x

Wyzwanie dla barmanów i lokali - konkurs KINLEY Mixology Club

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    24.08.2021

Marka KINLEY (The Coca-Cola Company) ogłosiła konkurs dla barmanów oraz drużyn reprezentujących lokale gastronomiczne. Zachętą do udziału są warsztaty miksologiczne oraz nagrody. Najlepszy barman wygra 15 tys. zł, a drużyna - wyjazd do Londynu.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Właśnie wystartowały barmańskie zmagania KINLEY Mixology Club, które potrwają kilka miesięcy. W tym czasie KINLEY przeprowadzi warsztaty w 10 miastach w całej Polsce. Następnie uczestnikom zostaną rzucone trzy wyzwania, w ramach których przygotują autorskie receptury z wykorzystaniem wybranych wariantów smakowych toniku KINLEY. Piętnastka, która uzyska najwyższe noty, powalczy w finale przewidywanym na jesieni.

Ambasadorem projektu KINLEY Mixology Club jest Przemek Bocian, współwłaściciel stołecznego baru Kita Koguta, z barmaństwem związany od ponad 12 lat, dawniej wykładowca w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów oraz Bar School. To on poprowadzi szkolenia stacjonarne, będzie też towarzyszył barmanom podczas następnych etapów turnieju.

Program szkoleniowy opracowany przez markę KINLEY i Bociana wyróżnia się na tle konkurencji. Pomysłodawcom projektu zależało nie tylko na podniesieniu kompetencji barmańskich uczestników oraz znajomości marki, ale przede wszystkim na spojrzeniu na sztukę barową w świeży, niekonwencjonalny sposób.

Podczas spotkań zostanie podjęta tematyka sensoryki i gastrofizyki, pojawią się nawiązania do popkulturowych i miejskich inspiracji, a także ćwiczenia z mindfulness – procesów psychologicznych, które, jak się okazuje, mogą mieć pozytywny wpływ podczas pracy z cocktailami oraz obsługi gości.
– Podkręćmy kreatywność i rywalizację, przy okazji świetnie się bawiąc i miksując to, co najlepsze! – tak podsumowuje założenia projektu Przemek Bocian.

Równolegle ze startem konkursu barmańskiego projekt zakłada rywalizację lokali i punktów gastronomicznych w dwóch niezależnych kategoriach: sprzedażowej, w której weryfikowane będzie zwiększenie widoczności marki w lokalu, wprowadzenie pozycji cocktailowych lub mocktailowych na bazie KINLEY do karty i sprzedaż, oraz eventowej – tu z kolei zadaniem jest organizacja wydarzenia pod hasłem „50. Urodziny KINLEY”, w tym roku marka

świętuje bowiem swój okrągły jubileusz.
Na najlepszego barmana czeka nagroda pieniężna w wysokości 15 tys. zł, najlepszy lokal zaś zostanie nagrodzony wyjazdem, podczas którego razem z ambasadorem zwiedzi topowe londyńskie cocktailbary i pozna u źródła kulturę marki KINLEY.

Aby wziąć udział w konkursie, wystarczy zadbać o dostępność produktu KINLEY na barowej półce. Szczegółowe informacje, zasady oraz wyzwania dla barmanów oraz managerów lokali znajdują się na stronie https://kinleymixologyclub.pl/.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli Gołębiewski

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, założyciel sieci hoteli Gołębiewski oraz fabryki cukierniczej Tago. Zmarł 21 czerwca - poinformowała Agnieszka Gawińska, odpowiedzialna za kontakty z mediami w firmie Tago.

Start Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere. Znani szefowie kuchni w ekipie trenerów

Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski będą szkolić młodych kucharzy kształcących się na kierunkach gastronomicznych. Wśród trenerów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere znaleźli się m.in. Adam Chrząstowski, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński czy Tomasz Łagowski.

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Konkurs "Czas na rybę!" - jest o co walczyć!

Laureaci trzech pierwszych miejsc ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Czas na rybę!" pojadą na wycieczkę do Włoch, do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast trzy najlepsze drużyny w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych wezmą udział w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem pieców UNOX.

Bartosz Peter i Sebastian Plasota zajęli 4. miejsce na Global Chefs Challenge

Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Sebastian Plasota zajęli czwarte miejsce w finale Global Chefs Challenge na Worldchefs Congress & Expo w Abu Dhabi. Zespół otrzymał też wyróżnienie za najlepsze danie główne - halibuta z przegrzebkami z palonym masłem i tymiankiem.

Zwycięzcy I Mistrzostw Polski Barmanów SPB OPEN - Classic oraz Flair

Znamy zwycięzców I Mistrzostw Polski Barmanów. W kategorii klasycznej I miejsce zdobył Artur Wawrzyszczak, a w kategorii flair Kacper Smarz. Uczestnicy zawodów walczyli o wyjazd na Kubę, gdzie w listopadzie odbędą się Międzynarodowe Mistrzostwa Świata.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej