x

#NaDachu: wakcyjny fine dining w Neo(n)Bistro

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    13.08.2021

W każdy sierpniowy weekend najwybitniejsi szefowie kuchni w Polsce zapraszają na kolacje w restauracji Neo(n)Bistro, na dachu parkingu hotelu Novotelu w samym sercu warszawy.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
W pierwszy weekend sierpnia Goście Neo(n) Bistro mieli okazję skosztować m.in. faszerowanego kwiatu cukinii ze słonecznikiem, limonką i szczypiorem oraz wołowiny z foie gras. Kulinarną gwiazdą wieczoru był Tomasz Łagowski z restauracji Belvedere, który zapewnił obecnym niesamowite, findiningowe doznania. W nadchodzący weekend stery Neo(n) Bistro przejmie wielokrotnie nagradzany szef kuchni Sebastian Olma, który zaserwuje Gościom m.in. wędzonego pstrąga potokowego na kalarepce z czarnym kawiorem warzywnym, barszcz z prażonych jabłek grójeckich na domowym zakwasie oraz smażone pierożki z młodym twarogiem, kurkami i bulionem grzybowym. Sebastian Olma swoje doświadczenie zdobywał pracując z Gordonem Ramsayem i Tomem Aikensem.

20 oraz 21 sierpnia kubki smakowe Gości rozpieszczać będzie  Iwona Niemczewska, nagradzana m.in. tytułem Kulinarnej Osobowości Roku. Na stołach pojawi się mnóstwo m.in. cieciorka siekana z kuminem, podana z bakłażanem, filet z kaczki marynowany w jabłkach z ryżem z beurre noisette, polany sosem creme forte oraz foundant z gorzkiej czekolady Callebaut.

Ostatnia sierpniowa kolacja (27-28.08.) będzie gratką dla fanów motoryzacji. Na parkingu wśród stolików zaparkują klasyczne i nowoczesne modele samochodów marki Maserati oraz Ferrari. Szefem kuchni tego dnia będzie Edoardo Mallozzi, który na co dzień stoi na czele kuchni katowickiej restauracji La Squadra Ristorante. Przygotuje włoską kolację w trakcie, której Goście skosztują m.in. pasty z włoską wędzoną szynką, sosem pomidorowym, dodatkiem Parmigiano Reggiano D.O.P, wegetariańskiej lasagne oraz tiramisu z kremem z pistacji.

O Neo(n) Bistro
Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria jednorazowych kolacji wiodących polskich szefów kuchni organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week i odbywających się w na co dzień niedostępnych przestrzeniach Warszawy. Niepowtarzalnym doświadczeniom towarzyszą odpowiednia oprawa i serwis, które twórczo łamią historyczne i nowoczesne standardy najwyższej sztuki kulinarnej gościnności.

Kolacje będą odbywać się od lipca do września 2021 r na dachu hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej. Miejsca można rezerwować online na stronie  http://neonbistro.club. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. liczba miejsc ograniczona.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bogusław Linda tańczy w reklamie nowego burgera z McDonald’s

Bogusław Linda zagrał w reklamie McDonald’s, prezentując... niezwykły taniec. Znany z kultowych ról aktor to kolejna osobowość polskiej kultury - po m.in. Michale Żebrowskim, Borysie Szycu czy idolu młodego pokolenia raperze Macie - zaangażowana w kampanię fastfoodowej sieci.

Festiwal Syryjski w gdańskiej Stacji Food Hall

W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall trwać będzie Festiwal Syryjski. Podczas imprezy spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu.

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.

Brzmienie jedzenia ideą wiosennej edycji Restaurant Week. Wystartowały rezerwacje

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach Restaurant Week - czyli festiwal popisowych menu w restauracjach - powraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Jak dobrze brzmi jedzenie? Będzie można się przekonać od 22 marca do 30 kwietnia w około 400 lokalach w Polsce. Cena trzech dań i koktajlu wynosi 69 zł.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej