x

Złote Medale Grupy MTP przyznane

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.09.2021

Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal na targach POLAGRA 2021. Nagrodę Grupy MTP przyznano aż 22 produktom.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Targi POLAGRA co roku są miejscem prezentacji nowych rozwiązań – zarówno żywności wypracowanej w dialogu z klientem i odpowiadającej na jego potrzeby, jak i maszyn oraz technologii, które mają za zadanie wspierać różne etapy procesu produkcji wyrobów spożywczych z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa i z poszanowaniem środowiska.

Najlepsze z nich co roku mogą ubiegać się o Złoty Medal Grupy MTP - nagrodę przyznawaną produktom innowacyjnym, o najwyższej jakości, przygotowanym z myślą o potrzebach konsumentów, nawet tych najbardziej wymagających. Sąd konkursowy, który obradował w tym roku, miał niełatwe zadanie, ale ostatecznie podjął decyzję o przyznaniu 17 Złotych Medali produktom spożywczym i 5 medali rozwiązaniom technologicznym dla branży spożywczej. Nagrodzone produkty będzie można zobaczyć na ekspozycji targów POLAGRA, która dla zwiedzających będzie dostępna w dniach 4-6 października.

Od 27 września można też oddawać głosy w plebiscycie Złoty Medal Grupy MTP - Wybór Konsumentów. Głosowanie na najlepszy zdaniem konsumentów produkt odbywa się wyłącznie drogą online w dwóch kategoriach: FOOD i FOODTECH na stronie www.zlotymedal.com.

Lista i opisy nagrodzonych produktów dostępna jest na stronie internetowej targów POLAGRA -  www.polagra.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Żołądkowa de Luxe pobiła rekord świata na Największy Toast Pod Ramię

18 października w krakowskim klubie Studio odbyło się wydarzenie bez precedensu. 1373 osób spotkało się w jednym miejscu o jednym czasie, żeby pobić rekord na Największy Toast Pod Ramię. Tym samym Żołądkowa de Luxe ustanowiła najlepszy w historii wynik i trafiła do księgi rekordów Guinnessa.

Browarnicy zrzeszeni

25 stycznia 2018 r. w Warszawie powstało Polskie Stowarzyszenie Browarów Rzemieślniczych. Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac.

Patryk Kowalski i Janusz Lemiesz ambasadorami alkoholi Coca-Coli

Zza baru do pracy dla korporacji - Patryk Kowalski i Janusz Lemiesz, doświadczeni eksperci barowi od lat związani z branżą gastronomiczną zostali ambasadorami alkoholi, które Coca-Cola HBC ma w swym portfolio od kilku miesięcy.

Wyzwanie dla barmanów i lokali - konkurs KINLEY Mixology Club

Marka KINLEY (The Coca-Cola Company) ogłosiła konkurs dla barmanów oraz drużyn reprezentujących lokale gastronomiczne. Zachętą do udziału są warsztaty miksologiczne oraz nagrody. Najlepszy barman wygra 15 tys. zł, a drużyna - wyjazd do Londynu.

Zarabiaj na kawie z Segafredo Zanetti Poland

Kawa to obowiązkowa pozycja w menu właściwie każdego lokalu gastronomicznego. Nie jest też tajemnicą, że na kawie można dobrze zarabiać. Trzeba jedynie wiedzieć jak.

Kongres Szefów Kuchni powrócił na żywo

Szefowie kuchni, kucharze, firmy z branży HoReCa spotkali się po raz kolejny na jednej z największych imprez branżowych. Kongres Szefów Kuchni powrócił w tym roku do swojej dotychczasowej formuły, umożliwiając spotkania i wymianę doświadczeń na żywo.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej