x

"Food Service" i Ouichef.pl na Instagramie!

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    06.09.2021

Rusza nasze konto na Insta! Od teraz serwujemy wam najciekawsze informacje ze świata gastronomii nie tylko na portalu Ouichef.pl i w magazynie "Food Service", ale także w trzech mediach społecznościowych. Do Facebooka i Linkedina dołączył właśnie Instagram.

Zdjęcie: Monika Szałek. Grafika: Lena Szczęsna
Zdjęcie: Monika Szałek. Grafika: Lena Szczęsna
Od kilku lat obserwujemy w Polsce renesans kultury kulinarnej. Restauracje stały się miejscami nie tylko na specjalne okazje, ale przede wszystkim na codzienne spędzanie czasu z przyjaciółmi, weekendowe biesiadowanie z rodziną czy spotkania biznesowe. Jemy chętnie i... jemy oczami! Piękne, estetyczne dania oraz wnętrza lokali walczą o uwagę gości, a ci chętnie je fotografują. A potem dzielą się relacjami w mediach społecznościowych.

Magazyn „Food Service” oraz siostrzany portal Ouichef.pl od lat wspierające i obserwujące polską gastronomię nie mogły pozostać obojętne na ten trend. Z przyjemnością ogłaszamy, że w końcu jesteśmy na Instagramie! Dobre zdjęcia to od lat nasza mocna strona, a teraz mamy okazję dzielić się nimi z szerszą publicznością.

Śledźcie nas na Instagramie, a obiecujemy, że znajdziecie tam jeszcze więcej niż w magazynie i na naszej stronie www. Będziemy:
– Prezentować osobowości gastronomii – nie tylko znanych szefów kuchni czy restauratorów, ale także tych mniej znanych pracowników kuchennego zaplecza lub sali, z których warto brać przykład. Szukajcie hasztagu #LudzieGastro.
– Wskazywać interesujące gastronomiczne koncepty, które można odwiedzić i które mogą was zainspirować. Śledźcie #GastroMiejsce.
– Dzielić się recepturami na najsmaczniejsze dania z polskich lokali – w cyklu #PrzepisTygodnia.
– Publikować relacje z gastronomicznych wydarzeń i pracy redakcji od kuchni.

Zapraszamy na naszego Instagrama – @foodservicePL!

Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu „Food Service”
Monika Jankowska-Kapica, redaktor naczelna portalu Ouichef.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

Hub.Praga na Nocnym Markecie. Witek Iwański zaprezentuje street foodowe menu

Gościem Nocnego Marketu od 4 do 6 sierpnia będzie restauracja Hub.Praga. Specjalnie na tę okazję jej szef kuchni Witek Iwański przygotował menu, w którym znajdą się m.in. pączki z konfitowaną kaczką.

VIII Festiwal Whisky w Jastrzębiej Górze

600 różnych rodzajów whisky w czasie dwóch dni - wszystko to podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze, na którym już po raz ósmy spotkają się producenci, dystrybutorzy i fani dojrzewających alkoholi mocnych.

Dzień Czekolady: od gorzkich ziaren kakaowca po czekoladowe innowacje XXI w.

Jak czekoladowy rynek rozwija się w Polsce? W jakich czekoladowych wariacjach zakochaliśmy się do szaleństwa? Przypadający 7 lipca Światowy Dzień Czekolady to doskonała okazja, aby przyjrzeć się najsłodszej branży świata.

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej