x

David Gaboriaud nowym szefem kreatywnym Belvedere Catering By Design

Kategoria: Ludzie    23.11.2021

David Gaboriaud objął stanowisko szefa kreatywnego w Belvedere Catering by Design. Odpowiada za kreację menu, jakość oprawy kulinarnej eventów firmowych, wydarzeń na najwyższym szczeblu państwowym i przyjęć prywatnych oraz planowanie i zarządzanie zespołem kucharzy.

David Gaboriaud objął stanowisko szefa kreatywnego w Belvedere Catering by Design. Zdjęcie: materiały prasowe
David Gaboriaud objął stanowisko szefa kreatywnego w Belvedere Catering by Design. Zdjęcie: materiały prasowe
David Gaboriaud to znana osobowość w świecie gastronomii, kucharz młodego pokolenia z bogatym doświadczeniem kulinarnym zdobytym podczas organizacji imprez, warsztatów i pokazów live cooking dla firm oraz osób prywatnych. Do najbardziej spektakularnych wydarzeń poprowadzonych przez niego należą udział w przyrządzeniu i serwowaniu kolacji w Ambasadzie Francuskiej podczas akcji „Goût de France”, przygotowanie i prowadzenie pokazów kulinarnych z francuskim profesorem Hervé This, twórcą kuchni molekularnej oraz znanymi szefami kuchni wyróżnionych gwiazdkami Michelin, takimi jak: Pierre Gagnaire, Alain Passard czy Andrea Camastra.

Regularnie gotuje w kuchni programu śniadaniowego „Dzień Dobry TVN”. Współprowadził program „Bitwa na Smaki” na kanale Kuchnia+, gdzie wcześniej przez pięć sezonów prowadził autorski program podróżniczo-kulinarny „David w Europie”. Jest autorem książki kucharskiej „Coś francuskiego”, w której obala mity kuchni francuskiej i pokazuje świadome celebrowanie i delektowanie się smakiem potraw. Od 3 lat zasiada w jury konkursu „Kukbuk poleca”, promującego lokalne, sezonowe produkty oraz żywność wytwarzaną przez rzemieślników i małych producentów w Polsce.

David ma francusko-polskie korzenie, dzięki czemu od dzieciństwa zgłębiał kulinaria obu krajów. Nieustannie podróżuje w różne zakątki świata w poszukiwaniu nowych smaków,  poszerzając tym samym swoją wiedzę na temat różnych kuchni świata i najnowszych trendów kulinarnych. Jest ceniony za swoją charyzmę, otwartość oraz pasję do kulinariów.

Podczas tworzenia menu w Belvedere Catering by Design sięgać będzie nie tylko do swoich francusko-polskich korzeni łącząc najlepsze smaki Francji z sezonowymi produktami polskiej kuchni, którą bardzo ceni, ale także inspiracji kulinarnych z całego świata.

Belvedere Catering by Design od blisko 30 lat specjalizuje się w obsłudze niecodziennych, przygotowywanych na specjalną okazję eventów nawet do kilku tysięcy osób. Rocznie obsługuje ona ponad 700 imprez ze 160 tysiącami gości na terenie całego kraju, w tym wydarzenia na najwyższym szczeblu państwowym, prestiżowe gale i bale, kongresy i konferencje, a także jubileusze i wesela.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Dobro&Dobro Cafe rusza na podbój Europy i nie tylko

O początkach firmy, jej kolejnych konceptach, planach i gustach kawowych opowiadają Inna Yarova i Oleg Yarovyi, właściciele sieci Dobro&Dobro Cafe, Sushi:Sushi Cafe, Prosecco Oyster Bar.

Robert Trzópek: polska kuchnia regionów

W swojej restauracji Bez Gwiazdek postawił na odważny pomysł - serwowanie tylko dań regionalnych. Co miesiąc spróbujemy w niej menu z różnych części Polski. Z Robertem Trzópkiem rozmawiamy o kulinarnym potencjale regionów, najlepszych polskich produktach i przyszłości fine diningu.

Przemysław Klima zagrał w filmie promującym serial HBO "The Last of US"

HBO zaprosiło do udziału w filmie promującym serial "The Last of US" Przemysława Klimę, szefa kuchni i właściciela krakowskiej restauracji Bottiglieria 1881, aktualnie jedynego w Polsce lokalu wyróżnionego gwiazdką Michelin. Co zgotował kucharz na planie osadzonym w postapokaliptycznych realiach?

Aleksandra i Jacek Dojnikowscy: W kierunku prostoty

Zadebiutowali 10 lat temu, otwierając jedną z pierwszych śniadaniowni, która rozwinęła się w sieć BUŁKĘ PRZEZ BIBUŁKĘ. Sukces tego brandu pozwolił im na stworzenie - POLLYPIZZA i BAKEN. O tym, jak wyróżnić się na rynku opowiadają restauratorzy ALEKSANDRA i JACEK DOJNIKOWSCY.

Robert Makłowicz inspiratorem menu w warszawskim Hotelu Bristol

Dzięki Robertowi Makłowiczowi od marca karta dań restauracji Marconi w Hotelu Bristol przenosić będzie smakoszy w różne zakątki świata. Kulinarny obieżyświat i miłośnik kuchni co miesiąc zaproponuje gościom kulinarną podróż w inne miejsce. Na początek zaplanował wizytę w belgijskiej Flandrii.

Agnieszka Rojewska poprowadzi szkolenia w Five Elephant

Jedna z najbardziej utytułowanych polskich baristek Agnieszka Rojewska rozpoczęła współpracę znaną niemiecką palarnią kawy speciality. W berlińskim Five Elephant Polka będzie między innymi prowadzić szkolenia dla baristów.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej