x

Zdrowa Krowa w katowickim Centrum Handlowym Libero

Kategoria: Miejsca    03.08.2021

Marka Zdrowa Krowa poszerza portfolio o nowy lokal w katowickim Centrum Handlowym Libero. Założenie tego konceptu to street slow food skierowany do klientów galerii handlowych. Otwarcie planowane jest na jesień 2021 roku.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
– W tym miejscu, obok smacznych burgerów w wersji mięsnej oraz wegańskiej, będziemy serwować też wyjątkowej jakości street foodowe jedzenie – mówi Robert Kuc, CEO sieci franczyzowej Zdrowa Krowa.

Uruchomienie nowego miejsca na gastronomicznej mapie Katowic to efekt umowy, jaką marka Zdrowa Krowa podpisała z Echo Investment, właścicielem Libero oraz m.in. takich obiektów, jak Face2Face Business Campus w Katowicach, Fuzja w Łodzi, czy MidPoint71 we Wrocławiu. Otwarcie planowane jest na jesień 2021 roku.

– W naszym portfolio obok restauracji slow food fast oraz restauracji smile&wine pojawia się trzeci koncept, który zlokalizowany będzie w strefach food court galerii handlowych. Wybór Libero nie jest przypadkowy. Na południu Katowic, gdzie przy ulicy Jankego od pięciu lat funkcjonuje już nasza restauracja slow food fast, jesteśmy dobrze znani wśród mieszkańców dzielnic Piotrowice, Ligota oraz Bażantowo. Jesteśmy przekonani, że wielu z nich chętnie skorzysta z naszej oferty podczas zakupów w Libero – mówi Robert Kuc. –  Zdobytym know how będziemy się dzielić z franczyzobiorcami, którzy będą chcieli prowadzić podobne punkty w innych galeriach handlowych w kraju – dodaje.

Galeria Libero jest kolejnym miejscem, gdzie jeszcze w 2021 roku będzie można odwiedzić Zdrową Krowę. W najbliższych miesiącach marka otworzy swoje lokale także w innych lokalizacjach. W Cavatina Hall w Bielsku-Białej będzie działać restauracja połączona z – po raz pierwszy – rozbudowaną częścią kawiarnianą, obecnie trwa rekrutacja franczyzobiorcy.

Zdrowa Krowa pojawi się również w kolejnym mieście na Górnym Śląska (decyzja co do lokalizacji jeszcze nie zapadła). Na finiszu są ponadto rozmowy w sprawie lokalizacji m.in. w Łodzi oraz Gdańsku.
– Konsekwentnie realizujemy nasz cel, jakim jest 20 lokalizacji własnych oraz franczyzowych na koniec 2021 roku – podsumowuje CEO Zdrowej Krowy. – Każdy z naszych konceptów będzie miał charakterystyczne elementy identyfikacji wizualnej, aby gość od początku widział, z jaką ofertą może się spotkać. Jednocześnie, mimo wielu lokalizacji i tych samych składników, nie zapominamy o indywidualności. Aranżację każdej z restauracji dostosujemy do lokalizacji miejsca i jego historii oraz potrzeb franczyzobiorcy, aby ten dobrze się w niej czuł, bo to w końcu jego biznes –  dodaje Robert Kuc.

Zdrowa Krowa to powstała w 2013 roku w Gliwicach dynamicznie rozwijająca się sieć restauracji działająca w modelu franczyzowym, składająca się obecnie z 13 lokalizacji w całej Polsce. Jej punkty można znaleźć w kilku miastach w woj. śląskim, Krakowie, Wrocławiu, Opolu oraz Warszawie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania w Fabryce Norblina

Warszawski Food Town w Fabryce Norblina zaprasza gości na poranne posiłki. Śniadania serwowane są już od 8:00 rano.

Agnieszka Rojewska otworzyła palarnię kawy w Warszawie

Agnieszka Rojewska, wielokrotna mistrzyni Polski Barista oraz zwyciężczyni London Coffee Masters otworzyła w stolicy showroom oraz sklep z kawą Sheep and Raven.

Wina Dajcie w Rzeszowie: goście chcą być zaskakiwani

Rzeszowska restauracja Wina Dajcie zajęła III miejsce w plebiscycie gości ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week.Jak się przygotować do takiego wydarzenia i jak osiągnąć sukces - o tym rozmawiamy z Waldemarem Kaczmarkiem, właścicielem konceptu.

Wystawa "Special ingredient" w warszawskim Sakebar by Nobu

Do 24 marca w warszawskim Sakebar by Nobu można oglądać wystawę "Special ingredient". Ten artystyczno-kulinarny projekt jest efektem kilkumiesięcznej współpracy artystki Agnieszki Stopyry i Nobu Hotel Warsaw.

Brać - pierwszy w Warszawie wine bar z tylko polskimi winami

Działający w Porcie Praskim Brać to pierwszy w stolicy wine bar serwujący jedynie polskie wina. Właściciele chcą przybliżyć gościom świat wciąż niedocenianego rodzimego winiarstwa, więc stawiają również na edukację, organizując degustacje i spotkania z winiarzami.

Sushi Soul w Warszawie - japońska klasyka z nowoczesnym twistem według Mariusza Melcera

Sushi Soul to działająca od niedawna w mokotowskim Forcie Piłsudskiego restauracja, której współwłaścicielem jest szef kuchni Mariusz Melcer, znany z warszawskiego Sakana Sushi Bar.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej