x

Zakończenie sezonu na Nocnym Markecie w Warszawie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    30.09.2021

Po kilku pysznych miesiącach, Nocny Market zaprasza na ostatni plenerowy weekend na Dworcu Głównym. Dni od 30 września do 3 października to ostatnia okazja, by w tym sezonie spróbować street-foodowej kuchni z całego świata w najlepszym wydaniu w przestrzeni chilloutu.

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market to stały targ, który mieści się na peronach dworca Warszawa Główna. Jak co roku, karmił w ciepłym sezonie wszystkich spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli, od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca było można spróbować lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata.

Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekały wyselekcjonowane koktajle, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Klasycznie wszystko to odbywało się pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w klimatycznym anturażu dworcowej architektury.

Weekend zamknięcia zaczynie się w czwartek 30 września koncertem Agaty Gołemberskiej w ramach cyklu „Czwartki z My name is New na Nocnym”, który realizowany jest wraz z projektem „My name is New” wytwórni Kayax. Występowi towarzyszyć jej będzie live painting w wykonaniu Cream. To okazja, żeby zobaczyć jak będzie wyglądała ostatnia część muralu „Keep Walking Warszawo".  W piątek zagra Jerry M, Weikum w towarzystwie MJ.SAX na saksofonie oraz z wokalem Magdaleny Fideckiej. W sobotę zagra Wyssogota i Kevs, a w niedzielę Rytmik i ponownie Jerry M.

Melted na Nocnym Markecie w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Melted na Nocnym Markecie w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
W ostatni weekend na peronie na kulinarną ucztę zapraszają: Włoski Strajk, Melted, Pho Kwadrat, Lokal Vegan Langosze, Viva La Churros, Bangkok Soi, Bydło i Powidło, Burritos Locos, Zajegyoza, Yako Tako, Maria Kolendra, Flamm, Amor Eklery i Wino, Tacos La Fiesta, Buritos Lacos, Roger That Foods, Pogromcy Meatów, Ouch Warsaw, Bao Dao, Grill Bastet, Pakczoj, Melody Naturalne Lody.  

Nocny Market odwiedzać można w czwartek w godzinach 17:00-20:00, w piątek i sobotę w godzinach 17:00-1:00, a także w niedzielę w godzinach 16:00-23:00.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kulinarne innowacje

Gault & Millau Polska zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się I edycja Culinary Innovators.

Restaurant Week przedłużony do 15 kwietnia

Ze względu na rekordowe zainteresowanie gości, Festiwal Restaurant Week zostaje przedłużony do 15 kwietnia. Najlepsze restauracje z 14 regionów Polski zapraszają na popisowe trzydaniowe menu spoza karty w cenie 59 zł.

TARGI EUROGASTRO W NOWEJ LOKALIZACJI

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się 27-258 marca 2019 r. w nowej lokalizacji - Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.

Latin America's 50 Best Restaurants 2017 - pełna lista

Gala odbyła się 24. października w Bogocie w Kolumbii. Maido, restauracja w Limie w Peru prowadzona przez charyzmatycznego szefa kuchni, Mitsuharu Tsuruma otrzymała tytuł najelpszej restaurcji w Ameryce Łacińskiej.

Dyniobranie, czyli limitowane przysmaki z dynią w Browarach Warszawskich

W Browarach Warszawskich 29 października zaczyna się Dyniobranie, które potrwa do 7 listopada. Wybrane restauracje i kawiarnie przygotowały z tej okazji specjalne dania, desery i napoje z dynią w roli głównej. Podpowiadamy, do których miejsc warto zajrzeć!

Letnia edycja Fine Dining Week

29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej