20 oraz 21 sierpnia kubki smakowe Gości rozpieszczać będzie Iwona Niemczewska, nagradzana m.in. tytułem Kulinarnej Osobowości Roku. Na stołach pojawi się mnóstwo m.in. cieciorka siekana z kuminem, podana z bakłażanem, filet z kaczki marynowany w jabłkach z ryżem z beurre noisette, polany sosem creme forte oraz foundant z gorzkiej czekolady Callebaut.
Ostatnia sierpniowa kolacja (27-28.08.) będzie gratką dla fanów motoryzacji. Na parkingu wśród stolików zaparkują klasyczne i nowoczesne modele samochodów marki Maserati oraz Ferrari. Szefem kuchni tego dnia będzie Edoardo Mallozzi, który na co dzień stoi na czele kuchni katowickiej restauracji La Squadra Ristorante. Przygotuje włoską kolację w trakcie, której Goście skosztują m.in. pasty z włoską wędzoną szynką, sosem pomidorowym, dodatkiem Parmigiano Reggiano D.O.P, wegetariańskiej lasagne oraz tiramisu z kremem z pistacji.
O Neo(n) Bistro
Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria jednorazowych kolacji wiodących polskich szefów kuchni organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week i odbywających się w na co dzień niedostępnych przestrzeniach Warszawy. Niepowtarzalnym doświadczeniom towarzyszą odpowiednia oprawa i serwis, które twórczo łamią historyczne i nowoczesne standardy najwyższej sztuki kulinarnej gościnności.
Kolacje będą odbywać się od lipca do września 2021 r na dachu hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej. Miejsca można rezerwować online na stronie http://neonbistro.club. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. liczba miejsc ograniczona.