x

Psie menu w polskich restauracjach

Kategoria: Twój biznes - wiedza    24.08.2021

Widok gościa przy restauracyjnym stoliku wraz z czworonożnym pupilem u boku nikogo już nie dziwi - pozwala na to coraz więcej lokali. Psiaki częstowane są wodą i nierzadko specjalnym menu. I to nie tylko w Międzynarodowy Dzień Psa, który obchodzimy 26 sierpnia.

Ponad 7.6 mln psów – tyle jest ich w Polsce. I chociaż zazwyczaj nie możemy zabrać swojego czworonożnego przyjaciela do teatru czy kina, to w przypadku gastronomii coraz więcej lokali otwiera się na psich gości. Standardem jest miska z wodą dla pupila. Niektóre psiolubne miejsca poszły o krok dalej i proponują właścicielom czworonogów zamówienie specjalnych psich dań.

Z okazji Międzynarodowego Dnia Psa, marka PsiBufet nawiązała współpracę z restauracjami w Warszawie (ORZO Pl. Konstytucji, ORZO Koneser, Kafka, Jaś i Małgosia) oraz w Poznaniu (Przyjemność). Tego dnia każdy z psiaków odwiedzających restaurację otrzyma świeży, pełnoporcjowy posiłek PsiBufet za darmo.

– Psiaki zawsze są mile widziane w każdej restauracji ORZO. Dlatego w ten wyjątkowy dzień chcemy szczególnie o nie zadbać. Już we czwartek, 26 sierpnia każdy gość, który odwiedzi dowolne ORZO w Warszawie ze swoim pupilem otrzyma dla niego posiłek za darmo. PsiBufet udostępnia do wyboru cztery smaki: jagnięcinę, wołowinę, kurczaka oraz indyka. Na pewno nawet wybredne psiaki będą zachwycone z takiego poczęstunku – mówi Maciej Żakowski, co-founder ORZO.  

W stałej ofercie psie menu od marki PsiBufet można spotkać w kilkunastu lokalizacjach w całej Polsce. Pierwszą knajpą, która zdecydowała się na wprowadzenie takiego menu było klimatyczne miejsce na mapie Łodzi - Ciasno jak w ulu.
– Od początku tworzenia naszej restauracji mieliśmy wizję stworzenia miejsca rodzinnego, ciepłego, do którego można również zabrać czworonogi. Od momentu, gdy zobaczyliśmy ofertę PsiBufet stwierdziliśmy, że idealnie do nas pasuje. Nasi goście bardzo się cieszą, jak pupile mogą jeść razem z nimi – mówi Kamil Andrysiak, z Ciasno jak w Ulu.

Następnie do grona dołączyło Trójmiasto: pierogarnia Mandu oraz restauracja White Marlin.
– Od początku działalności MANDU psiaki zawsze były u nas mile widziane. Pomysł poszerzenia oferty o menu dla psiaków przyszedł nam do głowy spontanicznie. Wybór padł na PsiBufet. Zbilansowane, lekkostrawne, gotowane jedzonko dla psów w 100% spełnia nasze prywatne oczekiwania (i naszych czworonogów). Nie wyobrażaliśmy sobie wprowadzenia innej, niesprawdzonej przez nas karmy, której nie bylibyśmy pewni – wyjaśnia Agnieszka Aleniewska, manager regionalny Pierogarnia MANDU.

W codziennej ofercie menu dla psiaka od PsiBufet można również znaleźć w następujących restauracjach: Warszawa - BOTA Bistro, Bez słowa
Gdańsk - Mandu Oliwa, Mandu Centrum
Gdynia - Mandu, Brooklyn Pizza
Sopot - White Marlin
Łódź - Ciasno jak w ulu
Białystok - Baristacja
Zakopane - STRH
Wrocław - Aula

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Klient nasz pan?

Jak dzięki jednemu postowi na Facebooku sprawić, by cała Polska dowiedziała się o twoim lokalu? Przepis na viral roku w gastroświecie z pewnością zna restauracja Avocado z Przeworska. Za sprawą ponad tysiąca udostępnień pewnego niechlubnego wpisu dowiedziało się o niej wielu gości.

Tylko u nas! Zwycięzcy Nielsen Breakthrough Innovation

Publikujemy długo wyczekiwaną listę Nielsen Breakthrough Innovation, czyli największych innowatorów na rynku FMCG. Znalezienie się wśród 15 laureatów wyróżnienia przyznawanego przez Nielsen to wyzwanie nie lada, bo… nawet 90% innowacji znika z półek już po roku od ich wprowadzenia na rynek.

Dezynfekcja na co dzień

W nowej rzeczywistości po lockdownie restauratorzy i hotelarze większą wagę przywiązują do stosowania środków do dezynfekcji powierzchni, ciała oraz oczyszczania powietrza. Jest wiele metod i produktów dezynfekujących, a ich wybór zależy od docelowego przeznaczenia.

Nie do końca zrównoważone

Polscy barmani są świetni. Rodzima scena rośnie w siłę i doskonale radzi sobie z wdrażaniem światowych trendów. Polska mentalność sprawia jednocześnie, że chcemy więcej, mocniej i szybciej.

Digitalizacja i innowacje w gastronomii

Wybór nowinek technologicznych dla gastronomii nigdy jeszcze nie był tak duży i zróżnicowany. Producenci prześcigają się w innowacyjnych rozwiązaniach, by zachęcić jak największą liczbę użytkowników do skorzystania ze swoich usług.

Jak nie stracić dobrego barmana?

Barman w obecnych czasach jest nie tylko pracownikiem koktajlbaru. Jest jego twarzą i wizytówką, a tych zbyt często nie powinno się zmieniać. Jak zatem uniknąć tej zmiany?

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej