„LATIN AMERICA”, VIRGILIO MARTINEZ, PHAIDON, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 10/2021 nr 209.
"Latin America" bierze na warsztat złożony geograficznie, kulturowo i kulinarnie region. Na kartach książki zagościł wybitny szef kuchni Virgilio Martinez, peruwiański mistrz znany głównie z restauracji Central w Limie.
„LATIN AMERICA”, VIRGILIO MARTINEZ, PHAIDON, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 10/2021 nr 209.
"Treasures of the Mexican Table" napisała Pati Jinich, znana z programów kulinarnych o meksykańskich kulinariach. W książce prezentuje potrawy z 31 stanów i ze stolicy Meksyku.
Przewodniki kulinarne zawsze wzbudzają sporo emocji - a szczególnie ostatnio w polskiej branży. Ten jest inny, nie czerwony, nie żółty, ale w jasno-zielonej okładce. W porównaniu z pozostałymi jest masywny, z grubą okładką, w formacie A4 i liczy aż 607 stron.
Bezpłatna, cyfrowa publikacja "Polski stół" dostępna jest w językach angielskim oraz hiszpańskim.
Adam Ringer to twórca jednej z najbardziej rozpoznawalnych sieci kawiarni w Polsce - Green Caffè Nero. Z jej pomysłów i oferty inspirację czerpie dzisiaj wiele lokali.
Laura Osęka po debiucie, jakim była "Miska szczęścia", szybko napisała swoją drugą książkę kulinarną - "Formę obfitości".
Nie słyszeliście o topinamburze? Nie wiecie, co to skorzonera (zwana też wężymordem)? Nie próbowaliście nigdy pasternaku, brukwi i jarmużu? Kilka lat temu można było spokojnie powiedzieć, że to zapomniane warzywa, bo trudno dostępne w sprzedaży i serwowane zaledwie w kilku miejscach.