x

Francuskie śniadania w ogródku rzemieślniczej piekarni Chaud Pain

Kategoria: Miejsca    31.08.2021

Śniadanie we francuskim stylu - z kawą i nasyconym masłem chrupiącym croissantem - w sercu Warszawy? Do końca kalendarzowego lata serwowane jest w ogródku piekarni rzemieślniczej Chaud Pain w sąsiedztwie Hotelu Europejskiego.

Oferta Chaud Pain. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Chaud Pain. Zdjęcie: materiały prasowe
Wypieki rodem z Francji w polskim wydaniu są dostępne w piekarni Chaud Pain w budynku Hotelu Europejskiego w Warszawie. Piekarnia istnieje od grudnia ubiegłego roku, a teraz poszerzyła swoją działalność również o ogródek przy ulicy Ossolińskich. To świetna przestrzeń na spotkania biznesowe w formie lunchu czy spotkanie z przyjaciółmi.

– Chaud Pain dotychczas znane było mieszkańcom Warszawy z rzemieślniczego pieczywa, słodkich wypieków oraz części delikatesowej z międzynarodowymi produktami na wynos. Teraz, wraz z rozwojem naszej firmy, przygotowaliśmy dla naszych gości nowe menu, które pozwala na celebrowanie wspólnych chwil już w formie stacjonarnej – mówi Antoine Azaïs, dyrektor grupy Project Warszawa.

Chaud Pain (czyt. szo pę) oznacza we francuskim gorący chleb. To piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Przepisy, z których powstają produkty bazują na sprawdzonych recepturach z rzemieślniczym sznytem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert, który dobiera wyselekcjonowane zboża zarówno z polskich upraw, jak i sprowadza je z Francji.

– W naszej nowej ofercie znajdą się oryginalne kompozycje z francuskimi croissantami w roli głównej, które podawane są w formie wytrawnej, np. z jajecznicą, bekonem, lub kozim serem. Miłośnicy focacci odkryją ją na nowo w wersji z hummusem i burakiem, lub karczochami i włoskimi szynkami. Dodatkowo serwujemy tapasy złożone m.in. z marynowanych oliwek, oryginalnych wędlin i serów. A to wszystko w towarzystwie wypiekanego na miejscu autorskiego pieczywa rzemieślniczego. W Chaud Pain prym nadal wiedzie jednak słodka strona wypieków oraz ciast, które idealnie komponuje się z poranną kawą lub jest świetnym zwieńczeniem posiłku – opowiada Paweł Albert, szef piekarni Chaud Pain.

Oferta Chaud Pain. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Chaud Pain. Zdjęcie: materiały prasowe
W ofercie Chaud Pain znajdziemy m. in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodkie brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty. Dodatkowo dla tych, którzy wybierają lunch na mieście, dostępne są różne warianty kanapek na bazie wypiekanego na miejscu pieczywa oraz autorskie sałatki. W części delikatesowej znajdziemy m.in. kawior, konserwowe owoce morza, hiszpańskie szynki i francuskie sery.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Cafe Podrygi - nowe miejsce restauratorów Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego oraz aktora Macieja Musiała

Cafe Podrygi na jednym z dziedzińców Muzeum Narodowego w Warszawie to kawiarnia za dnia, a wieczorem wine bar z muzyką na żywo. Miejsce wspólnie stworzyli aktor Maciej Musiał oraz Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, właściciele restauracji Muzealnej i Ale Wino.

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej