„PASTAMAN”, MATEO ZIELONKA, BUCHMANN, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 10/2021 nr 209.
Składa się najczęściej tylko z jajek i mąki, ale nic nie daje większej satysfakcji niż łączenie dwóch składników, a potem obserwowanie, jak ciasto wychodzi z maszynki w formie pięknych nitek, gotowych do przyrządzenia na kolację - uważa Mateo Zielonka.
„PASTAMAN”, MATEO ZIELONKA, BUCHMANN, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 10/2021 nr 209.
To już czwarte polskie wydanie legendarnego "Kursu wiedzy o winie" napisanego przez Kevina Zraly'ego w 1985 r.
"Persiana", Sabrina Ghayour, wyd. Insignis Media 2017
Zanim kupicie bilet i udacie się w podróż na Kubę, zajrzyjcie do książki "Cuba: The Cookbook" autorstwa Madelaine Vazquez Galves i Imogene Tondre, autorytetów kubańskiej kuchni znanych na całym świecie.
Maia Sobczak od kilku lat swoją pasją do zdrowego i świadomego odżywiania dzieli się na blogu Qmam kaszę, w książkach i na warsztatach. Z wykształcenia psycholożka, zajmuje się też jogą i ajurwedą.
Ubiegłoroczna, tragiczna śmierć Anthony’ego Bourdaina, autora książek i programów podróżniczo-kulinarnych, wstrząsnęła całym, nie tylko gastronomicznym, światem. Jego ostatnią napisaną przed śmiercią i wydaną na polskim rynku publikacją jest "Apetyt".
Kalafior jest bardzo popularny w naszym kraju, więc wydawałoby się, że nie potrzebuje promocji - większość osób zajmujących się gotowaniem wie, co z nim zrobić w kuchni.