x

Wegańska pizza z Violife w Telepizzy na dłużej

Kategoria: Karta - dania    22.11.2021

Testowane od października wegańskie pizze na bazie Violife o smaku goudy są już dostępne we wszystkich lokalach Telepizzy w Warszawie i Gdańsku. W ramach promocji Vegan mania! goście mają do wyboru jedną z dwóch gotowych pizz wegańskich - Pizzę Popcorn i Pizzę Ananasita lub mogą stworzyć własną.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Promocja Vegan mania! spotkała się z dużym zainteresowaniem i zdecydowano się ją przedłużyć, zwiększając liczbę pizzerii, w których obowiązuje. Teraz roślinne pizze dostępne są we wszystkich lokalach Telepizzy w Warszawie i w Gdańsku, w sumie w siedemnastu restauracjach oraz realizowanych przez nie dostawach.

W ramach promocji Vegan mania! – na dowolnym rodzaju średniej pizzy – klient może skomponować swoją własną pizzę ze wszystkich roślinnych składników dostępnych w ofercie albo zamówić jedną z dwóch gotowych rodzajów pizz wegańskich o średniej wielkości: Pizzę Popcorn (sos pomidorowy, Violife o smaku Goudy, pomidorki cherry, kukurydza, czarne oliwki) lub Pizzę Ananasita (sos pomidorowy, Violife o smaku Goudy, ananas, pieczarki, miks papryk).

– Cieszymy się, że pizze z wegańskim Violife o smaku Gouda zasmakowały gościom Telepizzy – mówi Wiktor Orliński, Kierownik Marketingu ds. Foodservice w Upfield. – Wiemy, że nie zamawiają ich wyłącznie weganie, ale próbują także wegetarianie, fleksitarianie czy osoby szukające dań bardziej przyjaznych dla środowiska i planety. Korzystanie z produktów uniwersalnych, które smakują wielu gościom, bez względu na stosowaną przez nich dietę to trwały i rosnący trend. Już niedługo wegańskie pizze czy hamburgery będą standardem w naszych restauracjach – dodaje.

Violife to wegańskie alternatywy dla mozzarelli, sera cheddar, parmezanu, fety i serka śmietankowego, które znakomicie sprawdzają się w pizzy, hamburgerach, zapiekankach, kanapkach na ciepło i na zimno czy sałatkach. Wszystkie produkty Violife są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe.

Wegańskie pizze w Telepizzy są sprzedawane w kategorii premium we wszystkich dostępnych promocjach. Przy zamówieniu w promocji Super uno cena pizzy wynosi 32,99 zł. Promocja Vegan mania! potrwa do końca roku lub do wyczerpania zapasów Violife przeznaczonych na akcję.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Frytki - kulinarny hit McDonald’s

To jedna z najpopularniejszych pozycji w menu McDonald’s® na całym świecie. Tylko w 2020 r. w Polsce sprzedano ponad 144 mln porcji - ułożone w linii prostej sięgnęłyby z Ziemi do Księżyca. Frytki z Maka zawsze są robione w 100% z ziemniaków z polskich pól.

Kolejna premiera wegańskiego burgera. Tym razem w sieci Max

Szwedzka sieć restauracji MAX Premium Burgers wprowadza bezmięsnego burgera - Delifresh Plant Beef. Choć bazuje na białku roślinnym, wygląda i smakuje jak mięso. Recepturę opracował szef kuchni Jonas Mårtensson.

Mikroliście: rewolucja nigdy nie była smaczniejsza!

Zmiana ma postać niepozornych purpurowych i zielonych listków, które szturmem wdarły się do naszych kuchni i na nasze talerze. Są uprawiane w kontrolowanych warunkach na nowego typu farmach, w pomieszczeniach zamkniętych, bez gleby i sztucznych nawozów. Czy uda im się całkowicie odmienić rolnictwo?

CZARNE ZŁOTO

Kawior - ikra ryb, niekiedy nazwą tą opisuje się też jaja ślimaków. Kawior spożywany był już w czasach starożytnych. Kiedyś był posiłkiem biednych, aktualnie to jeden z najdroższych produktów spożywczych. W czym tkwi tajemnica jego smaku?

Som tam

Som tam według przepisu z restauracji Thaisty.

Wasabi, palący korzeń

Wasabi (wasabia japonica), czyli chrzan japoński, krewny naszego chrzanu. Do niedawna świeżego korzenia wasabi można było skosztować tylko w Japonii i w kilku krajach na świecie, gdzie jest uprawiany.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej