x

Wegańska pizza w stylu pornfood w Mr.Pancake i PIZZA BOYZ

Kategoria: Karta - dania    26.10.2021

Wegańska kuchnia to już nie tylko trend, który dotyczy nielicznych, a jeden z głównych kierunków rozwoju w gastronomii, który będzie stale rósł. Wiedzą o tym właściciele restauracji Mr.Pancake i PIZZA BOYZ z grupy FoodX, dlatego wystartowali z ofertą wegańskiej pizzy w stylu food porn.

Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Mr. Pancake® i PIZZA BOYZ® to unikatowy koncept gastronomiczny - oparty w całości na idei porn food i traktujący jedzenie jako kompleksowe doświadczenie. Jakie są składniki sukcesu sieci? Doskonała jakość dań i zaskakujące połączenia smakowe, oryginalne, spójne wnętrza oraz pasja braci, którzy założyli markę i prowadzą ją z powodzeniem do dziś.

Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza z rodziny FoodX nie mogła więc być „tylko” roślinnym plackiem, musiała wpasować się w DNA marki. Dużo „sera”, nieoczywiste połączenia i kolorowe sosy w wersji wegańskiej to klucz do serca nowych klientów, ale także tych dotychczasowych. W menu Vegan Pizza Club znajdą się wegańskie wersje znanych klasyków czyli Mac & VEGAN Cheeze czy Mangola, ale także zupełne nowości, jak Kimchi Fries czy Qrczak Generała Tso. W sumie w menu Vegan Pizza Club znajduje się 6 pizz. Zmodyfikowano także sosy do pizzy, tak że obecnie 8 z 10 smaków to smaki wegańskie.

- Wprowadzając na rynek nowy, wegański brand odpowiedzieliśmy na oczywistą potrzebę rynku i wiodący trend. Chcieliśmy trafić z naszą ofertą nie tylko do całkowicie nowych klientów, ale przede wszystkim do szeroko pojętej grupy osób „flex”, które choć nie jedzą w 100% roślinnie, to coraz częściej sięgają po wegańskie dania. To właśnie ta grupa będzie stanowiła core naszych odbiorców. Oferujemy im, jako pierwsi na polskim rynku pizzę, która nie tylko jest vegan-friendly, ale także w stylu food porn! Warto wspomnieć, że nie są to nasze pierwsze działania w zakresie wegańskiej oferty i już kilka lat temu wprowadziliśmy w naszych restauracjach burgery z wegańskim mięsem. Kontynuujemy te działania wciąż z naszą nową marką burgerów Ghost Burger - mówi Piotr Śliwa, współwłaściciel restauracji sieci FoodX.

Vegan Pizza Club dostępna jest już we wszystkich restauracjach sieci w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Szczecinie i we Wrocławiu, a także w dostawach własnych w Warszawie oraz na platformach delivery współpracujących z restauracjami w poszczególnych miastach.





Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wielki powrót deserowych klasyków

Dlaczego nie warto wykreślać z menu szarlotki i innych tradycyjnych, by nie rzec spowszedniałych, deserów? Rok 2023 może być najlepszym momentem na ich powrót w nowym, odświeżonym wydaniu.

JABŁKOWE CRÊPES SUZETTE Z LABNEH Z KWAŚNEJ ŚMIETANY I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ - przepis z restauracji Baken

Przepis pochodzi z restauracji Baken

Najdroższe pączki w Polsce serwuje... Kuba Wojewódzki. Ile kosztuje wariant z jadalnym złotem?

Tegoroczny cenowy rekord Tłustego Czwartku pobiła należąca do Kuby Wojewódzkiego trójmiejska restauracja Niewinni Czarodzieje Trzy Zero. Lokal poszedł na całość - oferował ekskluzywne pączki z jadalnym złotem w cenie 49 zł. Chętnych nie brakowało.

Pizza hawajska - hit czy kit? Już klasyka czy wciąż kulinarny obciach?

Pizza hawajska to danie, które jak żadne inne, podzieliło fanów włoskiej kuchni. Jedni ją uwielbiają, inni uważają za profanację, jeszcze inni kreatywnie ją modyfikują. Dlaczego ananas na pizzy wzbudza tak duże kontrowersje?

Świąteczne potrawy, które warto przyrządzić. Poznaj nasze propozycje

Wigilijne potrawy, wspólne gotowanie i dzielenie się przysmakami są nieodłącznymi elementami świątecznej magii. Dziś radzimy, co warto przyrządzić, by dobrze i różnorodnie zjeść w towarzystwie rodziny i przyjaciół.

Roślinne desery bez wyrzeczeń

Właściwie przygotowane roślinne torty, ciasta i kremy potrafią zaskakiwać nie tylko pomysłowością, ale przede wszystkim smakiem. Znalezienie alternatywy dla miodu, masła, jajek czy mleka jest znacznie łatwiejsze!

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej