x

Robert Lewandowski otwiera NINE'S Restaurant & Sports Bar

Kategoria: Miejsca    03.08.2021

Otwarty już NINE'S Restaurant & Sports Bar, którego współwłaścicielem jest Robert Lewandowski, ma rozmiary na miarę giganta polskiej piłki - zajmuje ponad 1300 m kw. na czterech poziomach zabytkowej Warzelni w Browarach Warszawskich.

Nazwa lokalu Roberta Lewandowskiego - NINE'S Restaurant & Sports Bar - nawiązuje oczywiście do numeru 9 na koszulce kapitana polskiej reprezentacji piłki nożnej. Zdjęcie: Shutterstock.com
Nazwa lokalu Roberta Lewandowskiego - NINE'S Restaurant & Sports Bar - nawiązuje oczywiście do numeru 9 na koszulce kapitana polskiej reprezentacji piłki nożnej. Zdjęcie: Shutterstock.com
Nazwa lokalu - NINE'S Restaurant & Sports Bar - nawiązuje oczywiście do numeru 9 na koszulce kapitana polskiej reprezentacji piłki nożnej. A sam koncept prezentuje się imponująco. Zajmuje całą przestrzeń zabytkowej XIX-wiecznej Warzelni stanowiącej serce Browarów Warszawskich na Woli, w kwartale ulic Grzybowskiej, Krochmalnej, Wroniej i Chłodnej.

Warto dodać, że Warzelnia stanowi największy zachowany fragment dawnego kompleksu piwowarskiego. Charakterystyczny, ceglany budynek położony jest przy nowej ulicy Haberbuscha i Schielego, której nazwę upamiętniającą założycieli browaru wybrali warszawiacy w plebiscycie.

Cztery poziomy doznań kulinarno-sportowych

NINE'S Restaurant & Sports Bar Roberta Lewandowskiego zajmie całą przestrzeń zabytkowej XIX-wiecznej Warzelni stanowiącej serce Browarów Warszawskich na Woli. Wizualizacja: materiały prasowe Browarów Warszawskich
NINE'S Restaurant & Sports Bar Roberta Lewandowskiego zajmie całą przestrzeń zabytkowej XIX-wiecznej Warzelni stanowiącej serce Browarów Warszawskich na Woli. Wizualizacja: materiały prasowe Browarów Warszawskich
Każdy z czterech poziomów lokalu ma inny charakter, oferując różne doznania, zarówno te kulinarne, jak i sportowe. Poziom -1 to Sports Bar z ponad 20 ekranami oraz oktagonalnym barem w punkcie centralnym, dzięki któremu transmisje widoczne są z każdego miejsca.

Na parterze i pierwszym piętrze znajduje się restauracja, która serwuje amerykańską kuchnię z azjatyckim i polskim twistem. Menu zawiera m.in. cztery warianty amerykańskich burgerów, chrupiące skrzydełka kurczaka, glazurowane żeberka wieprzowe i krewetki w zielonym curry, a wśród deserów są np. sernik nowojorski z malinowym sosem czy brownie podawane z lodami waniliowymi i sosem z białej czekolady. Propozycje bardziej fit to m.in. produkowane codziennie na miejscu odżywcze mleko migdałowe, sałatki czy bowle z kaszą quinoa i warzywami.

Na ostatnim poziomie zlokalizowana jest przestrzeń eventowa z trybunami, na wprost których umieszczony został kilkudziesięciocalowy ekran, jak na sali kinowej. To miejsce przeznaczone na firmowe imprezy i wydarzenia sportowe. Całość dopełnia zewnątrzny ogród kibica z fontanną po środku.

Oferta Nine’s Roberta Lewandowskiego. Zdjecie: materiały prasowe
Oferta Nine’s Roberta Lewandowskiego. Zdjecie: materiały prasowe
O kartę dań i napojów zadbał Tadeusz Müller, syn restauratorki Magdy Gessler, który ma na swym koncie stworzenie takich popularnych gastronomicznych konceptów jak ORZO, Munja czy Cava. Müller jest odpowiedzialny nie tylko za menu NINE'S Restaurant & Sports Bar, ale także za pomoc w wykreowaniu całego food-konceptu: określenie charakteru miejsca, grupy docelowej, specyfiki oferty barowej, wybór szefa kuchni.

Oferta Nine’s Roberta Lewandowskiego. Zdjecie: materiały prasowe
Oferta Nine’s Roberta Lewandowskiego. Zdjecie: materiały prasowe
W czteropiętrowej restauracji można nie tylko zjeść, ale i poznać historię sportu czy podziwiać np. historyczne wydania „Przeglądu Sportowego”, narty Kamila Stocha, złote medale siatkarzy czy buty, w których Lewandowski strzelił historycznego, 41. gola w poprzednim sezonie Bundesligi.

Inwestorzy
W restaurację zainwestowali Robert Lewandowski, Jacek Trybuchowski – ceniony menedżer z branży gastronomicznej oraz Jerzy Krzanowski, meblowy potentat i współwłaściciel Grupy Nowy Styl.

– W murach dawnej Warzelni powstanie otwarte, gościnne i tętniące życiem miejsce, do którego będzie się chciało przyjeżdżać nawet z drugiego końca miasta. Nasza restauracja będzie miała charakter i ogromną siłę przyciągania. Będzie można tu wpadać w drodze do pracy na śniadanie, spotykać się na biznesowy lunch, zjeść dobrą kolację z rodziną, a wieczorem, z przyjaciółmi wspólnie obejrzeć świetny mecz. Jestem przekonany, żeby każda wizyta u nas będzie przyjemna i zapewni gościom maksimum wygody, zaangażujemy do tego najlepszych ludzi oraz nowoczesne technologie. Restauracja w Warzelni będzie sumą naszych wizji, najlepszych doświadczeń i wiedzy – zapowiadał przed rokiem Jacek Trybuchowski.

 

Autor tekstu: Monika Jankowska-Kapica
O AUTORZE
Monika-Jankowska-Kapica
Od ponad 10 lat pisze i redaguje teksty o jedzeniu - najpierw w magazynie "Kuchnia", teraz w "Food Service" i na stronie Ouichef.pl. Z wykształcenia polonistka. Karierę zawodową zaczynała jako reporterka i prezenterka Polskiego Radia Szczecin. Była redaktorką "Gazety Wyborczej" w Szczecinie, "Gazety Stołecznej" i "Co jest Grane". Pasjonatka tanga argentyńskiego i jogi.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej