Restauracje w Polsce i za granicą
Wśród planów Palikota jest otwarcie sieci restauracji – alkotek, w których nie tylko będzie można łączyć mocny alkohol z jedzeniem, ale także spróbować produkowanych na miejscu destylatów. Docelowo, mają one pojawić się także poza granicami Polski.
Na razie, pierwsze dwa lokale, które działać będą w tym modelu to Młoda Polska we Wrocławiu oraz Czarcia Łapa w Lublinie. Szefową kuchni Młodej Polski jest Beata Śniechowska, zwyciężczyni MasterChef Polska, a także autorka książek kulinarnych i Kobieta Szef 2019 roku według przewodnika Gault & Millau. Restauracja Czarcia Łapa przechodzi zaś generalny remont, który ma przygotować ją do ponownego otwarcia.
Nowa wódka
Podczas konferencji online zaprezentowano także nowy produkt. Wódka Kraftowa Palikot ma być połączeniem spirytusu rektyfikowanego oraz okowity. Produkt wkrótce ma być dostępny w sieci Żabka. Początkowo zadebiutuje w trzech wariantach: jako destylat z ziemniaka, żyta i jęczmienia. Alembik Polska planuje także wypuszczenie wersji owocowej destylatu.