x

Vincent i Portugalia Gourmet w warszawskiej Hali Koszyki

Kategoria: Miejsca    10.11.2021

Hala Koszyki poszerza ofertę kuchni europejskiej. Jeszcze w tym roku będzie tam można kupić portugalskie przysmaki z Portugalia Gourmet, a na początku przyszłego - skosztować francuskiego pieczywa i ciastek w bistro Vincent. Oba lokale znajdą się na parterze budynku.

Hala Koszyki w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Hala Koszyki w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nadziewane binokle z Lotaryngii, rolady bûches de Noël czy chleby na zakwasie z Dordogne – już niedługo będzie można kupić w Hali Koszyki. Słynąca z francuskich wypieków piekarnia Vincent otworzy się na początku przyszłego roku.

Vincent Boulangerie Patisserie to nie tylko piekarnia, ale także cukiernia i bistro oferujące francuskie pieczywo i wyroby cukiernicze tworzone ręcznie według tradycyjnych receptur, tylko z naturalnych składników. Za marką stoi Francuz urodzony w Lotaryngii - Vincent Gauthier, który od najmłodszych lat był miłośnikiem dobrego pieczywa i produktów wysokiej jakości. Do produkcji wypieków sprowadzane są z Francji najlepsze dostępne na tamtejszym rynku mąki i inne składniki, dzięki czemu mają prawdziwie francuski smak.

Jeszcze jesienią w Koszykach otworzą się delikatesy Portugalia Gourment. Portugalia Gourment to miejsce przywodzące na myśl wakacje w słonecznej Portugalii. Kupimy tu produkty będące kwintesencją tamtejszej kuchni. Nie zabraknie przetworów, sardynek i konserw rybnych oraz doskonałego portugalskiego wina i mocniejszych alkoholi. Dla miłośników słodkości będą zaś wypiekane na miejscu sławne portugalskie ciasteczka Pastel de Nata.  

– W minionym roku przedłużyliśmy większość umów najmu, potwierdzając jednocześnie dobrą i partnerską relację z naszymi najemcami. Dodatkowo stale urozmaicamy ofertę Hali Koszyki, tak aby była ona atrakcyjna dla naszych gości. Oprócz wspomnianych najbliższych otwarć, w roku 2022 pojawią się nowe miejsca spotkań oraz kolejne marki – mówi Anna Merta, leasing director retail w Globalworth Poland.

Hala Koszyki została wzniesiona ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego, dopiero jesienią 2016 roku wróciła na mapę miasta jako wyjątkowy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w kilkunastu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze do domu. Kompleks obejmuje 16 000 mkw. powierzchni biurowej i 6 500 mkw. powierzchni handlowej. Właścicielem i zarządcą Hali Koszyki jest Globalworth.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

MOXO w Fabryce Norblina - restauracja i klub muzyczny w jednym (na miarę Nowego Jorku)

MOXO już otwarte! Lokal urządzony we wnętrzach zrewitalizowanej XIX-wiecznej Hali Odlewni Fabryki Norblina może się poszczycić najwyższym w Polsce barem, oryginalnym industrialnym wyposażeniem oraz menu w stylu Nikkei łączącym kuchnię japońską i peruwiańską. Wisienką na torcie jest muzyka na żywo.

Stolica Cafe - Bogdan Gałązka twórcą metamorfozy lokalu w warszawskim Kinie Iluzjon

Wystartowała już nowa kawiarnia w Kinie Iluzjon na Mokotowie - Stolica Cafe. Jej właścicielami są teraz doświadczony szef kuchni Bogdan Gałązka i jego wspólnik Piotr Wierzbowski. Zapowiadają, że pod ich rządami lokal stanie się miejscem spotkania kuchni i filmu.

Piotr Kędzierski "Kędzior" z własną restauracją w Warszawie. Pod Gigantami przyciąga i profesorów, i raperów

Znany dziennikarz i radiowiec Piotr Kędzierski otworzył własną restaurację - Pod Gigantami w Al. Ujazdowskich. Piękne pałacowe wnętrze, polska kuchnia z nowoczesnym twistem, doborowe towarzystwo i wizja właściciela - to atuty tego miejsca.

Green Caffè Nero - sześć nowych kawiarni na dobry początek roku

Green Caffè Nero rozpoczyna dynamicznie nowy rok, otwierając cztery kawiarnie w styczniu i planując dwie kolejne premiery do końca pierwszego kwartału 2023 roku.

Pedet Renoma - Wrocław zyskuje unikatowy food hall

Jesienią ruszy wrocławska strefa gastronomiczno-kulturalna Pedet Renoma. Wyróżnikiem nowego food hallu mają być autorskie koncepty restauracyjne i atmosfera historycznego miejsca. Za projektem stoi firma Globalworth, która jest również właścicielem i zarządcą warszawskiej Hali Koszyki.

Kino ze Smakiem - kolacja z filmem w barze Setki Powodów przy Muzeum Polskiej Wódki

Seans filmowy połączony z inspirowaną jego fabułą kolacją autorstwa Michała Brysia - to nowa oferta baru Setki Powodów w Muzeum Polskiej Wódki. - Dla mnie jako szefa kuchni, reżysera i aktora to okazja do stworzenia unikatowego wydarzenia, w którym połączymy sztukę filmową z kulinarną - mówi Bryś.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej