x

Świeże ryby i owoce morza prosto z portu pod drzwi

Kategoria: Twój biznes - oferta    18.10.2021

Nie trzeba wychodzić z domu (czy restauracyjnego biura), by zaopatrzyć się w świeże ryby i owoce morza. Ekspresowe dostawy z portów rybackich wprost pod drzwi oferuje Portside. Połowy odbywają się dopiero po złożeniu zamówienia - w duchu filozofii zero waste.

Ryby z Porside. Zdjęcie: materiały prasowe
Ryby z Porside. Zdjęcie: materiały prasowe
W asortymencie Portside.pl znajdują się ryby słodko i słonowodne przywożone regularnie prosto z europejskich portów, takie jak łosoś Label Rouge, łosoś norweski, tuńczyk Yellowfin, dziki turbot, dorada royal, labraks (okoń morski), pstrąg tęczowy lub sandacz.

Dostępne są również świeże owoce morza: krewetki argentyńskie, czerwone oraz królewskie, mule włoskie, gotowana ośmiornica, ostrygi Fine de Claire, a także Fritto Misto, czyli mieszanka surowych krewetek i niewielkich kalmarów do przygotowania w tempurze.

Portside wprowadza do swojej działalności zrównoważone rozwiązania, stosując się do wskazówek ekologów. – W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się u nas dopiero po preorderach, czyli po złożeniu zamówienia przez klienta. Oznacza to, że łowione jest to, co zostało już zamówione. Wówczas zyskujemy: skrócenie procesu logistycznego, gwarancję świeżego produktu, a żadne produkty nie marnują się w portach. Poza tym w ofercie nie ma ryb, które są gatunkami zagrożonymi, oraz co istotne, połowy nie są realizowane na przełowionym Morzu Bałtyckim – mówi Tomasz Woźniak, CEO Portside.

Produkty nie są mrożone. Pakowane są próżniowo, dzięki temu zachowują świeżość, bez emitowania zapachów i wyciekania. Przesyłka jest dostarczana w bezpiecznym pojemniku termicznym z wkładami chłodzącymi na terenie całej Polski.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Burgery. Jak wyróżnić się z ofertą na dowóz?

Znów gastronomia działa tylko na wynos i na dowóz. Dopóki nie będzie możliwe zaproszenie gości do lokali, musimy w pełni skupić się na ofercie delivery i sprawić, aby klient wybrał nasze propozycje - z wielu pozostałych. Jak zatem wyróżnić się wśród konkurencji?

Riemerschmid z myślą o Profesjonalistach? Tak, Chef!

W ofercie Chefs Culinar znajdziemy nowość dla profesjonalistów.

Moda na food trucki

Już kilka lat temu food trucki podbiły serca Polaków. W sezonie letnim pojawiają się na festiwalach, w kurortach i przy miejskich plażach, prezentując coraz szerszą ofertę: od lodów i słodyczy przez frytki, hot dogi i burgery aż do orientalnego street foodu.

McDonald’s rozwija dowozy ze Stavą. McDelivery pojawi się w nowych miastach

Stava i sieć restauracji McDonald’s rozwijają współpracę. Kurierzy największej w Polsce franczyzowej sieci gastro-kurierskiej realizują usługę McDelivery w Głogowie, Lubinie, Łomży, Siedlcach oraz Słupsku.

ZNAK JAKOŚCI

W jaki sposób prawidłowo oznaczać i przechowywać produkty żywnościowe, żeby mieć gwarancję co do ich jakości i świeżości? Jak zachować najwyższe standardy higieniczne i stale utrzymywać odpowiedni poziom? Przedstawiamy różne możliwości - sprawdzone narzędzia i systemy znakowania.

Transportowanie żywności

Catering to chyba najbardziej skomplikowana działalność na rynku gastronomicznym. Już samo dostarczenie jedzenia na miejsce wydarzenie jest nie lada przedsięwzięciem wymagającym precyzyjnego zaplanowania oraz sporej liczby specjalistycznego sprzętu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej