x

Selgros Cash & Carry kolejny pomaga potrzebującym

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.10.2021

Selgros Cash & Carry przekazał Caritas Polska odzież dla potrzebujących.Ubrania z uwagi na zbliżające się chłodne miesiące będą dla nich z pewnością przydatne. Darowizna trafi do nich jeszcze w październiku.

Firma Selgros Cash & Carry od wielu lat wspiera działania Caritas Polska. Pomoc otrzymują potrzebujący z całego kraju. Wieloletnia współpraca obejmuje różne akcje pomocowe w wymiarze lokalnym, ale też ogólnopolskim, jak na przykład „Wigilia Caritas”, „Tornister pełen uśmiechów” czy „Spiżarnia Caritas”.

- Oprócz lokalnych akcji wsparcia, jesteśmy też fundatorem wigilijnych spotkań i świątecznych paczek dla osób starszych, ubogich, bezdomnych, samotnych i znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z kilkudziesięciu miast w całej Polsce. W tym roku, gdy nasz Partner zwrócił się do nas z prośbą o przekazanie odzieży i obuwia dla podopiecznych Caritas, nie mogliśmy przejść obok tego obojętnie - mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.

W 2020 roku podopieczni organizacji nie mogli spotkać się na wspólnej wieczerzy wigilijnej ze względu na obowiązujące obostrzenia związane z pandemią koronawirusa. Jednak dzięki połączeniu sił Caritas Polska i Selgros do najbardziej potrzebujących trafiły paczki z produktami świątecznymi oraz wigilijne potrawy zapakowane na wynos. Firma ufundowała produkty niezbędne do przygotowania dań świątecznych i 13 500 paczek o wartości ponad 360 tys. zł.

- Selgros to nasz stały Partner, który wielokrotnie pokazał jak ważna jest dla niego działalność charytatywna i niesienie pomocy innym. Jesteśmy wdzięczni za ofiarowane odzież i obuwie, które zostaną niezwłocznie przekazane naszym podopiecznym. Cieszymy się ze współpracy z Selgros, na którą zawsze możemy liczyć. - mówi Bartłomiej Kulisz, kierownik projektu Caritas Polska.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Robot-kelner w Pizza Hut. Sieć stawia na innowacje

Pizza Hut prowadzi od maja test robotów BellaBot w dwóch lokalizacjach w Polsce. Obsłużeni przez roboty-kelnerów mogą zostać goście warszawskiego Zodiaka przy ul. Widok 26 oraz lokalu Wrocław Rynek. Roboty z sympatycznymi buziami kotów wspierają pracę zespołu, wywołując uśmiechy konsumentów.

Za nami Whisky Day Cracow

Czwarty raz z rzędu Kraków stał się polską stolicą obchodów międzynarodowego dnia whisky, nieoficjalnego święta, które dało początek festiwalowi Whisky Day Cracow.

Ginweek - rusza nowy festiwal poświęcony ginowi

Moda na gin rozkwita w polskich barach! Od 1 do 19 czerwca w pięciu największych polskich miastach odbędzie się premierowa edycja festiwalu promocji kultury ginu - GinWeek. W ponad 60 topowych barach można skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 39 zł.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej