x

Oferta Transgourmet i Selgros Cash & Carry na Targach EuroGastro 2021

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.08.2021

Na Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się 1-3 września w Nadarzynie, Transgourmet i Selgros Cash & Carry zaprezentują szeroką ofertę produktów i usług dla wszystkich grup klientów gastronomicznych oraz działania Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Odwiedzając stoisko Transgourmet i Selgros podczas EuroGastro będzie można zobaczyć pokazy kulinarne prowadzone przez ekspertów Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Reprezentację Narodową Kucharzy Polski oraz porozmawiać z doradcami klienta, którzy dopasują ofertę do każdych potrzeb.

Ponadto 1 września o 11:00, w ramach Programu Edukacyjnego Profesjonalny Menedżer Restauracji, eksperci Instytutu Kulinarnego Transgourmet, Bartosz Peter oraz Marek Burkacki poprowadzą panel pt.: „Jak podnosić kompetencje w zawodzie kucharza?”.

– EuroGastro to okazja do podzielenia się wiedzą i doświadczeniem, które nabyliśmy podczas trwania ograniczeń w działalności branży gastronomicznej. Dynamicznie dostosowaliśmy się do zmieniających się warunków, przechodząc w tryb bezpłatnych szkoleń on-line, które powstały w ścisłej współpracy z ekspertami Akademii Leona Koźmińskiego. Tematykę wykładów przygotowaliśmy mając na uwadze bieżące problemy naszych klientów, którzy nierzadko byli zmuszeni do zmiany swojego modelu biznesowego – mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet i kapitan Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski.

Podczas targów zostanie zaprezentowana wszechstronna oferta marek własnych Transgourmet Premium, Quality, Economy oraz TopSeller. Będzie można też zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami firmy w zakresie logistyki. Dotychczasowa flota Selgros rozbudowana zostanie o samochody typu Meleks – nowoczesne, elektryczne środki transportu, które zapewniają zasięg do 50 km na jednym ładowaniu. Właśnie podczas EuroGastro po raz pierwszy pokazany zostanie jeden z nich, który już wkrótce będzie wykorzystywany do zaopatrzenia lokali znajdujących się w ścisłym centrum miasta.

EuroGastro to również pretekst do podsumowania podjętych aktywności, prowadzonych przez ostatnich kilkanaście miesięcy pandemii, jak również możliwość rozmowy z klientami i partnerami o kondycji biznesu gastronomicznego.  
– Programy Restart i Restart 2.0 były realnym wsparciem naszych klientów. Dzisiaj chcemy podzielić się analizami i wnioskami z pierwszych miesięcy wznowienia działalności branży oraz spróbować odpowiedzieć na pytanie, co czeka nas w przyszłości – mówi Marcin Dera, dyrektor sprzedaży ds. gastronomii Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

BIOEXPO: Międzynarodowe Targi Żywności i Produktów Ekologicznych powracają pod koniec września

Trzy dni, dwie konferencje branżowe, pięć paneli tematycznych i blisko pięćdziesięciu ekspertów - Kongres BIOEXPO to niepowtarzalna okazja do poznania i rozpoczęcia swojej drogi z produktami ekologicznymi.

KGRIC ZMIENIA NAZWĘ

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu - organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej - działa obecnie jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).

The Best Chef Awards 2017

W Warszawie po raz pierwszy w historii odbyła się gala The Best Chef, podczas której wręczono nagrody dla najlepszych szefów kuchni na świecie.

Znamy zwycięzcę Kulinarnego Pucharu Polski 2017

Na najwyższym stopniu podium stanęli Bartosz Peter i Rafał Kudliński. Wczoraj, 27 września, zakończył się dwudniowy finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie wystartowało 10 drużyn, który zdobyły nominację do KPP oraz laureaci ubiegłorocznej edycji konkursu.

NAGRODY AIG PRIX 2018 ORAZ ARS COQUINARIA WRĘCZONE

16 marca br. w hotelu Bristol w Warszawie odbyła się uroczysta gala wręczenia nagród przez polską Akademię Gastronomiczną. W tegorocznej ceremonii wziął udział gość specjalny - hiszpański szef kuchni Paco Pérez wyróżniony łącznie pięcioma gwiazdkami przewodnika Michelin.

Szkolenie Tork VR Clean Hands otrzymuje nagrodę Interclean Innovation 2020

Interaktywne szkolenie z zakresu higieny rąk, dostępne w aplikacji Tork VR Clean Hands Training, zostało nagrodzone w kategorii "Produkty powiązane/Usługi" w tegorocznej edycji konkursu Interclean Innovation.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej