x

Oferta Transgourmet i Selgros Cash & Carry na Targach EuroGastro 2021

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.08.2021

Na Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się 1-3 września w Nadarzynie, Transgourmet i Selgros Cash & Carry zaprezentują szeroką ofertę produktów i usług dla wszystkich grup klientów gastronomicznych oraz działania Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Odwiedzając stoisko Transgourmet i Selgros podczas EuroGastro będzie można zobaczyć pokazy kulinarne prowadzone przez ekspertów Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Reprezentację Narodową Kucharzy Polski oraz porozmawiać z doradcami klienta, którzy dopasują ofertę do każdych potrzeb.

Ponadto 1 września o 11:00, w ramach Programu Edukacyjnego Profesjonalny Menedżer Restauracji, eksperci Instytutu Kulinarnego Transgourmet, Bartosz Peter oraz Marek Burkacki poprowadzą panel pt.: „Jak podnosić kompetencje w zawodzie kucharza?”.

– EuroGastro to okazja do podzielenia się wiedzą i doświadczeniem, które nabyliśmy podczas trwania ograniczeń w działalności branży gastronomicznej. Dynamicznie dostosowaliśmy się do zmieniających się warunków, przechodząc w tryb bezpłatnych szkoleń on-line, które powstały w ścisłej współpracy z ekspertami Akademii Leona Koźmińskiego. Tematykę wykładów przygotowaliśmy mając na uwadze bieżące problemy naszych klientów, którzy nierzadko byli zmuszeni do zmiany swojego modelu biznesowego – mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet i kapitan Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski.

Podczas targów zostanie zaprezentowana wszechstronna oferta marek własnych Transgourmet Premium, Quality, Economy oraz TopSeller. Będzie można też zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami firmy w zakresie logistyki. Dotychczasowa flota Selgros rozbudowana zostanie o samochody typu Meleks – nowoczesne, elektryczne środki transportu, które zapewniają zasięg do 50 km na jednym ładowaniu. Właśnie podczas EuroGastro po raz pierwszy pokazany zostanie jeden z nich, który już wkrótce będzie wykorzystywany do zaopatrzenia lokali znajdujących się w ścisłym centrum miasta.

EuroGastro to również pretekst do podsumowania podjętych aktywności, prowadzonych przez ostatnich kilkanaście miesięcy pandemii, jak również możliwość rozmowy z klientami i partnerami o kondycji biznesu gastronomicznego.  
– Programy Restart i Restart 2.0 były realnym wsparciem naszych klientów. Dzisiaj chcemy podzielić się analizami i wnioskami z pierwszych miesięcy wznowienia działalności branży oraz spróbować odpowiedzieć na pytanie, co czeka nas w przyszłości – mówi Marcin Dera, dyrektor sprzedaży ds. gastronomii Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kolejna edycja Warsaw Pack

Znamy już termin IV Edycji Międzynarodowych Targów Techniki Pakowania i Opakowań - Warsaw Pack 2019, odbędą się 5-7marca na terenie Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie k/Warszawy.

ODLICZANIE DO WIELKIEJ GALI

Za nami już wszystkie tegoroczne regionalne edycje. Dwa ostatnie wydarzenia miały miejsce kolejno: w Krakowie i Sopocie. Już 27 listopada we Wrocławiu odbędzie się finałowa gala i premiera przewodnika Gault & Millau 2018.

Zwycięzcy plebiscytu "Najlepsza Restauracja 2022" programu Polskie Skarby Kulinarne. Oto lista laureatów!

Na podium plebiscytu "Najlepsza Restauracja 2022" stanęły: specjalizująca się w warmińskiej kuchni Gospoda Warmińska w Butrynach pod Olsztynem, serwująca wielkopolskie specjały Tawerna Czarny Bocian z Nowego Miasta nad Wartą oraz Bar pod Rybą w Gdańsku, który od ćwierćwiecza karmi gości Trójmiasta.

Jesteś restauratorem? Zgłoś swój lokal do akcji "Jabłonki Swawole 2021"

We wrześniu polskie jabłka są najlepsze, dlatego organizowane są wówczas #Jabłonki Swawole. Do udziału w akcji zaproszone są restauracje i kawiarnie, które zaplanują w menu potrawy inspirowane jabłkami i dołączą do interaktywnej mapy jabłkowych wydarzeń.

Water&Wine docenione przez Akademię Gastronomiczną w Polsce

W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej