x

Tork Vision Sprzątanie: sprzątanie oparte na danych stało się jeszcze łatwiejsze

Kategoria: Twój biznes - oferta    18.10.2021

Tork Vision Sprzątanie, wykorzystując dane uzyskiwane w czasie rzeczywistym, pomaga kierownikom obiektów spełnić zwiększone wymagania dotyczące jakości czyszczenia, wydajności operacyjnej i higieny.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Tork, marka Essity, była pionierem wprowadzając do branży w 2014 roku technologię sprzątania opartego na danych. Niewiele osób zdawało sobie wówczas sprawę, w jaki sposób rozwiązania cyfrowe mogą maksymalizować wydajność firm świadczących usługi w zakresie obsługi obiektów. Pandemia zwiększyła wymagania dotyczące jakości sprzątania i higieny, zmuszając do wykonywania dodatkowej pracy przy tych samych lub nawet mniejszych zasobach. To sprawia, że przejście na sprzątanie oparte na danych staje się ważniejsze niż kiedykolwiek.

Wykorzystując swoje doświadczenie w zakresie sprzątania opartego na danych, Tork wprowadza ulepszone rozwiązanie - Tork Vision Sprzątanie. Wdrażając technologię cyfrową, kierownicy obiektów i pracownicy firm sprzątających mogą korzystać z danych w czasie rzeczywistym. Wskazują one, kiedy i gdzie w ich obiektach jest zapotrzebowanie na sprzątanie i pozwalają dostosować się do zmieniających się zasad higienicznych.

– Wykorzystanie danych uzyskanych w czasie rzeczywistym pozwala na zmianę całego sposobu pracy i osiągnięcie zarówno większego zadowolenia pracowników oraz lepszych wyników, umożliwiając personelowi sprzątającemu przyjemniejszą i bardziej wydajną pracę - podkreśla Charishma Kothari, dyrektor ds. usług i rozwiązań w Essity.  W ankiecie przeprowadzonej wśród klientów, 100% stwierdziło, że czyszczenie oparte na danych pomaga im poprawić higienę w ich obiekcie, a 85% uważa, że ułatwiło utrzymanie bezpieczniejszego środowiska podczas COVID-19.

Wejście na wyższy poziom nigdy nie było łatwiejsze
W zależności od potrzeb i wymagań obiektu, klienci mogą wybierać spośród trzech ofert sprzątania opartego na danych, aby jak najlepiej dopasować je do działań sprzątających. Tork Vision Sprzątanie wykorzystuje liczniki osób i wymianę informacji pomiędzy dozownikami, aby dostarczyć dane w czasie rzeczywistym potrzebne do bieżących działań.

Tork Vision Sprzątanie zawiera:
    • Urządzenia - liczniki osób i dozowniki wykorzystujące Internet Rzeczy (IoT) zapewniają dostęp do aktualnych danych.
    • Oprogramowanie do zarządzania obiektem - dane dostępne na komputerach stacjonarnych, tabletach lub smartfonach ułatwiają raportowanie i inne czynności administracyjne.
    • Program wdrażania innowacji – instalacja, szkolenie, wsparcie i ocena wartości biznesowej nowego rozwiązania.

– Aż 80% naszych klientów twierdzi, że wskutek zastosowania Tork Vision Sprzątanie liczba reklamacji spadła. Skuteczność nowego systemu Tork potwierdza również fakt, że 100% badanych poleciłoby Tork Vision Sprzątanie. Podczas pandemii nasze cyfrowe rozwiązanie pomogło klientom odpowiednio dobrać personel i dostosować się do bardziej rygorystycznych wymagań – dodaje Charishma Kothari.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Co drugi Polak nie chce rozmawiać z kelnerem podczas składania zamówienia

Klienci restauracji coraz częściej chcieliby składać zamówienia w restauracjach z użyciem technologii i aplikacji bezprzewodowych. Chętnie ograniczyliby także kontakt z kelner - wynika raportu Retail od Adyen, dotyczącymi sektora Gastronomii w Polsce.

AmRest: otwarcie lokalu Pizza Hut to koszt od 800 tys. do 1,5 mln zł

AmRest zaczynał jako franczyzobiorca, a dziś w ramach tzw. masterfranczyzy sam jest operatorem marki Pizza Hut w Europie Środkowo-Wschodniej. O planach firmy, kolejnych otwarciach i nowych smakach pizzy opowiada Kacper Szczepański, kierownik ds. rozwoju franczyzy Pizza Hut w AmRest.

iVario w gastronomii - produkcja bez kompromisów

iVario to zaawansowane urządzenie wielofunkcyjne, które zastępuje patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem. Gotowanie, smażenie i smażenie w głębokim tłuszczu może teraz odbywać się w jednym urządzeniu.

Glovo Local dla małych i średnich biznesów. Program obejmuje pomoc w rozwoju i digitalizacji

Nowy program Glovo Local udostępnia restauracjom i sprzedawcom detalicznym zestaw narzędzi, które pomogą im przenieść działalność do internetu i dynamiczne ją rozwijać. Glovo chce wprowadzić ponad 250 tysięcy małych, lokalnych firm w świat sprzedaży online przed końcem 2023 roku.

Pijalnia Wódki i Piwa oraz The Mexican - poszukiwani franczyzobiorcy w mniejszych miastach

Pijalnia Wódki i Piwa oraz The Mexican - do tych dwóch szyldów gastronomicznych spółka Mex Polska szuka franczyzobiorców. Największy potencjał rozwojowy widzi w pierwszej marce, m.in. dzięki mniejszym wymogom lokalowym i inwestycyjnym.

Convotherm ConvoSense. Welbilt kolejny raz zaskakuje innowacjami

Firma Welbilt z produktami z linii Convotherm od lat jest liderem rynku nowoczesnych urządzeń dla gastronomii. Do gamy dostępnych opcji Convotherm Maxx Pro dołączyła nowa funkcja ze sztuczną inteligencją ConvoSense. Zaprezentowano ją po raz pierwszy na targach Horeca Gastrofo na stoisku Mondo-Tech.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej