x

Będzie rekord Guinnessa? Mr. Pancake świętuje 10. urodziny

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.08.2021

Mr.Pancake to gastronomiczny koncept, który dekadę temu zapoczątkował trend na jedzenie w stylu food porn. Świętowanie 10. urodzin rozpocznie się w weekend 6-7 sierpnia nad Wisłą i potrwa miesiąc. Na koniec - bicie rekordu Guinnessa w układaniu wieży z naleśników.

Mr.Pancake świętuje 10. urodziny. Grafika: materiały prasowe
Mr.Pancake świętuje 10. urodziny. Grafika: materiały prasowe
Mr.Pancake to miejsce, które dekadę temu pojawiło się na gastronomicznej mapie Polski i rozkręciło modę na food porn. Lokal na warszawskim Solcu dał początek sieci FoodX, w której obecnie działają cztery różne koncepty gastronomiczne w pięciu miastach kraju.

Mr.Pancake zaplanował świętowanie swoich okrągłych urodzin w jedynym znanym sobie  stylu – na bogato! W najbliższy weekend odbędzie się dwudniowy mini festiwal w WIR nad Wisłą. Na przycumowanej specjalnie na tę okazję barce odbędą się koncerty artystów sceny hip-hopowej i gwiazd muzycznych, między innymi Margaret, Gverilla, Miły ATZ i wielu innych. Na deser – sekretni goście. Koncertów można będzie słuchać przy Wirze i na schodkach, a transmisje z tego, co dzieje się na barce oglądać na telebimie. Impreza potrwa do rana.
– Podczas weekendu urodzinowego nad Wisłą będziemy serwować nasze pancakes i slajsy pizzy za darmo! – zapowiadają organizatorzy.

Przez cały sierpień potrwa konkurs, w którym goście będą zachęcani do składania życzeń Mr.Pancake za pośrednictwem swoich kanałów social media – najlepsze z nich zostaną nagrodzone, między innymi rocznym jedzeniem pancakes za darmo czy lotem samolotem.

Mr.Pancake świętuje 10. urodziny. Fantzacja na temat tortu :) Grafika: materiały prasowe
Mr.Pancake świętuje 10. urodziny. Fantzacja na temat tortu :) Grafika: materiały prasowe
Od soboty 7 sierpnia klienci restauracji w całej Polsce mogą zamówić urodzinową fantazję na temat tortu – puszyste pancakes przekładane różowym i turkusowym serkiem z malinami, Rafaello, kolorowymi posypkami, kremem malinowym z mascarpone i świeczką „fontanną”. Urodzinowy miesiąc zakończy się biciem rekordu Guinness’a na najwyższą wieżę z pancakes, ułożonych jeden na drugim. Dotychczasowy rekord to 101,8 cm.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Owca Showroom Food najlepszym tegorocznym wystawcą na Nocnym Markecie w Warszawie

Plebiscyt Nocne Koty 2022 - na najlepszych tegorocznych wystawców street foodu na Nocnym Markecie w Warszawie - rozstrzygnięty! Finał głosowania był najważniejszym wydarzeniem ostatniego w tym sezonie weekendu na starym dworcu Warszawa Główna.

McDonald’s pomału wraca na Ukrainę

Po raz pierwszy od rozpoczęcia agresji Rosji na Ukrainę McDonald's otworzył swoje restauracje w Kijowie. Póki co, sieć sprzedaje jedynie posiłki na wynos we współpracy z firmami kurierskimi i za pośrednictwem aplikacji McDelivery.

Nocny Market w Warszawie - zakończenie sezonu 2022

5 pełni księżyca, 81 nocy, 21 weekendów, 609 godzin - tyle czasu działał w 2022 Nocny Market na Dworcu Głównym - królestwo street foodu w Warszawie. Przed nami weekend zamykający tegoroczny sezon, podczas którego rozstrzygnięty zostanie plebiscyt Nocne Koty 2022.

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Restaurant Week powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Ma ono zachęcać gości restauracji do robienia zdjęć dań i dzielenia się nimi w social mediach. Od 12 października do 13 listopada trzy pięknie podane potrawy i koktajl dostępne będą w cenie 69 zł w ponad 400 lokalach.

Bocuse d’Or on Tour w jesiennej odsłonie

16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Jej gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy. Dzień później Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Restauracji Patio w Rzeszowie, gdzie za ucztę odpowiedzialny będzie Kamil Tłuczek.

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie!

Po majowym sukcesie premierowych kolacji Grand Dinners szykuje się jesienna edycja kulinarnych emocji na poziomie sześciu gwiazdek Michelin. 7-8 listopada w Warszawie odbędą się dwie ekskluzywne kolacje przygotowane przez kulinarnych artystów z Francji i Polski.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej