x

Tork Vision Sprzątanie: sprzątanie oparte na danych stało się jeszcze łatwiejsze

Kategoria: Twój biznes - oferta    18.10.2021

Tork Vision Sprzątanie, wykorzystując dane uzyskiwane w czasie rzeczywistym, pomaga kierownikom obiektów spełnić zwiększone wymagania dotyczące jakości czyszczenia, wydajności operacyjnej i higieny.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Tork, marka Essity, była pionierem wprowadzając do branży w 2014 roku technologię sprzątania opartego na danych. Niewiele osób zdawało sobie wówczas sprawę, w jaki sposób rozwiązania cyfrowe mogą maksymalizować wydajność firm świadczących usługi w zakresie obsługi obiektów. Pandemia zwiększyła wymagania dotyczące jakości sprzątania i higieny, zmuszając do wykonywania dodatkowej pracy przy tych samych lub nawet mniejszych zasobach. To sprawia, że przejście na sprzątanie oparte na danych staje się ważniejsze niż kiedykolwiek.

Wykorzystując swoje doświadczenie w zakresie sprzątania opartego na danych, Tork wprowadza ulepszone rozwiązanie - Tork Vision Sprzątanie. Wdrażając technologię cyfrową, kierownicy obiektów i pracownicy firm sprzątających mogą korzystać z danych w czasie rzeczywistym. Wskazują one, kiedy i gdzie w ich obiektach jest zapotrzebowanie na sprzątanie i pozwalają dostosować się do zmieniających się zasad higienicznych.

– Wykorzystanie danych uzyskanych w czasie rzeczywistym pozwala na zmianę całego sposobu pracy i osiągnięcie zarówno większego zadowolenia pracowników oraz lepszych wyników, umożliwiając personelowi sprzątającemu przyjemniejszą i bardziej wydajną pracę - podkreśla Charishma Kothari, dyrektor ds. usług i rozwiązań w Essity.  W ankiecie przeprowadzonej wśród klientów, 100% stwierdziło, że czyszczenie oparte na danych pomaga im poprawić higienę w ich obiekcie, a 85% uważa, że ułatwiło utrzymanie bezpieczniejszego środowiska podczas COVID-19.

Wejście na wyższy poziom nigdy nie było łatwiejsze
W zależności od potrzeb i wymagań obiektu, klienci mogą wybierać spośród trzech ofert sprzątania opartego na danych, aby jak najlepiej dopasować je do działań sprzątających. Tork Vision Sprzątanie wykorzystuje liczniki osób i wymianę informacji pomiędzy dozownikami, aby dostarczyć dane w czasie rzeczywistym potrzebne do bieżących działań.

Tork Vision Sprzątanie zawiera:
    • Urządzenia - liczniki osób i dozowniki wykorzystujące Internet Rzeczy (IoT) zapewniają dostęp do aktualnych danych.
    • Oprogramowanie do zarządzania obiektem - dane dostępne na komputerach stacjonarnych, tabletach lub smartfonach ułatwiają raportowanie i inne czynności administracyjne.
    • Program wdrażania innowacji – instalacja, szkolenie, wsparcie i ocena wartości biznesowej nowego rozwiązania.

– Aż 80% naszych klientów twierdzi, że wskutek zastosowania Tork Vision Sprzątanie liczba reklamacji spadła. Skuteczność nowego systemu Tork potwierdza również fakt, że 100% badanych poleciłoby Tork Vision Sprzątanie. Podczas pandemii nasze cyfrowe rozwiązanie pomogło klientom odpowiednio dobrać personel i dostosować się do bardziej rygorystycznych wymagań – dodaje Charishma Kothari.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jak zachować higieniczną czystość w restauracji?

Funkcjonowanie lokali gastronomicznych w pandemicznej i postpandemicznej rzeczywistości niesie ze sobą wiele ograniczeń, obowiązków, ale także możliwości. Zmieniły się zasady, również te dotyczące higieny, które wymagają teraz jeszcze większej uważności.

Będzie gastronomia w dawnej remizie Stoczni Cesarskiej w Gdańsku

Rozpoczęła się renowacja zabytkowego budynku remizy strażackiej na terenie Stoczni Cesarskiej w Gdańsku. Inwestor poszukuje partnerów pod planowaną w obiekcie działalność gastronomiczną.

ZAPROGRAMUJ SPRZEDAŻ

Samoobsługa może okazać się przyszłością sieci restauracyjnych: zmniejsza koszty, ułatwia organizację zamówień oraz kontrolę sprzedaży. Z kiosków samoobsługowych coraz częściej korzystają duże sieci fastfoodowe.

Myjąc ręce możesz uszczęśliwiać innych i zachęcać ich do działania

Myjąc ręce nie tylko dbasz o zdrowie swoje i innych, ale sprawiasz radość swoim bliskim i poprawiasz poziom satysfakcji kolegów z pracy - dowodzą wyniki ankiety przeprowadzonej przez Essity.

Na dobry początek - śniadanie

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jak przygotować urozmaiconą ofertę śniadaniową w hotelu, aby spełniała różnorodne oczekiwania gości?

Pyszne.pl wkracza do Opola

Opole jest dwudziestym czwartym miastem w Polsce, gdzie dostawy z wybranych restauracji realizują kurierzy serwisu do zamawiania jedzenia Pyszne.pl.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej