x

Francuskie śniadania w ogródku rzemieślniczej piekarni Chaud Pain

Kategoria: Miejsca    31.08.2021

Śniadanie we francuskim stylu - z kawą i nasyconym masłem chrupiącym croissantem - w sercu Warszawy? Do końca kalendarzowego lata serwowane jest w ogródku piekarni rzemieślniczej Chaud Pain w sąsiedztwie Hotelu Europejskiego.

Oferta Chaud Pain. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Chaud Pain. Zdjęcie: materiały prasowe
Wypieki rodem z Francji w polskim wydaniu są dostępne w piekarni Chaud Pain w budynku Hotelu Europejskiego w Warszawie. Piekarnia istnieje od grudnia ubiegłego roku, a teraz poszerzyła swoją działalność również o ogródek przy ulicy Ossolińskich. To świetna przestrzeń na spotkania biznesowe w formie lunchu czy spotkanie z przyjaciółmi.

– Chaud Pain dotychczas znane było mieszkańcom Warszawy z rzemieślniczego pieczywa, słodkich wypieków oraz części delikatesowej z międzynarodowymi produktami na wynos. Teraz, wraz z rozwojem naszej firmy, przygotowaliśmy dla naszych gości nowe menu, które pozwala na celebrowanie wspólnych chwil już w formie stacjonarnej – mówi Antoine Azaïs, dyrektor grupy Project Warszawa.

Chaud Pain (czyt. szo pę) oznacza we francuskim gorący chleb. To piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Przepisy, z których powstają produkty bazują na sprawdzonych recepturach z rzemieślniczym sznytem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert, który dobiera wyselekcjonowane zboża zarówno z polskich upraw, jak i sprowadza je z Francji.

– W naszej nowej ofercie znajdą się oryginalne kompozycje z francuskimi croissantami w roli głównej, które podawane są w formie wytrawnej, np. z jajecznicą, bekonem, lub kozim serem. Miłośnicy focacci odkryją ją na nowo w wersji z hummusem i burakiem, lub karczochami i włoskimi szynkami. Dodatkowo serwujemy tapasy złożone m.in. z marynowanych oliwek, oryginalnych wędlin i serów. A to wszystko w towarzystwie wypiekanego na miejscu autorskiego pieczywa rzemieślniczego. W Chaud Pain prym nadal wiedzie jednak słodka strona wypieków oraz ciast, które idealnie komponuje się z poranną kawą lub jest świetnym zwieńczeniem posiłku – opowiada Paweł Albert, szef piekarni Chaud Pain.

Oferta Chaud Pain. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Chaud Pain. Zdjęcie: materiały prasowe
W ofercie Chaud Pain znajdziemy m. in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodkie brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty. Dodatkowo dla tych, którzy wybierają lunch na mieście, dostępne są różne warianty kanapek na bazie wypiekanego na miejscu pieczywa oraz autorskie sałatki. W części delikatesowej znajdziemy m.in. kawior, konserwowe owoce morza, hiszpańskie szynki i francuskie sery.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Marokańska Dar Mounia w Warszawie

W miejscu, gdzie do niedawna mieściła się włoska restauracja Delizia, otworzył swe podwoje elegancki lokal oferujący autentyczną kuchnię marokańską. W maju tego roku, po 6 miesiącach przygotowań, wystartował pod szyldem Dar Mounia.

ZONI

W czerwcu na gastronomicznej mapie Warszawy pojawiły się dwa nowe miejsca - restauracja Zoni z wysoko cenionym szefem kuchni Aleksandrem Baronem na czele oraz siostrzane bistro WuWu, którego szefową kuchni została Adriana Marczewska. ul. plac Konesera 1, Warszawa

Bursztynowa Bistro, czyli serowe przekąski w sercu Warszawy

W zabytkowej kamienicy przy stołecznym Nowym Świecie działa od maja nowy koncept - butik z serami połączony z lokalem gastronomicznym.

Już wkrótce rusza Muzeum Wódki

Pierwsza w Polsce taka instytucja otwiera się 16. grudnia w Warszawie, przy Placu Teatralnym.

Cafe Bar Havana - lokalnie na warszawskim Żoliborzu

Cafe Bar Havana został otwarty na Żoliborzu w lipcu tego roku. Przestronne wnętrze oraz ogromny taras z widokiem na plac Wilsona urządzone są w stylu retro. Zarówno wystrój, jak i nazwa nawiązują do działającej w tym miejscu od lat 60. do 90. XX w. popularnej klubokawiarni.

Najlepsze restauracje w Paryżu - subiektywny przewodnik French Touch

Doceniane przez krytyków kulinarnych z całego świata, nagrodzone gwiazdkami Michelin, prowadzone przez wybitnych szefów kuchni - w ramach akcji French Touch przedstawiamy najlepsze restauracje w Paryżu, znanych francuskich szefów kuchni i ich specjalności.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej