- Imponujący wybór win w Tutto Bene Italian Bistro w sercu warszawskiego Mokotowa. Zdjęcie: materiały prasowe
La dolce vita po warszawsku
Tutto Bene Italian Bistro, stworzone przez Paulinę i Roberta Głozaków, zaprasza do wspólnego biesiadowania we włoskim stylu przez cały dzień. Ranek można zacząć tu od włoskiej kawy w towarzystwie domowych ciast, w tym pysznego tiramisu. Jest to również doskonałe miejsce na biznesowy lunch w niezobowiązującej atmosferze, a wieczorem na spotkanie się z bliskimi, przyjaciółmi, podczas którego można dzielić się jedzeniem, degustować wina i celebrować życie przy dobrej muzyce.
Prosto z Włoch
- Burger z ośmiornicą prosto z Sardynii w Tutto Bene Italian Bistro w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
– Sprowadzamy najlepszą ośmiornicę prosto z Sardynii, świeże białe trufle z Molise, które przyjeżdżają do nas bezpośrednio z targu, sery i dojrzewające wędliny. Zależy nam, aby goście Bistro doceniali zarówno jakość serwowanych dań, jak i ich prostotę – mówi Paulina Głozak, właścicielka Tutto Bene Italian Bistro.
Lokalność i sezonowość
Tym, co jednak szczególnie wyróżnia lokal na tle polskich restauracji, są niespotykane w innych miejscach pasty: spaghetti z bottargą (suszoną ikrą ryby cefala), cacio e pepe (tradycyjny rzymski makaron) czy spaghetti alle vongole. W menu znajdziemy także dużą ilość przystawek, którymi goście mogą się dzielić przy stole.
Ach to wino…
– Oprócz ponad 100 rodzajów win w butelkach, oferujemy także szeroki wybór tych serwowanych na kieliszki. Karta win to przekrój przez najważniejsze regiony Włoch, w tym m.in. Piemont, Sycylię, Sardynię, Wenecję, Kalabrię czy Aostę. Zachęcamy do próbowania i odkrywania, jak Włochy są zróżnicowane także w kwestii winiarstwa. Poza tym zapraszamy do siebie zaprzyjaźnionych producentów, którzy chętnie dzielą się wiedzą i pasją na temat swojego regionu oraz win – podkreśla Robert Głozak, właściciel Tutto Bene Italian Bistro.
Slow Italia – także dla osób unikających glutenu
Klasyczna kuchnia włoska to oczywiście dziesiątki rodzajów makaronów. Właściciele Tutto Bene Italian Bistro postanowili dać szansę skosztowania tych przysmaków również osobom unikającym glutenu, dla których kuchnia włoska była dotychczas w dużej mierze niedostępna. Klasyczną pastę możemy zamienić na wersję bezglutenową*.
W filozofii restauracji ważne miejsce zajmuje ponadto życie zgodne z poszanowaniem środowiska. Produkty transportowane przez właścicieli pochodzą z małych włoskich gospodarstw rolnych, od drobnych rzemieślników czy lokalnych wytwórców. Podejście to jest spójne zarówno z wizją tradycyjnych włoskich restauratorów, jak i świadomych gości.
*Tutto Bene Italian Bistro nie jest przystosowane dla osób cierpiących na celiakię. W daniach mogą pojawić się śladowe ilości glutenu ze względu na obecność mąki pszennej w kuchni.