W ramach promocji Vegan mania! – na dowolnym rodzaju średniej pizzy – klient może skomponować swoją własną pizzę ze wszystkich roślinnych składników dostępnych w ofercie albo zamówić jedną z dwóch gotowych rodzajów pizz wegańskich o średniej wielkości: Pizzę Popcorn (sos pomidorowy, Violife o smaku Goudy, pomidorki cherry, kukurydza, czarne oliwki) lub Pizzę Ananasita (sos pomidorowy, Violife o smaku Goudy, ananas, pieczarki, miks papryk).
– Cieszymy się, że pizze z wegańskim Violife o smaku Gouda zasmakowały gościom Telepizzy – mówi Wiktor Orliński, Kierownik Marketingu ds. Foodservice w Upfield. – Wiemy, że nie zamawiają ich wyłącznie weganie, ale próbują także wegetarianie, fleksitarianie czy osoby szukające dań bardziej przyjaznych dla środowiska i planety. Korzystanie z produktów uniwersalnych, które smakują wielu gościom, bez względu na stosowaną przez nich dietę to trwały i rosnący trend. Już niedługo wegańskie pizze czy hamburgery będą standardem w naszych restauracjach – dodaje.
Violife to wegańskie alternatywy dla mozzarelli, sera cheddar, parmezanu, fety i serka śmietankowego, które znakomicie sprawdzają się w pizzy, hamburgerach, zapiekankach, kanapkach na ciepło i na zimno czy sałatkach. Wszystkie produkty Violife są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe.
Wegańskie pizze w Telepizzy są sprzedawane w kategorii premium we wszystkich dostępnych promocjach. Przy zamówieniu w promocji Super uno cena pizzy wynosi 32,99 zł. Promocja Vegan mania! potrwa do końca roku lub do wyczerpania zapasów Violife przeznaczonych na akcję.


Wegańska pizza z Violife w Telepizzy na dłużej


Testowane od października wegańskie pizze na bazie Violife o smaku goudy są już dostępne we wszystkich lokalach Telepizzy w Warszawie i Gdańsku. W ramach promocji Vegan mania! goście mają do wyboru jedną z dwóch gotowych pizz wegańskich - Pizzę Popcorn i Pizzę Ananasita lub mogą stworzyć własną.

Zobacz także

Śniadania regionalne - tradycyjne potrawy w porannym menu

Od suski sechlońskiej, przez wielkopolski gzik, po proziaki z Podkarpacia - produkty i potrawy regionalne tworzą nieprzebrany wachlarz smaków i potencjalnych kombinacji, które doskonale sprawdzą się podczas komponowania śniadaniowego menu.

Wielki powrót deserowych klasyków

Dlaczego nie warto wykreślać z menu szarlotki i innych tradycyjnych, by nie rzec spowszedniałych, deserów? Rok 2023 może być najlepszym momentem na ich powrót w nowym, odświeżonym wydaniu.

JABŁKOWE CRÊPES SUZETTE Z LABNEH Z KWAŚNEJ ŚMIETANY I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ - przepis z restauracji Baken

Przepis pochodzi z restauracji Baken

Najdroższe pączki w Polsce serwuje... Kuba Wojewódzki. Ile kosztuje wariant z jadalnym złotem?

Tegoroczny cenowy rekord Tłustego Czwartku pobiła należąca do Kuby Wojewódzkiego trójmiejska restauracja Niewinni Czarodzieje Trzy Zero. Lokal poszedł na całość - oferował ekskluzywne pączki z jadalnym złotem w cenie 49 zł. Chętnych nie brakowało.

Pizza hawajska - hit czy kit? Już klasyka czy wciąż kulinarny obciach?

Pizza hawajska to danie, które jak żadne inne, podzieliło fanów włoskiej kuchni. Jedni ją uwielbiają, inni uważają za profanację, jeszcze inni kreatywnie ją modyfikują. Dlaczego ananas na pizzy wzbudza tak duże kontrowersje?

Świąteczne potrawy, które warto przyrządzić. Poznaj nasze propozycje

Wigilijne potrawy, wspólne gotowanie i dzielenie się przysmakami są nieodłącznymi elementami świątecznej magii. Dziś radzimy, co warto przyrządzić, by dobrze i różnorodnie zjeść w towarzystwie rodziny i przyjaciół.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

