x

Zdrowa Krowa w katowickim Centrum Handlowym Libero

Kategoria: Miejsca    03.08.2021

Marka Zdrowa Krowa poszerza portfolio o nowy lokal w katowickim Centrum Handlowym Libero. Założenie tego konceptu to street slow food skierowany do klientów galerii handlowych. Otwarcie planowane jest na jesień 2021 roku.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
– W tym miejscu, obok smacznych burgerów w wersji mięsnej oraz wegańskiej, będziemy serwować też wyjątkowej jakości street foodowe jedzenie – mówi Robert Kuc, CEO sieci franczyzowej Zdrowa Krowa.

Uruchomienie nowego miejsca na gastronomicznej mapie Katowic to efekt umowy, jaką marka Zdrowa Krowa podpisała z Echo Investment, właścicielem Libero oraz m.in. takich obiektów, jak Face2Face Business Campus w Katowicach, Fuzja w Łodzi, czy MidPoint71 we Wrocławiu. Otwarcie planowane jest na jesień 2021 roku.

– W naszym portfolio obok restauracji slow food fast oraz restauracji smile&wine pojawia się trzeci koncept, który zlokalizowany będzie w strefach food court galerii handlowych. Wybór Libero nie jest przypadkowy. Na południu Katowic, gdzie przy ulicy Jankego od pięciu lat funkcjonuje już nasza restauracja slow food fast, jesteśmy dobrze znani wśród mieszkańców dzielnic Piotrowice, Ligota oraz Bażantowo. Jesteśmy przekonani, że wielu z nich chętnie skorzysta z naszej oferty podczas zakupów w Libero – mówi Robert Kuc. –  Zdobytym know how będziemy się dzielić z franczyzobiorcami, którzy będą chcieli prowadzić podobne punkty w innych galeriach handlowych w kraju – dodaje.

Galeria Libero jest kolejnym miejscem, gdzie jeszcze w 2021 roku będzie można odwiedzić Zdrową Krowę. W najbliższych miesiącach marka otworzy swoje lokale także w innych lokalizacjach. W Cavatina Hall w Bielsku-Białej będzie działać restauracja połączona z – po raz pierwszy – rozbudowaną częścią kawiarnianą, obecnie trwa rekrutacja franczyzobiorcy.

Zdrowa Krowa pojawi się również w kolejnym mieście na Górnym Śląska (decyzja co do lokalizacji jeszcze nie zapadła). Na finiszu są ponadto rozmowy w sprawie lokalizacji m.in. w Łodzi oraz Gdańsku.
– Konsekwentnie realizujemy nasz cel, jakim jest 20 lokalizacji własnych oraz franczyzowych na koniec 2021 roku – podsumowuje CEO Zdrowej Krowy. – Każdy z naszych konceptów będzie miał charakterystyczne elementy identyfikacji wizualnej, aby gość od początku widział, z jaką ofertą może się spotkać. Jednocześnie, mimo wielu lokalizacji i tych samych składników, nie zapominamy o indywidualności. Aranżację każdej z restauracji dostosujemy do lokalizacji miejsca i jego historii oraz potrzeb franczyzobiorcy, aby ten dobrze się w niej czuł, bo to w końcu jego biznes –  dodaje Robert Kuc.

Zdrowa Krowa to powstała w 2013 roku w Gliwicach dynamicznie rozwijająca się sieć restauracji działająca w modelu franczyzowym, składająca się obecnie z 13 lokalizacji w całej Polsce. Jej punkty można znaleźć w kilku miastach w woj. śląskim, Krakowie, Wrocławiu, Opolu oraz Warszawie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Happa To Mame otwiera drugi lokal. Poznańska kawiarnia zagości w stolicy

Happa To Mame, pierwsza kawiarnia w Polsce serwująca oryginalne japońskie słodycze, postanowiła otworzyć kolejny lokal. Po Poznaniu przyszedł czas na Warszawę.

Kredens Wincentego: tradycja w wersji 3 w 1

Połączenie działalności gastronomicznej z handlową jest konceptem, który ma fantastyczne perspektywy rozwoju - uważa Krzysztof Stegienko, który wraz z żoną prowadzi w Warszawie Kredens Wincentego.

Fit Cake: cztery nowe lokale w dwa miesiące

Sieć cukierni Fit Cake uruchomiła w ostatnich dwóch miesiącach cztery nowe lokale. To jednak nie koniec, bo w planach są już kolejne otwarcia.

Łaskawość Tytusa: Marcin Tytus Grabski otwiera drugi winebar w Warszawie

Łaskawość Tytusa to wine bar, który otworzył się 3 sierpnia na warszawskim Służewiu. Jego właścicielem jest Marcin Grabski, założyciel legendarnej wytwórni hip-hopowej Asfalt Records.

Bistro Młyn na gdańskiej Wyspie Spichrzów

Nowo otwarty Bistro Młyn mieści się w sercu gdańskiej Wyspy Spichrzów, w bezpośrednim sąsiedztwie turystycznych atrakcji miasta. Lokal powstał z myślą o rodzinach poszukujących dobrej kuchni oraz wytchnienia od miejskiego zgiełku. Inspiracją do wystroju wnętrza był zachód słońca nad morzem.

Hewelke Restaurant & Bakery w Gdańsku Wrzeszczu - trzecia restauracja Marcina Popielarza

Na gastronomicznej mapie Gdańska pojawiło się nowe miejsce - 20 lipca znany szef kuchni Marcin Popielarz otworzył swą nową restaurację Hewelke Restaurant & Bakery we Wrzeszczu. To już trzeci jego lokal, po Białym Króliku w Gdyni i Biôłim Trusie w Sulęczynie.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej