x

Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze

Kategoria: Miejsca    26.08.2021

W menu Dobro&Dobro Cafe znajdują się nie tylko klasyczne kawy, ale także kawowe wariacje, lemoniady, śniadania, lunche i desery. A to wszystko w nowej strefie restauracyjnej Manufaktury - Qulinarium.

Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro Cafe to europejska sieć kawiarni, która zapoczątkowała swoją historię od… najmniejszej kawiarni w Polsce wpisanej do księgi rekordów! Punkt w Manufakturze usytuowany jest w Qulinarium, czyli strefie, w której jednym miejscu można znaleźć ponad trzynaście różnych kuchni świata, a także wpaść po kawę na wynos.
– W przyszłości chcielibyśmy pojawić się w innych centrach, nie tylko w Polsce – mówi Liudmyla Sokalska, przedstawicielka Dobro&Dobro.

Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Jakie kawowe propozycje można znaleźć w Dobro&Dobro Cafe? Żądni nowych smaków znajdą w menu płonącą ogniem kawę pieczoną, łagodną kawę chałwową, matcha mango latte, cappu orange czy… kokosowy flat white.

Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro to nie tylko kawa i jedzenie, ale także ludzie i starannie zaaranżowane miejsce. Kawiarnia w Manufakturze jest artystyczną wizytówką jej twórców – każdy znajdzie tu garstkę inspiracji tych smakowych, jak i wizualnych. Wyspa jest kraftową realizacją konceptu kawiarni Dobro&Dobro Cafe, wykonaną w stylu loftowym, w ciepłym pomarańczowym kolorze, który jest symbolem firmy i ma oznaczać dzielenie się dobrem.

Lokal czynny jest od poniedziałku do soboty w godzinach 10-22, a w niedziele w godzinach 10-21. W niedziele niehandlowe kawiarnia działa w godzinach 12-20.




Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej