x

Tork Vision Sprzątanie: sprzątanie oparte na danych stało się jeszcze łatwiejsze

Kategoria: Twój biznes - oferta    18.10.2021

Tork Vision Sprzątanie, wykorzystując dane uzyskiwane w czasie rzeczywistym, pomaga kierownikom obiektów spełnić zwiększone wymagania dotyczące jakości czyszczenia, wydajności operacyjnej i higieny.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Tork, marka Essity, była pionierem wprowadzając do branży w 2014 roku technologię sprzątania opartego na danych. Niewiele osób zdawało sobie wówczas sprawę, w jaki sposób rozwiązania cyfrowe mogą maksymalizować wydajność firm świadczących usługi w zakresie obsługi obiektów. Pandemia zwiększyła wymagania dotyczące jakości sprzątania i higieny, zmuszając do wykonywania dodatkowej pracy przy tych samych lub nawet mniejszych zasobach. To sprawia, że przejście na sprzątanie oparte na danych staje się ważniejsze niż kiedykolwiek.

Wykorzystując swoje doświadczenie w zakresie sprzątania opartego na danych, Tork wprowadza ulepszone rozwiązanie - Tork Vision Sprzątanie. Wdrażając technologię cyfrową, kierownicy obiektów i pracownicy firm sprzątających mogą korzystać z danych w czasie rzeczywistym. Wskazują one, kiedy i gdzie w ich obiektach jest zapotrzebowanie na sprzątanie i pozwalają dostosować się do zmieniających się zasad higienicznych.

– Wykorzystanie danych uzyskanych w czasie rzeczywistym pozwala na zmianę całego sposobu pracy i osiągnięcie zarówno większego zadowolenia pracowników oraz lepszych wyników, umożliwiając personelowi sprzątającemu przyjemniejszą i bardziej wydajną pracę - podkreśla Charishma Kothari, dyrektor ds. usług i rozwiązań w Essity.  W ankiecie przeprowadzonej wśród klientów, 100% stwierdziło, że czyszczenie oparte na danych pomaga im poprawić higienę w ich obiekcie, a 85% uważa, że ułatwiło utrzymanie bezpieczniejszego środowiska podczas COVID-19.

Wejście na wyższy poziom nigdy nie było łatwiejsze
W zależności od potrzeb i wymagań obiektu, klienci mogą wybierać spośród trzech ofert sprzątania opartego na danych, aby jak najlepiej dopasować je do działań sprzątających. Tork Vision Sprzątanie wykorzystuje liczniki osób i wymianę informacji pomiędzy dozownikami, aby dostarczyć dane w czasie rzeczywistym potrzebne do bieżących działań.

Tork Vision Sprzątanie zawiera:
    • Urządzenia - liczniki osób i dozowniki wykorzystujące Internet Rzeczy (IoT) zapewniają dostęp do aktualnych danych.
    • Oprogramowanie do zarządzania obiektem - dane dostępne na komputerach stacjonarnych, tabletach lub smartfonach ułatwiają raportowanie i inne czynności administracyjne.
    • Program wdrażania innowacji – instalacja, szkolenie, wsparcie i ocena wartości biznesowej nowego rozwiązania.

– Aż 80% naszych klientów twierdzi, że wskutek zastosowania Tork Vision Sprzątanie liczba reklamacji spadła. Skuteczność nowego systemu Tork potwierdza również fakt, że 100% badanych poleciłoby Tork Vision Sprzątanie. Podczas pandemii nasze cyfrowe rozwiązanie pomogło klientom odpowiednio dobrać personel i dostosować się do bardziej rygorystycznych wymagań – dodaje Charishma Kothari.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

RATIONAL - profesjonalna instalacja urządzeń gwarancją optymalnej eksploatacji od pierwszego dnia

Pojawienie się nowego urządzenia RATIONAL w restauracji to wyjątkowy moment. Każdy, kto zdecydował się na profesjonalną instalację przez certyfikowanego partnera serwisowego Rational, może być pewien, że wszystko przebiegnie sprawnie, a sprzęt od razu zacznie działać.

Kuchnia gastronomiczna - na co zwrócić uwagę?

Podejmując decyzję o zakupie np. kuchni gastronomicznej, należy wziąć pod uwagę przede wszystkim parametry produktu. Warto sprawdzić maksymalną moc sprzętu, ilość palników, maksymalną temperaturę, a także dodatkowe funkcje, takie jak ochrona przed przegrzaniem czy łatwe wyjmowanie filtra tłuszczu.

Prowadzisz restaurację i organizację pozarządową? Możesz sprzedawać posiłki w Glovo bez prowizji

W ramach programu Glovo "Zamawiając - pomagasz" organizacje pozarządowe, które jednocześnie prowadzą restaurację lub sklep, mogą sprzedawać na tej platformie z 0% prowizją. Z programu korzysta już m.in. Kuchnia Czerwony Rower w Warszawie.

PKN Orlen poszukuje dostawców zapiekanek

PKN Orlen prowadzi analizę rynku w zakresie potencjalnych dostawców zapiekanek, które pod marką własną koncernu byłyby przeznaczone do dalszej sprzedaży w jego punktach detalicznych. Odpowiedzi na zapytanie można składać do 24 sierpnia.

Serwisy obiadowe i zastawa stołowa odpowiednie na co dzień

Dzisiaj jest to mniej popularne niż jeszcze kilkadziesiąt lat temu, jednak część osób decyduje się oddzielić serwis obiadowy i zastawę stołową codzienną od świątecznej. Co będzie odpowiednie do codziennego użytkowania? Czym kierować się przy zakupie talerzy, misek, kubków oraz sztućców dla rodziny?

Kawowy ekspres do gastronomii. Cena to nie wszystko

Jeśli nie wiemy, jak samodzielnie zaparzyć espresso, powinniśmy mieć w lokalu choćby mały automatyczny ekspres. To, jakie urządzenie będzie dla nas odpowiednie, zależy od wielu czynników i nie ogranicza się do dyskusji wyłącznie na temat ceny.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej