x

Zakończenie sezonu na Nocnym Markecie w Warszawie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    30.09.2021

Po kilku pysznych miesiącach, Nocny Market zaprasza na ostatni plenerowy weekend na Dworcu Głównym. Dni od 30 września do 3 października to ostatnia okazja, by w tym sezonie spróbować street-foodowej kuchni z całego świata w najlepszym wydaniu w przestrzeni chilloutu.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market to stały targ, który mieści się na peronach dworca Warszawa Główna. Jak co roku, karmił w ciepłym sezonie wszystkich spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli, od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca było można spróbować lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata.

Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekały wyselekcjonowane koktajle, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Klasycznie wszystko to odbywało się pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w klimatycznym anturażu dworcowej architektury.

Weekend zamknięcia zaczynie się w czwartek 30 września koncertem Agaty Gołemberskiej w ramach cyklu „Czwartki z My name is New na Nocnym”, który realizowany jest wraz z projektem „My name is New” wytwórni Kayax. Występowi towarzyszyć jej będzie live painting w wykonaniu Cream. To okazja, żeby zobaczyć jak będzie wyglądała ostatnia część muralu „Keep Walking Warszawo".  W piątek zagra Jerry M, Weikum w towarzystwie MJ.SAX na saksofonie oraz z wokalem Magdaleny Fideckiej. W sobotę zagra Wyssogota i Kevs, a w niedzielę Rytmik i ponownie Jerry M.

Melted na Nocnym Markecie w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Melted na Nocnym Markecie w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
W ostatni weekend na peronie na kulinarną ucztę zapraszają: Włoski Strajk, Melted, Pho Kwadrat, Lokal Vegan Langosze, Viva La Churros, Bangkok Soi, Bydło i Powidło, Burritos Locos, Zajegyoza, Yako Tako, Maria Kolendra, Flamm, Amor Eklery i Wino, Tacos La Fiesta, Buritos Lacos, Roger That Foods, Pogromcy Meatów, Ouch Warsaw, Bao Dao, Grill Bastet, Pakczoj, Melody Naturalne Lody.  

Nocny Market odwiedzać można w czwartek w godzinach 17:00-20:00, w piątek i sobotę w godzinach 17:00-1:00, a także w niedzielę w godzinach 16:00-23:00.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Medaliści olimpiady pizzy wsparli WOŚP w nietypowy sposób

Zdobywcy miejsc na olimpiadzie Vera Pizza Napoletana w Neapolu spotkali się w Pabianicach. Tym razem jednak nie po to, by ze sobą rywalizować, a wspólnie zebrać pieniądze na szczytny cel, przygotowując nietypową pizzę.

Festiwal Pizzy w Pizzy Hut najdroższy od lat. Internauci bezlitośni

Festiwal Pizzy w Pizza Hut to wydarzenie, które odbywa się pod hasłem: Jesz i pijesz, ile chcesz. Za z góry określoną kwotę można zamówić dowolną ilość pizzy, z napojami lub bez. Internauci ostro krytykują tegoroczne ceny akcji i dają upust emocjom w komentarzach.

Trwa głosowanie w plebiscycie na Najlepszy Roślinny Produkt 2022

Piąty plebiscyt na Najlepszy Roślinny Produkt Roku 2022 kampanii RoślinnieJemy wszedł w kolejny etap. Do 31 stycznia konsumenci mogą oddawać głosy na produkty i marki, które szczególnie zapadły im w pamięć, wpłynęły na ich zwyczaje żywieniowe lub ułatwiły dostęp do pełnowartościowej diety roślinnej.

Kraków z najtańszą ofertą wegańską w Europie

Kraków zajął pierwsze miejsce w rankingu europejskich miast z najbardziej atrakcyjną cenowo ofertą wegańskich restauracji. W pierwszej dwudziestce znalazły się także Warszawa i Łódź. Zestawienie utworzono na podstawie analizy danych z 3,5 miliona roślinnych lokali na świecie.

Selgros Cash & Carry i Caritas Polska zapraszają potrzebujących do wigilijnego stołu

Caritas Polska zorganizuje 24 grudnia spotkania wigilijne dla potrzebujących. W 85 miastach przygotowane zostaną stoły z daniami wigilijnymi, a także paczki świąteczne dla 20 tysięcy osób. Kolejny rok z rzędu partnerem strategicznym wydarzenia i fundatorem produktów jest Selgros Cash & Carry.

Zwycięskie restauracje plebiscytu gości Restaurant Week

135 tysięcy gości Restaurant Week spotkało się przy wspólnym stole w tegorocznej edycji festiwalu. Po wizycie w jednej z ponad 400 restauracji w kraju mieli oni szansę, by ocenić dania, obsługę i atmosferę lokalu. Oto wyniki plebiscytu.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej