x

POLAGRA 2021: sztuczna inteligencja pomoże gościom znaleźć nowych partnerów biznesowych

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    10.09.2021

Tegoroczna edycja największych targów spożywczych zostanie wzbogacona o wydarzenia odbywające się online. Internetowa platforma zarekomenduje gościom potencjalnych rozmówców i zapisze umówione spotkanie w ich kalendarzu.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Targi POLAGRA to jedno z kluczowych wydarzeń dla sektora spożywczo-gastronomicznego.Co roku odwiedza je kilkanaście tysięcy gości, z kraju i zagranicy. Podczas tej edycji zarówno wystawcy, jak i zwiedzający będą mogli w znaczący sposób zintensyfikować swoje działania mające na celu pozyskiwanie nowych kontrahentów. Wynika to z rozwinięcia formuły targów – ta tradycyjna, oparta o spotkania „face to face” naterenie Międzynarodowych Targów Poznańskich będzie dodatkowo wspierana platformą online.

Targi w Poznaniu...
Targi to przede wszystkim bezpośrednie kontakty, spotkania w scenerii licznych stoisk, możliwość posmakowania nowych produktów, zobaczenia maszyn podczas pracy. Tak też przygotowywana jest tegoroczna ekspozycja na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, na której pojawią się stoiska producentów wyrobów mleczarskich, mięsnych, owocowo-warzywnych, słodyczy, alkoholi i innych. Mocną stroną wystawy będzie część dedykowana technologiom spożywczym, na której będzie można zobaczyć najnowsze maszyny i kompletne linie produkcyjne. Nie zabraknie również rozwiązań dla gastronomii, kawiarni i piekarni. Całość uzupełnia strefy warsztatowe i konkursowe, w tym strefa Ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy Master Baker oraz Master Class Show, w której pojawią się znakomici szefowie kuchni.

...Oraz w Internecie
W tym roku uczestnicy targów, zarówno wystawcy, jak i zwiedzający, będą mogli spotkać się także w przestrzeni wirtualnej, która uzupełni stacjonarną wystawę. Platforma internetowa targów POLAGRA to nowy krok w realizacji projektów targowych, oparty na działaniu sztucznej inteligencji wykorzystywanej w
kojarzeniu partnerów biznesowych. Po zarejestrowaniu uczestnictwa aplikacja zarekomenduje zwiedzającym
potencjalnych rozmówców, a umówione spotkania zapisze w kalendarzu zsynchronizowanym z Google i Outlookiem.

Platforma nowych możliwości
Zwiedzający będą mogli zapoznać się z listą wystawców targów Polagra, zaprosić ich na
spotkania, a także przejrzeć listę produktów oferowanych przez wystawców. Udział w targach wzbogacony o korzystanie z platformy online będzie zatem dawał ogromne możliwości w zakresie poszerzania kontaktów handlowych. Ponadto będzie również okazją do poszerzenia wiedzy o branży podczas dostępnych online konferencji i kongresów, w tym POLAGRA EXPORT MEETING.

Taka formuła targów, łącząca spotkania na ekspozycji ze spotkaniami online znacznie poszerzy zasięg
wydarzenia. Obie płaszczyzny do rozmów nie są dla siebie alternatywami, ale tworzą rozwiązanie
symbiotyczne dające możliwość odbycia większej ilości spotkań przypadających na jedną firmę, a do tego pozwalające na efektywniejszy rozwój sieci kontaktów z partnerami zagranicznymi, nawet w przypadku
ograniczeń w podróży.

Co więcej, bilet lub zaproszenie na targi stacjonarne umożliwi dostęp do platformy
online, która będzie otwarta do 8 września.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

WIELKIE ŚWIĘTO WHISKY

W dniach 13-14 października w Sangate Hotel Airport odbyła się kolejna edycja festiwalu poświęconego whisky - Whisky Live Warsaw. Główną częścią festiwalu jak zawsze była duża sala wystawiennicza ze stoiskami ambasadorów marek oraz przedstawicieli destylarni.

Polacy na 25 edycji Olimpiady Kulinarnej IKA w Stuttgarcie

Około 2 tysięcy kucharzy i cukierników z ponad 60 krajów zaprezentuje swoje umiejętności podczas Olimpiady IKA, która potrwa od 14 do 19 lutego 2020 r. Wśród uczestników walczących o złote, srebrne i brązowe medale znalazły się dwie drużyny narodowe z Polski - seniorów i juniorów.

Akademia Gastronomiczna rozdała nagrody AIG Prix i Ars Coquinaria

Laury przyznawane są wybitnym jednostkom i instytucjom, które na obszarze danego kraju wyróżniają się międzynarodowym poziomem. Wśród tegorocznych laureatów znaleźli się m. in. współpracujący z magazynem "Food Service" prof. Jarosław Dumanowski, Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski i Anna Oleksak.

Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie

Na trzecim tegorocznym Gault&Millau Tour spotka się ponad 150 szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska. Wydarzenie odbędzie się 4 września br. w restauracji l’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach.

Jubileusz Wine & Food Noble Night

Po raz 10. dwanaście restauracji z całej Polski gotowało na żywo podczas uroczystej, jubileuszowej gali Wine & Food Noble Night. Ich dania oceniło grono tysiąca gości oraz jury profesjonalne. Zwyciężyła restauracja Szara Gęś z Krakowa.

L'ART DE LA CUISINE MARTELL 2018

Za nami już 16. edycja jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych w Polsce - L’Art de la cuisine Martell 2018. Finał odbył się 3 marca w XVII- wiecznym hotelu Zamek Ryn. Mistrzem ceremonii był Dariusz Struciński - szef kuchni hotelu Anders, który od 13 lat dba o prawidłowy przebieg konkursu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej