x

Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze

Kategoria: Miejsca    26.08.2021

W menu Dobro&Dobro Cafe znajdują się nie tylko klasyczne kawy, ale także kawowe wariacje, lemoniady, śniadania, lunche i desery. A to wszystko w nowej strefie restauracyjnej Manufaktury - Qulinarium.

Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro Cafe to europejska sieć kawiarni, która zapoczątkowała swoją historię od… najmniejszej kawiarni w Polsce wpisanej do księgi rekordów! Punkt w Manufakturze usytuowany jest w Qulinarium, czyli strefie, w której jednym miejscu można znaleźć ponad trzynaście różnych kuchni świata, a także wpaść po kawę na wynos.
– W przyszłości chcielibyśmy pojawić się w innych centrach, nie tylko w Polsce – mówi Liudmyla Sokalska, przedstawicielka Dobro&Dobro.

Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Jakie kawowe propozycje można znaleźć w Dobro&Dobro Cafe? Żądni nowych smaków znajdą w menu płonącą ogniem kawę pieczoną, łagodną kawę chałwową, matcha mango latte, cappu orange czy… kokosowy flat white.

Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Oferta Dobro&Dobro Cafe w łódzkiej Manufakturze. Zdjęcie: materiały prasowe
Dobro&Dobro to nie tylko kawa i jedzenie, ale także ludzie i starannie zaaranżowane miejsce. Kawiarnia w Manufakturze jest artystyczną wizytówką jej twórców – każdy znajdzie tu garstkę inspiracji tych smakowych, jak i wizualnych. Wyspa jest kraftową realizacją konceptu kawiarni Dobro&Dobro Cafe, wykonaną w stylu loftowym, w ciepłym pomarańczowym kolorze, który jest symbolem firmy i ma oznaczać dzielenie się dobrem.

Lokal czynny jest od poniedziałku do soboty w godzinach 10-22, a w niedziele w godzinach 10-21. W niedziele niehandlowe kawiarnia działa w godzinach 12-20.




Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Sposób na kryzys? Morski Zając - restauracja latem, palarnia kawy poza sezonem

Niektórzy restauratorzy zamiast utyskiwać na wojnę i szalejącą inflację, dywersyfikują ryzyko, przekształcając swój koncept. Morski Zając z Kuźnicy, dotąd miejsce całoroczne, w tym roku zamyka się na zimę, by skupić się na drugim biznesie - palarni kawy.

Pomysł na kryzys według Koko & Roy - delikatesy zamiast bistro

Pandemia, wojna, inflacja... Są restauratorzy, którzy się nie poddają kryzysom, a zamiast narzekać wymyślają kolejne sposoby na dywersyfikowanie lub zmianę swojego biznesu. Bistro Koko & Roy przekształciło się w delikatesy. O zmianie rozmawiamy z Anną Sytą, właścicielką biznesu.

Tauzen Pizza w miejsce Cyrulika Śląskiego - zmiana konceptu sposobem na kryzys

Dawna katowicka kawiarnia Cyrulik Śląski przeobraziła się w pizzerię inspirowaną Nowym Jorkiem. Radykalna zmiana to pomysł na radzenie sobie ze skutkami pandemii i inflacją. O tym, czy pizza sprawdza się lepiej niż kawa i ciastko rozmawiamy z Efremem Brolem, właścicielem Tauzen Pizzy.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej