x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Szampan ze street foodem? Jak nabardziej - z Veuve Clicquot

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.10.2021

Pozwólcie się zaskoczyć i spróbujcie śmiałego połączenia szampana ze street foodem podczas Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood.

Oferta Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood w Izumi Sushi. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood w Izumi Sushi. Zdjęcie: materiały prasowe
Być może tylko kobieta mogła stworzyć dom szampański, który do dziś jest symbolem radości, przewrotnej błyskotliwości, lekkości i emocjonującej pasji życia. Madame Clicquot, pierwsza kobieta, która prowadziła dom szampański, to postać wyjątkowa – śmiała innowatorka i perfekcjonistka, pełna energii, wyobraźni i pasji, jedna z najbardziej ambitnych businesswoman w historii. Jej energię i charyzmę oraz charakter szampana oddaje słoneczna i prowokująco radosna, żółta etykieta Veuve Clicquot.

Dziś, Veuve Clicquot jest niewątpliwie jedną z najbardziej kreatywnych marek szampańskich na świecie. Każdy z projektów nieustannie inspirowany jest odwagą i innowacyjnością Madame Clicquot.

Justyna Adamczyk, ambasadorka marki Veuve Clicquot, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Zdjęcie: materiały prasowe
Justyna Adamczyk, ambasadorka marki Veuve Clicquot, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Zdjęcie: materiały prasowe
Marka wraz z Justyną Adamczyk, ambasadorką Veuve Clicquot i redaktor naczelną Gault&Millau Polska wybrała 10 kreatywnych miejsc do nowego projektu – Veuve Clicqout Yelloweek Streetfood, czyli zaskakującego wydania pairingu ze street foodem. Szampan łączony jest w nim z bao, sushi czy mini-burgerami – w wydaniu gourmand i z twistem! Wszystkie zestawy (danie + kieliszek szampana) są dostępne w cenie 59 zł do 7 listopada w wybranych warszawskich restauracjach.

Pełna lista restauracji i dań
Port Royal - bao z krewetką w panko, guacamole i chrupiące warzywa
Thai-Thai - roladki z kaczką
Seafood Station - mini burgery z krewetką oraz rybą
Bydło i Powidło (ul. Francuska) - fish roll by Bydło i Powidło i frytki
Klonn - bao z harissą, ozorem wołowym i czerwoną kapustą piklowaną małże w tempurze
Izumi Sushi Biały Kamień oraz Izumi Sushi pl. Zbawiciela - maki sushi z tuńczykiem błękitnopłetwym, prażonym imbirem i kawiorem tobiko
SWING - Asian Fusion Restaurant - skrzydełka z kurczaka po koreańsku z sosem gorgonzola
The Alchemist - szaszłyki po tajsku
Mokolove - bao z szarpaną wołowiną, piklami i chipsy truflowe



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Whisky Live Warsaw 2022 przeszedł do historii

Rekordowa liczba wystawców oraz frekwencja. Nowa przestrzeń, która udźwignęła presję wydarzenia, mnóstwo sesji Masterclass oraz kolekcjonerski kącik. Tegoroczna edycja festiwalu przechodzi do historii jako najlepsza z dotychczasowych.

Anna i Robert Lewandowscy stworzyli zdrowe przekąski dla kibiców

Nawet 65 proc. kibiców sięga po niezdrowe przegryzki podczas oglądania meczów. Dzięki nowym przekąskom Anny i Roberta Lewandowskich można teraz kibicować zdrowo. Trwający mundial to także okazja do udziału w konkursie i wymyślenia "cieszynki", którą wykona najlepszy napastnik świata.

Rekordy na Restaurant Week. Ruszyły rezerwacje na 2023 rok

Festiwal pod hasłem #FoodLooksGood zgromadził w najlepszych restauracjach rekordowe ponad 135 tysięcy gości. Polska edycja Restaurant Week jest siódmym największym wydarzeniem kulinarnym spośród wszystkich na świecie i drugim największym biletowanym eventem w kraju.

Tydzień Kuchni Polskiej - podsumowanie kulinarnego świętowania niepodległości

Blisko 400 restauracji z 224 miast wzięło udział w akcji Tydzień Kuchni Polskiej związanej z obchodami Święta Niepodległości. W menu pojawiło się kilkaset dań kuchni regionów, jak chociażby warmińskie dzyndzałki, podhalańska jagnięcina czy zupa z brukwi, zapomniany specjał kuchni Pomorza.

Festiwal hiszpański w gdańskiej Stacji Food Hall

Od 24 do 27 listopada Stacja Food Hall w gdańskiej galerii Metropolia zaprasza na kulinarną podróż do Hiszpanii. Podczas czterodniowego festiwalu będą serwowane dania inspirowane Andaluzją, Galicją czy też Katalonią.

Druga odsłona kolacji Grand Dinners za nami!

W Restauracji Belvedere odbyły się kolacje z cyklu Grand Dinners. Gwiazdami obu wieczorów - 7 i 8 listopada - byli francuscy szefowie kuchni Christophe Bacquié i Emmanuel Renaut, którzy przylecieli do Warszawy specjalnie na tę okazję. Kroku dorównywał im gospodarz miejsca Tomasz Łagowski.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej