Doświadczony szef kuchni
Zawodowe doświadczenia zdobywał na południu Polski. Swój kunszt i techniki kulinarne doskonalił w roli sous chefa u Sebastiana Olmy. Ambicja i chęć rozwoju zawodowego zaprowadziła go również na staż do gwiazdkowej restauracji City Social i do Corrigan’s Mayfair w Londynie. Pełnił rolę szefa kuchni w hotelu Natura Mazur, a przez ostatnie lata zachwycał smakiem gości Restauracji Aruana w Hotelu Narvil.
Restauracja Zakopiańska
Od 7 lat serwuje autentyczną kuchnię regionu oraz przemyślany wybór win organicznych i biodynamicznych - za ich selekcję odpowiada jeden z najbardziej uznanych sommelierów na świecie Piotr Pietras. Wszystko to w wyjątkowym anturażu - restauracja mieści się w ponad stuletniej willi zaprojektowanej przez Witkiewicza.
- Chcemy tworzyć przestrzeń, która będzie schronieniem dla osób szukających doskonałego jedzenia skomponowanego z najlepszych produktów. Autentyczność jest dla mnie szalenie istotna. Surowa, modrzewiowa deska, na której podajemy kawałek bundzu z najsłodszym pomidorem, wyselekcjonowanym spośród tych najsmaczniejszych - to nasza wizja prawdziwej podhalańskiej tradycji w nowoczesnym wydaniu - podsumowuje właściciel Zakopiańskiej Tomek Gut.