekcji to przede wszystkim uczciwa relacja jakości do ceny. Sklepy Kondrat Wina Wybrane usytuowane są w doskonałych lokalizacjach, mają przestronne i niezobowiązujące wnętrza, a świetnie przeszkolona obsługa pomoże dobrać wina najlepiej pasujące do gustu danego klienta. Mam nadzieję, że sklep na Muślinowej zyska państwa przychylność – mówi Marek Kondrat, właściciel sieci Kondrat Wina Wybrane.

Sieć sklepów Kondrat Wina Wybrane to już 11 lokalizacji m.in. w Gdyni, Katowicach, Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Bydgoszczy, Poznaniu i Przemyślu. Dodatkowo trzy z nich (Trójmiasto, Warszawa i Kraków) pełnią funkcję wine barów. Właścicielem pięciu sklepów jest firma Marka Kondrata, kolejne sześć działa na zasadzie franczyzy. Planowane są dalsze otwarcia.

– Nasi franczyzobiorcy są wspierani na każdym etapie powstawania i prowadzenia placówki. Partnerzy oprócz korzystania ze sprawdzonego konceptu opartego na dopracowanym wystroju i starannej selekcji win, podnoszą swoje kompetencje uczestnicząc w szkoleniach winiarskich – mówi Małgorzata Sułek, manager ds. rozwoju sieci franczyzowej.

Kondrat Wina Wybrane to autorski koncept winiarski Marka Kondrata, który zajmuje się importem i sprzedażą win z całego świata. Firma prowadzi również degustacje i szkolenia, a także organizuje wyjazdy do najlepszych winnic w Europie i na świecie. Misją Kondrat Wina Wybrane jest ukazanie winnego świata w przystępny i zrozumiały dla każdego sposób, a także wsparcie w doborze odpowiednich win zarówno klientów indywidulanych, firm jak i branży HORECA.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Thai Wok w warszawskim Wola Parku - wizytówka nowego stylu sieci

Serwująca kuchnię tajska sieć Thai Wok realizuje swoje plany inwestycyjne i otwiera kolejną restaurację, tym razem w centrum handlowym Wola Park w Warszawie. To pierwszy lokal sieci w zupełnie nowym designie, który marka będzie wdrażać w innych otwierających się placówkach.

MOXO w Fabryce Norblina - otwarcie w IV kwartale 2022 roku

MOXO w XIX-wiecznym budynku Hali Odlewni na ternie Fabryki Norblina ma być połączeniem restauracji i klubu muzycznego. Koncept, którego twórcami są Tomik Grewiński i Bertrand Jasiński z Amvox International, wystartuje w IV kwartale 2022 roku. Trwa właśnie konkurs na szefa kuchni lokalu.

Cafe Podrygi - nowe miejsce restauratorów Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego oraz aktora Macieja Musiała

Cafe Podrygi na jednym z dziedzińców Muzeum Narodowego w Warszawie to kawiarnia za dnia, a wieczorem wine bar z muzyką na żywo. Miejsce wspólnie stworzyli aktor Maciej Musiał oraz Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, właściciele restauracji Muzealnej i Ale Wino.

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej