x

Mr.Pancake chce pobić rekord Guinnessa na najwyższą wieżę z pankejków

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    06.09.2021

W ramach obchodów 10. urodzin restauracja Mr.Pancake podejmie próbę pobicia rekordu Guinnessa na najwyższą wieżę z pankejków, ułożonych jeden na drugim. Dotychczasowy rekord ustanowiony w Wielkiej Brytanii to 101,8 cm, a więc wieża ułożona przed ekipę Mr.Pancake musi mierzyć min. 102 cm!

Oferta Mr.Pancake. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Mr.Pancake. Zdjęcie: materiały prasowe
Ekipa restauracji z grupy FoodX spróbuje pobić oficjalny rekord świata na najwyższą wieżę z  pankejków 16 października. Wydarzenie będzie otwarte dla gości i będzie mu towarzyszyło wiele atrakcji.  
Dotychczasowy rekord Guinnessa na najwyższą wieżę z pankejków został ustanowiony w miejscowości Rufford w Wielkiej Brytanii. Dokonali tego kucharze z restauracji w ośrodku wypoczynkowym Center Parcs położonym tuż przy legendarnym lesie Sherwood. Rekordowa wieża miała wysokość 101,8 cm, więc Mr. Pancake ma za zadanie ułożyć taką o wysokości min. 102 cm.

Próba bicia rekordu rozpocznie się ok. godziny 12:00 w restauracji na Marszałkowskiej 17 w Warszawie. Obecny przy tym będzie koordynator biura rekordów Guinnessa, który będzie czuwał nad prawidłowym przebiegiem wydarzenia. Jeśli Mr.Pancake ustanowi nowy rekord świata, otrzyma oficjalny certyfikat Guinnessa i zapisze się w księdze rekordów 2021 roku!

Ponad metrowa jadalna wieża nie będzie mogła się zmarnować, dlatego wszystkie pankejki, które posłużą do jej zbudowania będą serwowanie gościom zupełnie za darmo z urodzinowymi dodatkami! Przygotowaliśmy także tematyczną promocję w ramach, której wszystkie pancakes z karty będą dwa razy wyższe niż standardowo. Na najmłodszych gości będzie czekało stanowisko z różową watą cukrową.
Imprezę poprowadzi znany i lubiany Jakub „Suwak” Suwiński.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Medaliści olimpiady pizzy wsparli WOŚP w nietypowy sposób

Zdobywcy miejsc na olimpiadzie Vera Pizza Napoletana w Neapolu spotkali się w Pabianicach. Tym razem jednak nie po to, by ze sobą rywalizować, a wspólnie zebrać pieniądze na szczytny cel, przygotowując nietypową pizzę.

Festiwal Pizzy w Pizzy Hut najdroższy od lat. Internauci bezlitośni

Festiwal Pizzy w Pizza Hut to wydarzenie, które odbywa się pod hasłem: Jesz i pijesz, ile chcesz. Za z góry określoną kwotę można zamówić dowolną ilość pizzy, z napojami lub bez. Internauci ostro krytykują tegoroczne ceny akcji i dają upust emocjom w komentarzach.

Trwa głosowanie w plebiscycie na Najlepszy Roślinny Produkt 2022

Piąty plebiscyt na Najlepszy Roślinny Produkt Roku 2022 kampanii RoślinnieJemy wszedł w kolejny etap. Do 31 stycznia konsumenci mogą oddawać głosy na produkty i marki, które szczególnie zapadły im w pamięć, wpłynęły na ich zwyczaje żywieniowe lub ułatwiły dostęp do pełnowartościowej diety roślinnej.

Kraków z najtańszą ofertą wegańską w Europie

Kraków zajął pierwsze miejsce w rankingu europejskich miast z najbardziej atrakcyjną cenowo ofertą wegańskich restauracji. W pierwszej dwudziestce znalazły się także Warszawa i Łódź. Zestawienie utworzono na podstawie analizy danych z 3,5 miliona roślinnych lokali na świecie.

Selgros Cash & Carry i Caritas Polska zapraszają potrzebujących do wigilijnego stołu

Caritas Polska zorganizuje 24 grudnia spotkania wigilijne dla potrzebujących. W 85 miastach przygotowane zostaną stoły z daniami wigilijnymi, a także paczki świąteczne dla 20 tysięcy osób. Kolejny rok z rzędu partnerem strategicznym wydarzenia i fundatorem produktów jest Selgros Cash & Carry.

Zwycięskie restauracje plebiscytu gości Restaurant Week

135 tysięcy gości Restaurant Week spotkało się przy wspólnym stole w tegorocznej edycji festiwalu. Po wizycie w jednej z ponad 400 restauracji w kraju mieli oni szansę, by ocenić dania, obsługę i atmosferę lokalu. Oto wyniki plebiscytu.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej