- Zdjęcie: Materiały prasowe
W ostatnich kilkunastu miesiącach firmy musiały stawić czoła nowym wyzwaniom: automatyzacji, digitalizacji, a także zagwarantować bezpieczeństwo pracownikom w dobie pandemii. Ten proces jednak nie jest łatwy. Dlatego podczas 28. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA oraz 19. Targów Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD będą zorganizowane specjalne strefy: e-commerce i safety trends.
Pierwsza jest skierowana do dostawców oprogramowania i rozwiązań IT, firm oferujących płatności online i rozwiązania dla sklepów internetowych, firm kurierskich i logistycznych oraz agencji marketingowych, reklamowych i doradczych. Wśród wystawców drugiej strefy będzie można znaleźć producentów i dystrybutorów środków i materiałów do dezynfekcji, sprzętu ochronnego czy artykułów bezpieczeństwa osobistego i zbiorowego, a także firmy oferujące technologię oczyszczania i dezynfekcji przestrzeni.
Ponadto na targach zobaczymy nowości produktowe, które ułatwią optymalne prowadzenie biznesu hotelarskiego czy gastronomicznego. Będzie można wziąć udział w 3-dniowych warsztatach kulinarnych, które poprowadzą znani szefowie kuchni, a także podziwiać zmagania kucharzy w eliminacjach do najbardziej prestiżowego konkursu gastronomicznego Bocuse d'Or Poland.
Na targi obowiązuje rejestracja gości. Można jej dokonać na stronach www.horeca.krakow.pl lub www.enoexpo.krakow.pl i pobrać bezpłatną wejściówkę.