- Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
W Gardens by Fort na gości czekają dania kuchni międzynarodowej inspirowanej różnymi zakątkami świata, w tym głównie Azją. Szef kuchni Kamil Rabczyński proponuje urozmaicone menu. Z przystawek poleca m.in. tatar z tuńczyka z kawiorem z marakui oraz bao z kaczką, a z dań głównych przegrzebki z boczniaka i jagnięcinę.
Spośród deserów warto sięgnąć po nowo wprowadzone jesienne jabłko w trzech odsłonach (jabłko prażone, karmelizowane jabłko ze śliwką oraz mini tarta tatin z kremem waniliowym i miętową żelką) czy parfait z karmelem i czekoladą. W restauracji serwowane są także autorskie drinki, które zaskakują nie tylko kompozycją smaków, ale również sposobem podania.
Wyjątkowa przestrzeń
- Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
Budynek, w którym znajduje się Restauracja Gardens by Fort, to część Fortu Mokotów, który został wybudowany jako element carskich fortyfikacji, a dziś stanowi zieloną enklawę w sercu Mokotowa. Wnętrze lokalu utrzymane jest w stylu industrialnym wykreowanym przez użycie takich materiałów jak metal, drewno, szkło oraz ceglane ściany, które tworzą niepowtarzalny klimat. Charakter miejsca podkreśla roślinność.
Miejsce na co dzień i na specjalne okazje
- Restauracja Gardens by Fort. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Gardens by Fort to także miejsce, gdzie można organizować wydarzenia specjalne takie jak kolacje biznesowe, spotkania firmowe czy rodzinne. Przestrzeń oferuje 80 miejsc w sali głównej i 30 miejsc w sali VIP. Dodatkowo w sezonie wiosenno-letnim do dyspozycji gości jest taras o powierzchni 200 m kw. oraz ogrodów.
Na większe wydarzenia przeznaczony jest B’Fort liczący prawie 400 m kw. (do dowolnej aranżacji) oraz taras o powierzchni 260 m kw. Dopełnieniem każdego wydarzenia będzie z pewnością cały teren Fortu Mokotów, który wyróżnia niepowtarzalna architektura i otaczająca go zieleń.