x

"It's Always Freezer Season: How to Freeze Like a Chef with 100 Make-Ahead Recipes" Ashley Christensen i Kaitlyn Goalen

Kategoria: Lifestyle - książki    13.09.2021

Zawsze jest sezon na mrożenie? Według autorek książki "It’s Always Freezer Season" - tak!

\"It's Always Freezer Season: How to Freeze Like a Chef with 100 Make-Ahead Recipes" Ashley Christensen i Kaitlyn Goalen. Fot. materiały prasowe
\"It's Always Freezer Season: How to Freeze Like a Chef with 100 Make-Ahead Recipes" Ashley Christensen i Kaitlyn Goalen. Fot. materiały prasowe
W swej publikacji opisują, jak problem przechowywania żywności rozwiązywany jest w restauracyjnych warunkach i podpowiadają, jak zorganizować pracę w kuchni, zaplanować posiłki na kilka dni czy tygodni oraz wykorzystać i dobrze przechowywać resztki. Dzięki ich wskazówkom nauczycie się, w jaki sposób przygotować produkty przed zamrożeniem, bez utraty ich jakości i świeżości, a także jak uprościć proces gotowania nawet skomplikowanych dań. Dowiecie się, które składniki dań można zrobić z wyprzedzeniem, jak długo można je przechowywać oraz jak je porcjować. Czy wiedzieliście na przykład, że przyrządzając pesto przeznaczone do zamrożenia, warto zblanszować zioła, z których je robicie? Znajdziecie tu także 100 przepisów, np. na panzanellę, tacos czy profiteroles z kremem bananowym. Ashley Christensen i Kaitlyn Goalen wprowadzą was na wyższy restauracyjny poziom gotowania, nawet w domowej kuchni. 

„IT’S ALWAYS FREEZER SEASON: HOW TO FREEZE LIKE A CHEF WITH 100 MAKE-AHEAD RECIPES”, ASHLEY CHRISTENSEN I KAITLYN GOALEN, WYD. TEN SPEED PRESS, 2021 R.

Recenzja ukazała się w „Food Service" 7–8/2021 nr 207.

Autor tekstu: Jakub Gutek
O AUTORZE
Jakub Gutek
Kulturoznawca, dziennikarz kulinarny i kucharz amator. Od 2016 r. związany z magazynem „Food Service”. W swojej pracy łączy kulinaria i kulturę, a w szczególności film. Współtworzy inicjatywę Films For Food, która zajmuje się dystrybucją i promocją najciekawszych filmów dokumentalnych o tematyce kulinarno-gastronomicznej oraz organizuje wokół nich wiele wydarzeń specjalnych.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej