x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Szampan ze street foodem? Jak nabardziej - z Veuve Clicquot

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.10.2021

Pozwólcie się zaskoczyć i spróbujcie śmiałego połączenia szampana ze street foodem podczas Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood.

Oferta Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood w Izumi Sushi. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood w Izumi Sushi. Zdjęcie: materiały prasowe
Być może tylko kobieta mogła stworzyć dom szampański, który do dziś jest symbolem radości, przewrotnej błyskotliwości, lekkości i emocjonującej pasji życia. Madame Clicquot, pierwsza kobieta, która prowadziła dom szampański, to postać wyjątkowa – śmiała innowatorka i perfekcjonistka, pełna energii, wyobraźni i pasji, jedna z najbardziej ambitnych businesswoman w historii. Jej energię i charyzmę oraz charakter szampana oddaje słoneczna i prowokująco radosna, żółta etykieta Veuve Clicquot.

Dziś, Veuve Clicquot jest niewątpliwie jedną z najbardziej kreatywnych marek szampańskich na świecie. Każdy z projektów nieustannie inspirowany jest odwagą i innowacyjnością Madame Clicquot.

Justyna Adamczyk, ambasadorka marki Veuve Clicquot, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Zdjęcie: materiały prasowe
Justyna Adamczyk, ambasadorka marki Veuve Clicquot, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Zdjęcie: materiały prasowe
Marka wraz z Justyną Adamczyk, ambasadorką Veuve Clicquot i redaktor naczelną Gault&Millau Polska wybrała 10 kreatywnych miejsc do nowego projektu – Veuve Clicqout Yelloweek Streetfood, czyli zaskakującego wydania pairingu ze street foodem. Szampan łączony jest w nim z bao, sushi czy mini-burgerami – w wydaniu gourmand i z twistem! Wszystkie zestawy (danie + kieliszek szampana) są dostępne w cenie 59 zł do 7 listopada w wybranych warszawskich restauracjach.

Pełna lista restauracji i dań
Port Royal - bao z krewetką w panko, guacamole i chrupiące warzywa
Thai-Thai - roladki z kaczką
Seafood Station - mini burgery z krewetką oraz rybą
Bydło i Powidło (ul. Francuska) - fish roll by Bydło i Powidło i frytki
Klonn - bao z harissą, ozorem wołowym i czerwoną kapustą piklowaną małże w tempurze
Izumi Sushi Biały Kamień oraz Izumi Sushi pl. Zbawiciela - maki sushi z tuńczykiem błękitnopłetwym, prażonym imbirem i kawiorem tobiko
SWING - Asian Fusion Restaurant - skrzydełka z kurczaka po koreańsku z sosem gorgonzola
The Alchemist - szaszłyki po tajsku
Mokolove - bao z szarpaną wołowiną, piklami i chipsy truflowe



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bar Warmut świętuje drugie urodziny

To już dwa lata, odkąd działa warszawski Warmut przy Marszałkowskiej 45/49, popularyzując kulturę picia wermutu. Z tej okazji ekipa baru zaprasza w weekend między 18 a 20 września do świętowania - zabierze was na wakacje last minute w Śródmieściu Południowym.

McDonald’s zamyka restauracje w Rosji

Decyzję o czasowym zamknięciu wszystkich 850 restauracji działających na terenie Rosji podjął globalny zespół zarządzający McDonald’s. Marka wstrzymuje wszystkie działania na tym rynku. Po ogłoszeniu decyzji przed lokalami sieci ustawiły się kolejki Rosjan, którzy chcą zjeść tam ostatni posiłek.

Wujaszek Wania nie zastąpi McDonald's w Rosji. Wniosek o rejestrację wycofany

Nie będzie jednak rosyjskich restauracji Wujaszka Wani z logo kolorystycznie i graficznie łudząco przypominającym znak towarowy McDonald’s. Wniosek o rejestrację logo został wycofany.

DelicioUS: kulinarna wyprawa przez smaki USA

Kuchnia amerykańska to nie tylko hamburgery i dania z grilla - udowodnia to program DelicioUS, którego celem jest przybliżenie przedstawicielom sektora handlowego i gastronomii oferty producentów amerykańskiej żywności.

Odliczanie czasu do otwarcia gastronomii - przed warszawską Halą Koszyki

Przed Halą Koszyki w centrum Warszawy stanął zegar odmierzający czas do otwarcia polskiej gastronomi. Odliczanie potrwa do północy z piątku na sobotę, kiedy to po trwającym ponad pół roku zamknięciu restauracje otworzą swoje ogródki.

Noc Restauracji 2018

Już tylko kilka dni dzieli nas od piątkowego wieczoru, kiedy to rozpocznie się Noc Restauracji 2018 - Smaki Polski.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej