x

Złote Medale Grupy MTP przyznane

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.09.2021

Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal na targach POLAGRA 2021. Nagrodę Grupy MTP przyznano aż 22 produktom.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Targi POLAGRA co roku są miejscem prezentacji nowych rozwiązań – zarówno żywności wypracowanej w dialogu z klientem i odpowiadającej na jego potrzeby, jak i maszyn oraz technologii, które mają za zadanie wspierać różne etapy procesu produkcji wyrobów spożywczych z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa i z poszanowaniem środowiska.

Najlepsze z nich co roku mogą ubiegać się o Złoty Medal Grupy MTP - nagrodę przyznawaną produktom innowacyjnym, o najwyższej jakości, przygotowanym z myślą o potrzebach konsumentów, nawet tych najbardziej wymagających. Sąd konkursowy, który obradował w tym roku, miał niełatwe zadanie, ale ostatecznie podjął decyzję o przyznaniu 17 Złotych Medali produktom spożywczym i 5 medali rozwiązaniom technologicznym dla branży spożywczej. Nagrodzone produkty będzie można zobaczyć na ekspozycji targów POLAGRA, która dla zwiedzających będzie dostępna w dniach 4-6 października.

Od 27 września można też oddawać głosy w plebiscycie Złoty Medal Grupy MTP - Wybór Konsumentów. Głosowanie na najlepszy zdaniem konsumentów produkt odbywa się wyłącznie drogą online w dwóch kategoriach: FOOD i FOODTECH na stronie www.zlotymedal.com.

Lista i opisy nagrodzonych produktów dostępna jest na stronie internetowej targów POLAGRA -  www.polagra.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Krakowski TAG. na liście 100 najlepszych koktajlbarów na świecie

Na tydzień przed ogłoszeniem listy najlepszych koktajbarów The World’s 50 Best Bars 2022, poznaliśmy drugą pięćdziesiątkę lokali, które uplasowały się na pozycjach od 51 do 100. Wśród wyróżnionych na 97. lokacie znalazł się krakowski TAG.

Konferencja Plant-Powered Perspectives: o nadchodzących dynamicznych zmianach w branży spożywczej

Konferencja Plant-Powered Perspectives, największe wydarzenie poświęcone branży roślinnej w tej części Europy, odbędzie się po raz piąty 27 października w Warszawie. Zapewni przestrzeń do dyskusji na temat przyszłości żywności.

Znamy uczestników "Czas na rybę!"

Po burzliwych obradach jurorzy zdecydowali, kto przyjedzie do Niemodlina na Opolszczyźnie, aby zaprezentować swój kunszt podczas V edycji Konkursu Kulinarnego "Czas na rybę!". Rywalizacja, która odbędzie się 1 i 2 października, jest nominowana do Kulinarnego Pucharu Polski 2023.

Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry łowią kulinarne talenty

Ruszyły eliminacje do Les Chefs en Or - polskiej edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych. Do 16 października chętni mogą zgłosić propozycję autorskiego dania rybnego poprzez formularz na stronie internetowej konkursu.

Next Day Studio - ruszamy od 2 listopada

Magazyny "Food Service", "Media Marketing Polska" oraz "Handel" łączą siły w kolejnej edycji projektu Next Day Studio. W każdą środę listopada poruszać będziemy tematy ważne z punktu widzenia pracowników i właścicieli gastronomii.

SushiMaster Class niebawem w kolejnych miastach Polski

Dotychczas przedstawiciele Grafen Europe (wraz z marką SUZUMO) pojawili się z warsztatami SushiMaster Class w Szczecinie, Poznaniu, Warszawie oraz Białymstoku. Kolejne wydarzenia już wkrótce!

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej