x

Kolejny Fine Dining Week już w listopadzie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.10.2021

Festiwal Fine Dining Week powraca. Między 17 listopada a 5 grudnia po raz kolejny spróbujemy potraw z najlepszych restauracji w Polsce. W imprezie weźmie udział 70 lokali z całego kraju. Najbliższa edycja odbędzie się pod hasłem #NowyFineDining.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Fine Dining Week, czyli festiwal sztuki kulinarnej podczas, którego spróbować będziemy mogli potraw z najlepszych restauracji rozpocznie się 17 listopada. Rezerwacji stolików będzie można dokonać od 2 listopada.

Organizatorzy spodziewają się wysokiej frekwencji i nawet 15 tysięcy odwiedzających. - Ogromny sukces wspólnej z Nocnym Marketem letniej formuły Neo(n)Bistro pokazał głód nowej formy fine diningu pośród polskich gości - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, współorganizatorzy.

Tradycyjnie wszyscy goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

#NowyFineDining potrwa od 17 listopada do 5 grudnia i odbędzie się w siedmiu regionach Polski. Szefowie Kuchni zaserwują gościom autorskie pięciodaniowe menu dzieląc się z nimi swoją filozofią kuchni. Podczas zimowej edycji Fine Dining Week do każdego posiłku goście otrzymają prezenty od Partnerów Festiwalu.
Na stronie www.FineDiningWeek.pl trwają wcześniejsze rezerwacje w festiwalowej cenie zapewniające dostęp do najlepszych stolików 24h przed innymi.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Foodsi, Restaurant Week i Free Now we wspólnej kampanii

Tej wiosny Foodsi kontynuuje przekaz "Tu się nie marnuje", zwracający uwagę na problem marnotrawienia jedzenia, a dodatkowo zachęca do dbania nie tylko o planetę, ale również o własne samopoczucie. Aby lepiej realizować te misję Foodsi łączy siły z Free Now i Restaurant Week.

Poznańskie restauracje dołączają do przewodnika Michelin

Poznań dołączy do miast, których restauracje opisane są w słynnym przewodniku Michelin. Znajdzie się w nim obok Warszawy i Krakowa.

Festiwal Syryjski w gdańskiej Stacji Food Hall

W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall trwać będzie Festiwal Syryjski. Podczas imprezy spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu.

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej