x

Wegańska pizza w stylu pornfood w Mr.Pancake i PIZZA BOYZ

Kategoria: Karta - dania    26.10.2021

Wegańska kuchnia to już nie tylko trend, który dotyczy nielicznych, a jeden z głównych kierunków rozwoju w gastronomii, który będzie stale rósł. Wiedzą o tym właściciele restauracji Mr.Pancake i PIZZA BOYZ z grupy FoodX, dlatego wystartowali z ofertą wegańskiej pizzy w stylu food porn.

Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Mr. Pancake® i PIZZA BOYZ® to unikatowy koncept gastronomiczny - oparty w całości na idei porn food i traktujący jedzenie jako kompleksowe doświadczenie. Jakie są składniki sukcesu sieci? Doskonała jakość dań i zaskakujące połączenia smakowe, oryginalne, spójne wnętrza oraz pasja braci, którzy założyli markę i prowadzą ją z powodzeniem do dziś.

Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza z rodziny FoodX nie mogła więc być „tylko” roślinnym plackiem, musiała wpasować się w DNA marki. Dużo „sera”, nieoczywiste połączenia i kolorowe sosy w wersji wegańskiej to klucz do serca nowych klientów, ale także tych dotychczasowych. W menu Vegan Pizza Club znajdą się wegańskie wersje znanych klasyków czyli Mac & VEGAN Cheeze czy Mangola, ale także zupełne nowości, jak Kimchi Fries czy Qrczak Generała Tso. W sumie w menu Vegan Pizza Club znajduje się 6 pizz. Zmodyfikowano także sosy do pizzy, tak że obecnie 8 z 10 smaków to smaki wegańskie.

- Wprowadzając na rynek nowy, wegański brand odpowiedzieliśmy na oczywistą potrzebę rynku i wiodący trend. Chcieliśmy trafić z naszą ofertą nie tylko do całkowicie nowych klientów, ale przede wszystkim do szeroko pojętej grupy osób „flex”, które choć nie jedzą w 100% roślinnie, to coraz częściej sięgają po wegańskie dania. To właśnie ta grupa będzie stanowiła core naszych odbiorców. Oferujemy im, jako pierwsi na polskim rynku pizzę, która nie tylko jest vegan-friendly, ale także w stylu food porn! Warto wspomnieć, że nie są to nasze pierwsze działania w zakresie wegańskiej oferty i już kilka lat temu wprowadziliśmy w naszych restauracjach burgery z wegańskim mięsem. Kontynuujemy te działania wciąż z naszą nową marką burgerów Ghost Burger - mówi Piotr Śliwa, współwłaściciel restauracji sieci FoodX.

Vegan Pizza Club dostępna jest już we wszystkich restauracjach sieci w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Szczecinie i we Wrocławiu, a także w dostawach własnych w Warszawie oraz na platformach delivery współpracujących z restauracjami w poszczególnych miastach.





Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Owoce jesieni: głóg, dereń, rokitnik

Jesień przynosi nam w darze pomarańczowe i czerwone kulki rokitnika, derenia oraz głogu. Te rzadko wykorzystywane w kuchni owoce mogą wzbogacić nasze menu od razu albo w formie przetworów uatrakcyjniać dania przez kolejne miesiące.

Domowe burgery jak z burgerowni - porady szefów kuchni

28 maja obchodzimy Światowy Dzień Hamburgera. Z tej okazji podpowiadamy jak samodzielnie przyrządzić klasycznego burgera z wołowiny, fishburgera i wersję roślinną. Radzą znani szefowie kuchni: Andrzej Andrzejczak, Rafał Niewiarowski i Lucas Pollier.

Sushi, czyli polskie danie narodowe?

W ciągu dwóch dekad z kulinarnej nowinki zmieniło się w stały element sylwestrowego menu i obowiązkowy składnik wielu domówek. Dziś nie odstrasza nas w nim już nie tylko surowa ryba, ale także banan czy czekolada. Co sprawia, że danie z odległej Japonii bije w Polsce rekordy popularności?

Pstrąg niejedno ma imię

Serwujmy pstrągi, bo są zdrowe, smaczne i z powodzeniem hodowane w Polsce. Bierzmy przykład z Japończyków, Skandynawów i Australijczyków, którzy tradycyjnie spożywają dużo lokalnych ryb i należą do społeczeństw, które żyją najdłużej!

Nowe kulinarne święto - 2 czerwca Dniem Twarogu

Twarogowe święto ustanowili polscy działacze kulinarni - 2 czerwca, w dzień św. Eugeniusza. Pod proklamacją widnieje wiele podpisów, ale wiadomo, że za inicjatywą stoi Gieno Mientkiewicz, najbardziej znany polski spec od serów.

Czarny czosnek - nowy trend z Korei

Rynek superfoods podbija nowy produkt - czarny czosnek. To swojska roślina, która poddana kilkutygodniowemu procesowi starzenia staje się prawdziwym kulinarnym złotem. Oprócz dobroczynnych właściwości zdrowotnych ma coś, co gwarantuje mu zainteresowanie najlepszych szefów kuchni - pełen umami smak.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej