x

Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze

Kategoria: Miejsca    26.08.2021

W menu Dobro&Dobro Cafe znajdują się nie tylko klasyczne kawy, ale także kawowe wariacje, lemoniady, śniadania, lunche i desery. A to wszystko w nowej strefie restauracyjnej Manufaktury - Qulinarium.

Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro Cafe to europejska sieć kawiarni, która zapoczątkowała swoją historię od… najmniejszej kawiarni w Polsce wpisanej do księgi rekordów! Punkt w Manufakturze usytuowany jest w Qulinarium, czyli strefie, w której jednym miejscu można znaleźć ponad trzynaście różnych kuchni świata, a także wpaść po kawę na wynos.
– W przyszłości chcielibyśmy pojawić się w innych centrach, nie tylko w Polsce – mówi Liudmyla Sokalska, przedstawicielka Dobro&Dobro.

Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Jakie kawowe propozycje można znaleźć w Dobro&Dobro Cafe? Żądni nowych smaków znajdą w menu płonącą ogniem kawę pieczoną, łagodną kawę chałwową, matcha mango latte, cappu orange czy… kokosowy flat white.

Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro to nie tylko kawa i jedzenie, ale także ludzie i starannie zaaranżowane miejsce. Kawiarnia w Manufakturze jest artystyczną wizytówką jej twórców – każdy znajdzie tu garstkę inspiracji tych smakowych, jak i wizualnych. Wyspa jest kraftową realizacją konceptu kawiarni Dobro&Dobro Cafe, wykonaną w stylu loftowym, w ciepłym pomarańczowym kolorze, który jest symbolem firmy i ma oznaczać dzielenie się dobrem.

Lokal czynny jest od poniedziałku do soboty w godzinach 10-22, a w niedziele w godzinach 10-21. W niedziele niehandlowe kawiarnia działa w godzinach 12-20.




Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej