x

Najlepsze restauracje w Polsce - według gości jesiennego Restaurant Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.10.2021

Festiwal trwał od 8 września do 3 października, a wybrało się na niego prawie 85 tysięcy gości. Po odbytej wizycie w restauracji mieli szansę na ocenę dania, obsługi i atmosfery w ponad 300 najlepszych lokalach w kraju. Zdradzamy zwycięzców Plebiscytu Gości Restaurant Week!

Danie z restauracji Zest. Zdjęcie: materiały prasowe
Danie z restauracji Zest. Zdjęcie: materiały prasowe
W tej edycji festiwalu goście oceniali restauracje w kilku kategoriach – przystawka, danie główne, deser, obsługa, atmosfera. Został wyłoniony również najlepszy debiut oraz najpopularniejsza restauracja. Która restauracja wypadła najlepiej?
W jesiennej edycji zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości Restaurant Week została restauracja ZEST w Rzeszowie, którą okrzyknięto “Najlepszym debiutem” oraz przyznano jej pierwszą nagrodę w kategorii “Najlepsza atmosfera”.

Na drugim miejscu znalazło się Forum Kulinarne z Wrocławia, które według opinii gości festiwalu miało najlepszą przystawkę, a także zostało ogłoszone “Najpopularniejszą restauracją”.

Trzecie miejsce na podium uzyskał Taki Pan Pstrąg, który otrzymał nagrodę za “Najlepszy deser”. W kategorii “Najlepsze danie główne” zwyciężyła warszawska restauracja Bursztynowa Bistro, a w kategorii “Najlepsza obsługa” Ważne Miejsce w Katowicach. Gratulujemy!

Oto pełna lista zwycięzców:
Wyniki ogólnopolskie
I MIEJSCE: ZEST (Rzeszów)
II MIEJSCE: Forum Kulinarne (Wrocław)
III MIEJSCE: Taki Pan Pstrąg (Łódź)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Forum Kulinarne (Wrocław)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Bursztynowa Bistro (Warszawa)
NAJLEPSZY DESER: Taki Pan Pstrąg (Łódź)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Ważne Miejsce (Katowice)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: ZEST (Rzeszów)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Forum Kulinarne (Wrocław)
NAJLEPSZY DEBIUT: ZEST (Rzeszów)
 
Wyniki regionalne
BIAŁYSTOK

Danie z restauracji Atmosfera. Zdjęci: materiały prasowe
Danie z restauracji Atmosfera. Zdjęci: materiały prasowe
I MIEJSCE: Po Pierwsze
II MIEJSCE: Dwór Czarneckiego
III MIEJSCE: Atmosfera
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Po Pierwsze
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Dwór Czarneckiego
NAJLEPSZY DESER: Atmosfera
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Po Pierwsze
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Po Pierwsze
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Atmosfera
NAJLEPSZY DEBIUT: Atmosfera

KRAKÓW
I MIEJSCE: Restauracja Baster
II MIEJSCE: Qrudo Food&Wine
III MIEJSCE: Sobremesa Restaurant
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Restauracja Baster
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Qrudo Food&Wine
NAJLEPSZY DESER: Sobremesa Restaurant
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Restauracja Baster
NAJLEPSZA ATMOSFERA: William Rabbit & Co - Magic Spot
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Sobremesa Restaurant
NAJLEPSZY DEBIUT: Restauracja Baster

LUBLIN
I MIEJSCE: Małe Indie
II MIEJSCE: Niepospolita
III MIEJSCE: Od Kuchni
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Małe Indie
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Od Kuchni
NAJLEPSZY DESER: Małe Indie
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Niepospolita
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Za Kulisami
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Niepospolita
NAJLEPSZY DEBIUT: Shani Jani

ŁÓDŹ

Danie z restauracji Taki Pan Pstrąg. Zdjęcie: materiały prasowe
Danie z restauracji Taki Pan Pstrąg. Zdjęcie: materiały prasowe
I MIEJSCE: Taki Pan Pstrąg
II MIEJSCE: Heksagon
III MIEJSCE: Powidok
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Powidok
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Taki Pan Pstrąg
NAJLEPSZY DESER: Taki Pan Pstrąg
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Taki Pan Pstrąg
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Heksagon
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Heksagon
NAJLEPSZY DEBIUT: Trattoria Bandiera Italiana

POZNAŃ
I MIEJSCE: Oregano and Wine
II MIEJSCE: James Star Restaurant Burger&Steak
III MIEJSCE: Podanie
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: ORZO people - music - nature Poznań
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Oregano and Wine
NAJLEPSZY DESER: Oregano and Wine
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Oregano and Wine
NAJLEPSZA ATMOSFERA: James Star Restaurant Burger&Steak
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: BulwaR
NAJLEPSZY DEBIUT: Kura na Grzędzie

RZESZÓW
I MIEJSCE: ZEST
II MIEJSCE: Wina Dajcie
III MIEJSCE: Folwark
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: ZEST
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: ZEST
NAJLEPSZY DESER: Wina Dajcie
NAJLEPSZA OBSŁUGA: ZEST
NAJLEPSZA ATMOSFERA: ZEST
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Wina Dajcie
NAJLEPSZY DEBIUT: ZEST

ŚLĄSK
I MIEJSCE: Ważne Miejsce (Katowice)
II MIEJSCE: ORSO (Knurów)
III MIEJSCE: Restauracja Chopina 5 (Bielsko-Biała)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Stek i Wino (Bielsko-Biała)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Ważne Miejsce (Katowice)
NAJLEPSZY DESER: Bosco (Bielsko Biała)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Ważne Miejsce (Katowice)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Ważne Miejsce (Katowice)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Ważne Miejsce (Katowice)
NAJLEPSZY DEBIUT: Restauracja Chopina 5 (Bielsko-Biała)

SZCZECIN
I MIEJSCE: Kathmandu Restaurant
II MIEJSCE: VA BANQUE
III MIEJSCE: The Kitchen Meet & Eat
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: The Kitchen Meet & Eat
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Chinkalnia Restauracja Gruzińska
NAJLEPSZY DESER: Kathmandu Restaurant
NAJLEPSZA OBSŁUGA: VA BANQUE
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Kathmandu Restaurant
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: VA BANQUE

TRÓJMIASTO
I MIEJSCE: Fisherman (Sopot)
II MIEJSCE: Trattoria Al Dente (Gdańsk)
III MIEJSCE: Fellini (Gdańsk)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Fisherman (Sopot)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Przepis na (Gdańsk)
NAJLEPSZY DESER: Fisherman (Sopot)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Fisherman (Sopot)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Trattoria Al Dente (Gdańsk)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: JUNGLA Cocktails & Food (Gdańsk)
NAJLEPSZY DEBIUT: Trattoria Al Dente (Gdańsk)

WARMIA I MAZURY
I MIEJSCE: Browar Chmury (Giżycko)
II MIEJSCE: Pierogi na widelcu (Olsztyn)
III MIEJSCE: Staromiejska 2.0 (Olsztyn)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Staromiejska 2.0 (Olsztyn)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Browar Chmury (Giżycko)
NAJLEPSZY DESER: Ratuszowa (Mrągowo)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Pierogi na widelcu (Olsztyn)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Hotel Omega (Olsztyn)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Staromiejska 2.0 (Olsztyn)
NAJLEPSZY DEBIUT: Staromiejska 2.0 (Olsztyn)

WARSZAWA

Danie z restauracji Bursztynowa Bistro. Zdjęcie: materiały prasowe
Danie z restauracji Bursztynowa Bistro. Zdjęcie: materiały prasowe
I MIEJSCE: Bursztynowa Bistro
II MIEJSCE: Wolna Europa
III MIEJSCE: Czarne Czerwone Złote
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Bursztynowa Bistro
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Bursztynowa Bistro
NAJLEPSZY DESER: BYDŁO I POWIDŁO Steaks&Seafood
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Aruba - Sophisticated Ribs Bar
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Wolna Europa
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Niewinni Czarodzieje 2.0
NAJLEPSZY DEBIUT: Wolna Europa

WROCŁAW
I MIEJSCE: Forum Kulinarne
II MIEJSCE: Czarna Trufla - pizza & pasta
III MIEJSCE: Alyki
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Forum Kulinarne
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Czarna Trufla - pizza & pasta
NAJLEPSZY DESER: Forum Kulinarne
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Enigma RestoBar
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Alyki
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Forum Kulinarne
NAJLEPSZY DEBIUT: Gospoda Pod Złotą Marią







Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warszawska Pyza 2019" - znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu "Warszawska Pyza" na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez "Gazetę Stołeczną" oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł "Warszawskiej Pyzy 2019".

Premiera kolekcji Nespresso Ispirazione Italiana

W środę, 29 stycznia odbyła się premiera najnowszej kolekcji kaw Nespresso - Ispirazione Italiana. Goście spotkania przenieśli się do słonecznych i pełnych kawowego aromatu Włoch.

Rosną zbiory Muzeum Prawdziwej Czekolady. Otwarcie coraz bliżej!

Powstające w Warszawie Muzeum Prawdziwej Czekolady współtworzą pasjonaci, przekazując swoje pamiątki i zbiory. Organizatorzy do końca grudnia przedłużyli termin akcji mającej na celu pozyskiwanie eksponatów. Na jej uczestników czekają zestawy czekolad i nagrody pieniężne do nawet 1000 złotych!

Winne Pola pomagają szpitalowi w Wejherowie

Prawie 21 tysięcy złotych przekazała Szpitalowi Specjalistycznemu im. F. Ceynowy w Wejherowie firma Winne Pola, dostawca wina do najlepszych restauracji.

Przewodnik Michelin ma już 120 lat!

Słynna czerwona książeczka obchodzi w tym roku 120 rocznicę istnienia. Jak doszło do tego, że producent opon zaczął oceniać restauracje i stworzył najbardziej prestiżowy przewodnik gastronomiczny na świecie? Jak w ostatnich latach wyglądał polski bój o gwiazdki Michelin? Zapraszamy do lektury!

Kolacja według Marcina Przybysza i food designera Marca Bretillota

Francuski food designer Marc Bretillot przygotowuje niepowtarzalną kolację wraz z szefem kuchni warszawskiej restauracji Epoka Marcinem Przybyszem. Będzie ona serwowana przez miesiąc w ramach międzynarodowego projektu IDE (International Design Expeditions).

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej