x

Zakończenie sezonu na Nocnym Markecie w Warszawie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    30.09.2021

Po kilku pysznych miesiącach, Nocny Market zaprasza na ostatni plenerowy weekend na Dworcu Głównym. Dni od 30 września do 3 października to ostatnia okazja, by w tym sezonie spróbować street-foodowej kuchni z całego świata w najlepszym wydaniu w przestrzeni chilloutu.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market to stały targ, który mieści się na peronach dworca Warszawa Główna. Jak co roku, karmił w ciepłym sezonie wszystkich spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli, od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca było można spróbować lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata.

Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekały wyselekcjonowane koktajle, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Klasycznie wszystko to odbywało się pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w klimatycznym anturażu dworcowej architektury.

Weekend zamknięcia zaczynie się w czwartek 30 września koncertem Agaty Gołemberskiej w ramach cyklu „Czwartki z My name is New na Nocnym”, który realizowany jest wraz z projektem „My name is New” wytwórni Kayax. Występowi towarzyszyć jej będzie live painting w wykonaniu Cream. To okazja, żeby zobaczyć jak będzie wyglądała ostatnia część muralu „Keep Walking Warszawo".  W piątek zagra Jerry M, Weikum w towarzystwie MJ.SAX na saksofonie oraz z wokalem Magdaleny Fideckiej. W sobotę zagra Wyssogota i Kevs, a w niedzielę Rytmik i ponownie Jerry M.

Melted na Nocnym Markecie w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Melted na Nocnym Markecie w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
W ostatni weekend na peronie na kulinarną ucztę zapraszają: Włoski Strajk, Melted, Pho Kwadrat, Lokal Vegan Langosze, Viva La Churros, Bangkok Soi, Bydło i Powidło, Burritos Locos, Zajegyoza, Yako Tako, Maria Kolendra, Flamm, Amor Eklery i Wino, Tacos La Fiesta, Buritos Lacos, Roger That Foods, Pogromcy Meatów, Ouch Warsaw, Bao Dao, Grill Bastet, Pakczoj, Melody Naturalne Lody.  

Nocny Market odwiedzać można w czwartek w godzinach 17:00-20:00, w piątek i sobotę w godzinach 17:00-1:00, a także w niedzielę w godzinach 16:00-23:00.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

WYJĄTKOWY TYDZIEŃ

Od 25 sierpnia do 3 września w Warszawie odbędzie się trzecia edycja festiwalu Fine Dining Week. Restauracje biorące udział w wydarzeniu przygotują 5-daniowe menu degustacyjne w specjalnej cenie 119 zł.

Neo(N) Bistro - pop’upowa restauracja na Nocnym Markecie

Wrzesień na warszawskim Nocnym Markecie zapowiada się interesująco. Rusza pop’upowa restauracja Neo(N) Bistro, która czynna będzie w każdy wrześniowy czwartek od godziny 18. Co tydzień inny znany kucharz zaskoczy gości swoją propozycją zasiadanej kolacji pod gwiazdami.

Mieszkańcy Żywca dostaną płyn do dezynfekcji rąk od miejscowego browaru

Arcyksiążęcy Browar w Żywcu przekaże w kwietniu mieszkańcom miasta darmowy środek do dezynfekcji rąk. Alkohol powstający podczas produkcji piwa bezalkoholowego w browarze także zostanie przekazany na potrzeby produkcji środków do dezynfekcji.

W SŁUSZNEJ SPRAWIE

5 stycznia na Stadionie Energa Gdańsk odbyła się charytatywna "Kolacja Szefów Kuchni". Kolacje przygotowywane wspólnie przez kilku szefów kuchni to zawsze świetna okazja do wymiany pomysłów i doświadczeń, zdobycia nowych inspiracji.

#17milionówGroszy - kampania społeczna i wyzwanie dla gastronomii

Celem kampanii jest uzbieranie #17milionówGroszy na rehabilitację dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym. Chętni do uczestniczenia w niej właściciele lokali gastronomicznych czy firm cateringowych z całej Polski sami mogą wybierać formę udziału w wyzwaniu.

Winne Pola pomagają szpitalowi w Wejherowie

Prawie 21 tysięcy złotych przekazała Szpitalowi Specjalistycznemu im. F. Ceynowy w Wejherowie firma Winne Pola, dostawca wina do najlepszych restauracji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej