x

Raffles Europejski Warsaw ponownie na liście najlepszych hoteli Europy

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.10.2021

Raffles Europejski Warsaw ponownie znalazł się w gronie najbardziej docenianych hoteli w Europie - otrzymał wyróżnienia w plebiscycie Conde Nast Traveler Traveler Readers’ Choice Awards 2021.

Raffles Europejski Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe
Raffles Europejski Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe
W plebiscycie Conde Nast Traveler, Raffles Europejski Warsaw został wyróżniony w dwóch zestawieniach: 45 Najlepszych Hoteli w Europie oraz 20 Najlepszych Hoteli w Północnej Europie, zajmując 12 oraz 5 miejsce w rankingu. Wyróżnienia można sprawdzić na stronie http://www.cntraveler.com/rca.

Nagrody Czytelników, czyli CNT Readers’ Choice Awards przyznawane są co roku i uznawane za jedne z najważniejszych oraz prestiżowych wyróżnień w branży turystycznej. Biorą w nich udział setki tysięcy czytelników z całego świata. Wyróżnione hotele stanowią numer jeden pod względem innowacji i wzornictwa, uwypuklają to co najlepsze w podróżowaniu poprzez jakość obsługi, lokalizację, kulinarne smaki oraz design.

- Mimo tak trudnego dla branży turystycznej okresu pozostaliśmy jednym z najbardziej ulubionych europejskich hoteli. Jestem niezwykle dumny z naszego zespołu, po raz kolejny starania oraz zaangażowanie pracowników, aby dostarczać gościom jak najlepszej jakości usług zostało docenione - powiedział Thomas Brugnatelli, dyrektor generalny Raffles Europejski Warsaw.

Conde Nast Traveler to najbardziej luksusowy magazyn o podróżach i stylu życia, który dostarcza porad i inspiracji dla wymagających podróżników. CNT jest wieloplatformową marką transatlantycką, publikującą w Stanach Zjednoczonych oraz Wielkiej Brytanii.

Bar w Raffles Europejski Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe
Bar w Raffles Europejski Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe
Raffles Europejski Warsaw, dawniej Hotel Europejski, rozpoczął działalność w 1857 roku i przez dziesięciolecia był jednym z najbardziej rozpoznawalnych hoteli w Europie. Dziś symbol XIX i XX-wiecznej Warszawy powrócił do czasów świetności, otwierając drzwi pod marką Raffles.

Raffles Europejski Warsaw jest jednym z trzech, po Paryżu i Stambule, europejskich hoteli słynnej sieci Raffles Hotels & Resorts. Oferuje 106 pokojów i apartamentów, w których wyeksponowano oryginalne elementy wystroju oraz kolekcję prac współczesnych polskich artystów. Do dyspozycji gości są również restauracja Europejski Grill, legendarny Long Bar, cukiernia Lourse Warszawa, Humidor, Pavilion na hotelowym patio oraz Raffles Spa.

 

WYBRANE NAGRODY I WYRÓŻNIENIA DLA RAFFLES EUROPEJSKI WARSAW
∙ Wyróżniony przez Condé Nast Traveler Readers’ Choice Award 2021
∙ Certyfikowany przez Forbes Travel Guide - Sharecare Health Security VERIFIED™ ∙ Zwycięzca nagrody Tripadvisor Travelers’ Choice Award 2021
∙ Wyróżniony jako jeden z najlepszych hoteli w zestawieniu „The Best New Hotels in the World’’  amerykańskim magazynie “Town & Country”.
∙ Restauracja Europejski Grill umieszczona w Przewodniku Michelin "Main Cities of Europe"  2020
∙ Oceniony na 9/10 przez ekspertów brytyjskiego dziennika “The Telegraph”  
∙ Luxury Historical Hotel Spa dla Raffles Spa w ramach World Luxury Spa Awards 2019 ∙ Polecany przez Tatler Travel Guide 2019 jako jeden ze “101 najlepszych hoteli na świecie”



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

XXI Madrid Fusion w styczniu 2023 roku

XXI edycja światowego kongresu gastronomicznego Madrid Fusion odbędzie się 23 - 25 stycznia w 2023 roku.

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli Gołębiewski

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, założyciel sieci hoteli Gołębiewski oraz fabryki cukierniczej Tago. Zmarł 21 czerwca - poinformowała Agnieszka Gawińska, odpowiedzialna za kontakty z mediami w firmie Tago.

Start Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere. Znani szefowie kuchni w ekipie trenerów

Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski będą szkolić młodych kucharzy kształcących się na kierunkach gastronomicznych. Wśród trenerów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere znaleźli się m.in. Adam Chrząstowski, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński czy Tomasz Łagowski.

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Konkurs "Czas na rybę!" - jest o co walczyć!

Laureaci trzech pierwszych miejsc ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Czas na rybę!" pojadą na wycieczkę do Włoch, do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast trzy najlepsze drużyny w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych wezmą udział w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem pieców UNOX.

Bartosz Peter i Sebastian Plasota zajęli 4. miejsce na Global Chefs Challenge

Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Sebastian Plasota zajęli czwarte miejsce w finale Global Chefs Challenge na Worldchefs Congress & Expo w Abu Dhabi. Zespół otrzymał też wyróżnienie za najlepsze danie główne - halibuta z przegrzebkami z palonym masłem i tymiankiem.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej