x

Gardens by Fort - zielona restauracja w Forcie Mokotów

Kategoria: Miejsca    29.10.2021

Restauracja Gardens by Fort serwuje autorską międzynarodową kuchnię w industrialnej przestrzeni wypełnionej zielenią. Miejsce zlokalizowane w Forcie Mokotów pozwala na znalezienie odrobiny ciszy i spokoju w mieście.

Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
W Gardens by Fort na gości czekają dania kuchni międzynarodowej inspirowanej różnymi zakątkami świata, w tym głównie Azją. Szef kuchni Kamil Rabczyński proponuje urozmaicone menu. Z przystawek poleca m.in. tatar z tuńczyka z kawiorem z marakui oraz bao z kaczką, a z dań głównych przegrzebki z boczniaka i jagnięcinę.

Spośród deserów warto sięgnąć po nowo wprowadzone jesienne jabłko w trzech odsłonach (jabłko prażone, karmelizowane jabłko ze śliwką oraz mini tarta tatin z kremem waniliowym i miętową żelką) czy parfait z karmelem i czekoladą. W restauracji serwowane są także autorskie drinki, które zaskakują nie tylko kompozycją smaków, ale również sposobem podania.

Wyjątkowa przestrzeń

Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
Budynek, w którym znajduje się Restauracja Gardens by Fort, to część Fortu Mokotów, który został wybudowany jako element carskich fortyfikacji, a dziś stanowi zieloną enklawę w sercu Mokotowa. Wnętrze lokalu utrzymane jest w stylu industrialnym wykreowanym przez użycie takich materiałów jak metal, drewno, szkło oraz ceglane ściany, które tworzą niepowtarzalny klimat.  Charakter miejsca podkreśla roślinność.

Miejsce na co dzień i na specjalne okazje

Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Gardens by Fort to także miejsce, gdzie można organizować wydarzenia specjalne takie jak kolacje biznesowe, spotkania firmowe czy rodzinne. Przestrzeń oferuje 80 miejsc w sali głównej i 30 miejsc w sali VIP. Dodatkowo w sezonie wiosenno-letnim do dyspozycji gości jest taras o powierzchni 200 m kw. oraz ogrodów.
 Na większe wydarzenia przeznaczony jest B’Fort liczący prawie 400 m kw. (do dowolnej aranżacji) oraz taras o powierzchni 260 m kw. Dopełnieniem każdego wydarzenia będzie z pewnością cały teren Fortu Mokotów, który wyróżnia niepowtarzalna architektura i otaczająca go zieleń.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hotel Kolegiacki: Włochy w samym sercu Poznania

Restauracja Hotelu Kolegiackiego to wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie Poznania. Wizyta w Patio Prowansja przypomina śródziemnomorskie wakacje, a pijąc kawę na tarasie położonym na dachu kamienicy możemy podziwiać panoramę miasta, w tym jeden z symboli Poznania, czyli trykające się koziołki.

Trzy lokale na sake

Poznajcie trzy restauracje, w których napijecie się różnego rodzaju sake.

FAST CASUAL WEDŁUG DANIELA HUMMA

Daniel Humm, szef kuchni Eleven Madison Park, i jego wspólnik Will Guidara otwierają nową restaurację w Nowym Jorku - Made Nice. Oficjalne otwarcie restauracji w stylu fast casual nastąpiło w poniedziałek 24 kwietnia.

Cukiernia Karpicko w zielonogórskim Focus Mall

Tradycyjne i awangardowe wypieki, artystyczne torty okolicznościowe oraz lody rzemieślnicze to tylko część asortymentu Cukierni Karpicko w Focus Mall w Zielonej Górze.

Fork Restaurant w Warszawie - polska kuchnia z międzynarodowym akcentem

Fork Restaurant to drugi autorski lokal znanego szefa kuchni Roberta Sowy. Działa od października ub.r. przy ul. Wspólnej, zaledwie dwie przecznice od pierwszego konceptu - N31 przy Nowogrodzkiej, który w ciągu trzech lat działalności doczekał się tytułu Najlepszej Restauracji w Polsce 2017.

Pasibus otwiera lokal w Szczecinie

Burgery Pasibusa od 17 lipca dostępne będą w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal ma wyróżniać się wystrojem nawiązującym do symboli miasta, m. in. tamtejszej stoczni. To już dziewiąta restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej