x

Znany barman Adam Brańczyk otworzył letni bar Tutaj. w Ustroniu

Kategoria: Miejsca    06.08.2021

Od początku wakacji w beskidzkim Ustroniu działa bar Tutaj. oferujący napoje i lody. To koncept znanego barmana Adama Brańczyka, dwukrotnego mistrza świata w konkurencji flair.

W środku utytułowany barman Adam Brańczyk. W tle jego bar Tutaj. w Ustroniu. Zdjęcie: materiały prasowe
W środku utytułowany barman Adam Brańczyk. W tle jego bar Tutaj. w Ustroniu. Zdjęcie: materiały prasowe
Bar jest konceptem tymczasowym – mieści się w turkusowej przyczepie ustawionej przy ulicy Parkowej 20 w beskidzkim Ustroniu, tuż przy Parku Kuracyjnym. Turkusowe leżaki zachęcają przechodniów do tego, by na chwilę przystanąć, rozsiąść się, napić, odpocząć. Lokalizacja wymarzona, bo przechodzi tędy mnóstwo spragnionych spacerowiczów.

– To letni pop-up bar. Przyjazny dla każdego koncept, który ma być letnią oazą dla turystów i mieszkańców podczas wakacji. Chcemy nadać świeżości lokalnej scenie gastronomicznej w covidowej rzeczywistości – wyjaśnia Adam Brańczyk.

Bar Tutaj. w Ustroniu. Zdjęcie: materiały prasowe
Bar Tutaj. w Ustroniu. Zdjęcie: materiały prasowe
Brańczyk jest profesjonalnym barmanem specjalizującym się w sztuce flair, czyli przygotowywaniu koktajli w niemal akrobatyczny sposób, porównywany do żonglerki. Wielokrotnie reprezentował Polskę w międzynarodowych konkursach barmańskich. Ma na swym koncie takie sukcesy jak m. in. dwukrotny tytuł Mistrza Świata, dwukrotny tytuł Mistrza Niemiec, wicemistrzostwo świata z 2013 r. i wicemistrzostwo Azji zdobyte rok później.
– Całość gastronomicznego doświadczenia zebranego przez ostatnie 15 lat postanowiłem ucieleśnić tworząc koncept Tutaj. w Ustroniu – mówi Adam Brańczyk.

Bar Tutaj. w Ustroniu. Zdjęcie: materiały prasowe
Bar Tutaj. w Ustroniu. Zdjęcie: materiały prasowe
Co znajdziemy w ofercie baru? – Serwujemy bezalkoholowe drinki, izotoniczne lemoniady, kawę z polskiej palarni i rzemieślnicze lody – wymienia Brańczyk.
W menu m. in. bezalkoholowe mojito, kawa mrożona z domową bitą śmietaną z nutą wanilii, rooibos z nutami lawendy i pomarańczy, koktajl z musu z mango i marakui.

Autor tekstu: Monika Jankowska-Kapica
O AUTORZE
Monika-Jankowska-Kapica
Od ponad 10 lat pisze i redaguje teksty o jedzeniu - najpierw w magazynie "Kuchnia", teraz w "Food Service" i na stronie Ouichef.pl. Z wykształcenia polonistka. Karierę zawodową zaczynała jako reporterka i prezenterka Polskiego Radia Szczecin. Była redaktorką "Gazety Wyborczej" w Szczecinie, "Gazety Stołecznej" i "Co jest Grane". Pasjonatka tanga argentyńskiego i jogi.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej