- \"It's Always Freezer Season: How to Freeze Like a Chef with 100 Make-Ahead Recipes" Ashley Christensen i Kaitlyn Goalen. Fot. materiały prasowe
W swej publikacji opisują, jak problem przechowywania żywności rozwiązywany jest w restauracyjnych warunkach i podpowiadają, jak zorganizować pracę w kuchni, zaplanować posiłki na kilka dni czy tygodni oraz wykorzystać i dobrze przechowywać resztki. Dzięki ich wskazówkom nauczycie się, w jaki sposób przygotować produkty przed zamrożeniem, bez utraty ich jakości i świeżości, a także jak uprościć proces gotowania nawet skomplikowanych dań. Dowiecie się, które składniki dań można zrobić z wyprzedzeniem, jak długo można je przechowywać oraz jak je porcjować. Czy wiedzieliście na przykład, że przyrządzając pesto przeznaczone do zamrożenia, warto zblanszować zioła, z których je robicie? Znajdziecie tu także 100 przepisów, np. na panzanellę, tacos czy profiteroles z kremem bananowym. Ashley Christensen i Kaitlyn Goalen wprowadzą was na wyższy restauracyjny poziom gotowania, nawet w domowej kuchni.
„IT’S ALWAYS FREEZER SEASON: HOW TO FREEZE LIKE A CHEF WITH 100 MAKE-AHEAD RECIPES”, ASHLEY CHRISTENSEN I KAITLYN GOALEN, WYD. TEN SPEED PRESS, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 7–8/2021 nr 207.