x

Kolejny Fine Dining Week już w listopadzie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.10.2021

Festiwal Fine Dining Week powraca. Między 17 listopada a 5 grudnia po raz kolejny spróbujemy potraw z najlepszych restauracji w Polsce. W imprezie weźmie udział 70 lokali z całego kraju. Najbliższa edycja odbędzie się pod hasłem #NowyFineDining.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Fine Dining Week, czyli festiwal sztuki kulinarnej podczas, którego spróbować będziemy mogli potraw z najlepszych restauracji rozpocznie się 17 listopada. Rezerwacji stolików będzie można dokonać od 2 listopada.

Organizatorzy spodziewają się wysokiej frekwencji i nawet 15 tysięcy odwiedzających. - Ogromny sukces wspólnej z Nocnym Marketem letniej formuły Neo(n)Bistro pokazał głód nowej formy fine diningu pośród polskich gości - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, współorganizatorzy.

Tradycyjnie wszyscy goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

#NowyFineDining potrwa od 17 listopada do 5 grudnia i odbędzie się w siedmiu regionach Polski. Szefowie Kuchni zaserwują gościom autorskie pięciodaniowe menu dzieląc się z nimi swoją filozofią kuchni. Podczas zimowej edycji Fine Dining Week do każdego posiłku goście otrzymają prezenty od Partnerów Festiwalu.
Na stronie www.FineDiningWeek.pl trwają wcześniejsze rezerwacje w festiwalowej cenie zapewniające dostęp do najlepszych stolików 24h przed innymi.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Robot-kelner w Pizza Hut. Sieć stawia na innowacje

Pizza Hut prowadzi od maja test robotów BellaBot w dwóch lokalizacjach w Polsce. Obsłużeni przez roboty-kelnerów mogą zostać goście warszawskiego Zodiaka przy ul. Widok 26 oraz lokalu Wrocław Rynek. Roboty z sympatycznymi buziami kotów wspierają pracę zespołu, wywołując uśmiechy konsumentów.

Za nami Whisky Day Cracow

Czwarty raz z rzędu Kraków stał się polską stolicą obchodów międzynarodowego dnia whisky, nieoficjalnego święta, które dało początek festiwalowi Whisky Day Cracow.

Ginweek - rusza nowy festiwal poświęcony ginowi

Moda na gin rozkwita w polskich barach! Od 1 do 19 czerwca w pięciu największych polskich miastach odbędzie się premierowa edycja festiwalu promocji kultury ginu - GinWeek. W ponad 60 topowych barach można skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 39 zł.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej