– Chaud Pain dotychczas znane było mieszkańcom Warszawy z rzemieślniczego pieczywa, słodkich wypieków oraz części delikatesowej z międzynarodowymi produktami na wynos. Teraz, wraz z rozwojem naszej firmy, przygotowaliśmy dla naszych gości nowe menu, które pozwala na celebrowanie wspólnych chwil już w formie stacjonarnej – mówi Antoine Azaïs, dyrektor grupy Project Warszawa.
Chaud Pain (czyt. szo pę) oznacza we francuskim gorący chleb. To piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Przepisy, z których powstają produkty bazują na sprawdzonych recepturach z rzemieślniczym sznytem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert, który dobiera wyselekcjonowane zboża zarówno z polskich upraw, jak i sprowadza je z Francji.
– W naszej nowej ofercie znajdą się oryginalne kompozycje z francuskimi croissantami w roli głównej, które podawane są w formie wytrawnej, np. z jajecznicą, bekonem, lub kozim serem. Miłośnicy focacci odkryją ją na nowo w wersji z hummusem i burakiem, lub karczochami i włoskimi szynkami. Dodatkowo serwujemy tapasy złożone m.in. z marynowanych oliwek, oryginalnych wędlin i serów. A to wszystko w towarzystwie wypiekanego na miejscu autorskiego pieczywa rzemieślniczego. W Chaud Pain prym nadal wiedzie jednak słodka strona wypieków oraz ciast, które idealnie komponuje się z poranną kawą lub jest świetnym zwieńczeniem posiłku – opowiada Paweł Albert, szef piekarni Chaud Pain.
W ofercie Chaud Pain znajdziemy m. in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodkie brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty. Dodatkowo dla tych, którzy wybierają lunch na mieście, dostępne są różne warianty kanapek na bazie wypiekanego na miejscu pieczywa oraz autorskie sałatki. W części delikatesowej znajdziemy m.in. kawior, konserwowe owoce morza, hiszpańskie szynki i francuskie sery.