x

Festiwal Smaków Beskidu Wyspowego

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    10.08.2021

Festiwal Smaków Beskidu Wyspowego odbędzie się 14 i 15 sierpnia w RestoBar Ogień w Pogorzanach. To miejsce, które promuje lokalne produkty od początku swojego istnienia. W rolach głównych: manufaktury serów i wędlin, miejscowi browarnicy, cydrownicy i winiarze.

W ostatnich latach coraz większą uwagę przykłada się nie tylko do jakościowych produktów, wytwarzanych przez rodzime manufaktury, ale i ich regionalnego pochodzenia. Mimo to, w Polsce jest wciąż wiele nieodkrytych regionów ze swoimi gastronomicznymi skarbami. Warto wspierać je odpowiednią edukacją i promocją. Te wartości leżą u podstaw organizacji pierwszej edycji Festiwalu Smaków Beskidu Wyspowego, który odbędzie się 14 i 15 sierpnia w RestoBar Ogień w Pogorzanach – miejscu, które idee lokalnego produktu szerzy od początku swojego istnienia.

W pierwszej odsłonie dwudniowego festiwalu udział wezmą manufaktury serów i wędlin, a także lokalni browarnicy, cydrownicy i winiarze. Celem inauguracyjnej edycji jest nie tylko prezentacja i degustacja ich najlepszych wyrobów, ale i przybliżenie ich gościom z całej Polski oraz stworzenie (czasem odtworzenie) wzajemnych relacji pomiędzy tegorocznymi wystawcami. W kolejnych latach do tej grupy dołączać będą następni – celem organizatorów wydarzenia jest stworzenie cyklicznego, corocznego festiwalu, promującego produkty z Beskidu Wyspowego.

W czasie imprezy odbywać się będą warsztaty kulinarne oraz degustacje komentowane. Pavel Portoyan – jeden z kucharzy-założycieli kolektywu Ogień będzie także w ciągu dwóch festiwalowych dni przygotowywać dania na bazie produktów prezentowanych przez poszczególnych wystawców.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej