x

Tomasz Łagowski serwuje kolację pod gwiazdami w Neo(n) Bistro

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.08.2021

Przed nami kolejny weekend z kulinarnymi doznaniami na dachu stołecznego Hotelu Novotel w Warszawie. 6 i 7 sierpnia na wyrafinowane menu zaprasza Tomasz Łagowski, szef restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Szykuje się uczta z widokiem na nocną Warszawę.

Tomasz Łagowski, szef kuchni restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Tym razem w Neo(n) Bistro. Zdjęcie: materiały prasowe
Tomasz Łagowski, szef kuchni restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Tym razem w Neo(n) Bistro. Zdjęcie: materiały prasowe
Neo(n) Bistro to pop up’owy projekt dinigowych uczt odbywających się na dachu parkingu stołecznego Hotelu Novotel, przygotowanych przez wiodących polskich szefów kuchni. Menu najbliższej kolacji przygotuje Tomasz Łagowski, executive szef restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Jest zwycięzcą wielu konkursów kulinarnych w Polsce i zagranicą, a także finalistą Bocuse d’Ore Poland 2015 i Chefs en Or Paris 2016.  Prywatnie – to miłośnik kulinarnych podróży oraz fine diningowej kuchni.

Na gości jego podniebnej kolacji czeka 5-daniowe degustacyjne menu do wyboru w dwóch opcjach: mięsnej i wegetariańskiej. Kurki z truflą, faszerowany kwiat cukinii ze słonecznikiem, limonką i szczypiorem, a może wołowina z foie gras? To tylko kilka z propozycji przygotowanych na najbliższy weekend przez Tomasza Łagowskiego.

Organizatorami wydarzenia są twórcy Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week. Kolacje zaplanowane są do września 2021 r.
Rezerwacje: http://neonbistro.club


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ZAGRANICZNE WYSTĘPY

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na Expo Gast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu. Ogłoszenie składu reprezentacji odbyło się 2 grudnia podczas uroczystej Wigilii OSSiC w hotelu Double Tree by Hilton Warsaw.

Sukces Festiwalu Wódki i Zakąski 2018

W dniach 19-20 października 2018 r. kilka tysięcy gości odwiedziło Festiwal Wódki i Zakąski w Reducie Banku Polskiego.

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

Dzień Babci i Dzień Dziadka inaczej. Kup lunch i pomóż seniorom

Stołeczne lokale proponują nietypowe obchody dnia babci i dziadka. Kupując lunch możemy przekazać go potrzebującym seniorom w całej Polsce. Dodatkowo, restauracje podwoją ilość sprzedanych posiłków.

Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week

Jesienna odsłona festiwalu potrwa od 28 października do 15 listopada - szefowie kuchni przygotowują trzy dania w cenie 49 zł. W menu na pierwszym miejscu pojawią się potrawy jarskie i rybne, promowane będą składniki zero-waste, a zakazane - plastikowe słomki i opakowania na wynos.

Nowe rozdanie gwiazdek Michelin - w Polsce bez rewolucji

Restauracje Atelier Amaro oraz Senses z Warszawy kolejny rok z rzędu utrzymały swoje Gwiazdki Michelin, więc nadal są jedynymi w Polsce lokalami z tym wyróżnieniem.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej